CHP, “Kocatepe Stadı” için kampanya başlattı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın spor salonları ve stadlara verilen “Arena” ismine karşı olduğunu açıklaması dolayısıyla yazılı bir beyanat verdi. Demirkırkan, “Ülkemizde yapılan spor alanlarına yabancı menşeli isimler konulması bizce de doğru değildir. İlimizde Afyon İzmir Karayolu üzerinde yapılmış bulunan ve halen halk arasında 'Afyon Arena' olarak isimlendirilen stadyumun [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın spor salonları ve stadlara verilen “Arena” ismine karşı olduğunu açıklaması dolayısıyla yazılı bir beyanat verdi. Demirkırkan, “Ülkemizde yapılan spor alanlarına yabancı menşeli isimler konulması bizce de doğru değildir. İlimizde Afyon İzmir Karayolu üzerinde yapılmış bulunan ve halen halk arasında ‘Afyon Arena’ olarak isimlendirilen stadyumun adının da bu halde kalması mümkün değildir” dedi.
TÜM AFYONLULAR İMZA ATSIN
Bu doğrultuda imza kampanyası düzenlediklerini aktaran Demirkırkan, “Şubat 2016 tarihinde yaptığımız önerimizi yeniden gündeme getirdik. Spor Kompleksinin bulunduğu alana “Atatürk Spor Komkleksi”, Stadyuma da Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda Büyük Taarruzun başladığı yerin adı ve Afyonumuzun simgesi olan Kocatepe Stadyumu adının verilmesini öneriyoruz. Tüm Afyonkarahisarlılardan https://www.change.org/p/afyon-arena-de%C4%9Fil-kocatepe-stadyumu-olmal adresinde bulunan imza kampanyasına destek olmalarını, yetkililerimizden de vatandaşlarımızın sesine kulak vererek ilimizin tanıtımına da fayda sağlayabilecek olan bu isim değişikliğini bir an önce gerçekleştirmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme