• Haberler
  • Genel
  • CHP, koalisyon için tabanın görüşünü alıyor

CHP, koalisyon için tabanın görüşünü alıyor

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma töreninde “koalisyon” görüşmeleri konuşuldu. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP’nin 14 ilkesini kabul eden partilerle koalisyon kurulabileceğini belirtti Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda Ramazan Bayramı, 18 Temmuz Cumartesi günü kutlandı. Kutlamaya CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karanfil, Eski CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, [&hellip]

CHP, koalisyon için tabanın görüşünü alıyor

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma töreninde “koalisyon” görüşmeleri konuşuldu. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP’nin 14 ilkesini kabul eden partilerle koalisyon kurulabileceğini belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda Ramazan Bayramı, 18 Temmuz Cumartesi günü kutlandı. Kutlamaya CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karanfil, Eski CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Eski CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ile partililer katıldı.
PARTİLİLERİN FİKİRLERİ DİKKATE ALINACAK
Bayramlaşma sırasında konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, koalisyon görüşmelerini değerlendirdi. Köksal, “Ülkemiz şu anda hükümet kurulması evresinden geçiyor.Partimizin yetkili organları, milletvekilleri ve il-ilçe örgütlerinin, belediye başkanlarımızın görüşlerini alıyor. Cumhuriyet Halk Partisi demokratik bir partidir. Tabanın görüşlerine değer verir. İleride bu görüşlerin de dikkate alınarak kurulacağını düşünüyorum. Erken seçim de bir olasılık. Önümezdeki süreci göreceğiz” dedi.
14 İLKEYE İTİRAZ EDEN OLMADI
Cumhuriyet Halk Partisi olarak koalisyon görüşmelerinde yolsuzlukların önüne geçilmesi ve özgürlüklerin artırılması ekseninde 14 ilkeyi ortaya koyduklarını hatırlatan Burcu Köksal, “Biz siyasete yeni bir boyut kazandırmak istedik. Türkiye’nin yararına bir koalisyon kurulması için 14 ilke açıkladık. Bu ilkeleri benimseyen herkesle koalisyon yapabiliriz. Şu ana kadar bizim ilkelerimize karşı çıkan bir parti olmadı. Bu 14 ilke seçim beyannamemizde de yer alıyor. Biz bu yönde bir siyaset yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.
REFAH TABANA YAYILSIN
Sefaletin ve yoksulluğun üstesinden gelinmesini temenni eden Köksal, şöyle devam etti:
“İnsanların yoksulluk ve sefalet içinde yaşamadığı, refahın tabana yayıldığı, ülkemizde hak, hukuk ve adaletin, birinci sınıfdemokrasinin sağlandığı, yargı bağımsızlığının işler hale geldiği, insanların güvenlik endişesi taşımadığı yaşanacak bir Türkiye umuduyla herkesin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.”
BAYRAM, BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ
CHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karanfil de “Bu bayramın toplumumuzda yıllardır süren kutuplaşmanın ve gerginliğin bitmesi için bir başlangıç olmasını diliyoruz. Hepimizin aynı gemide yaşadığı gemi batarsa hepimizin batacağı bilinciyle hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Barışın, kardeşliğin, hoşgörünün hakim olduğu bir Türkiye temenni ediyoruz. Bayramlarımızı özgürce kutlamamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatana hayatını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.
PARTİLERDEN ZİYARET
CHP’deki bayramlaşma sırasında CHP İscehisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Aydın gündeme ilişkin şiirler okudu. Öte yandan AK Parti ve MHP heyetleri de CHP’yi Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaret etti. >> Murat ARISOY’un haberi

Bakmadan Geçme