CHP il yönetiminde yeni dönem

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı'na geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezi tarafından atanan yeni il başkanı Nevzat Ercan, yeni İl Yönetim Kurulu Üyeleri'ni tanıtmak için dün bir basın toplantısı düzenledi. CHP'de daha önce de il başkanlığı görevini yapan yeni başkan Ercan, yeni yönetimin herkesi kucaklayan bir yönetim olacağını belirtti.'BÜTÜN PARTİLİLERİMİZİ KUCAKLAYACAĞIZ'Yeni yönetim hakkında bilgiler veren [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’na geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezi tarafından atanan yeni il başkanı Nevzat Ercan, yeni İl Yönetim Kurulu Üyeleri’ni tanıtmak için dün bir basın toplantısı düzenledi. CHP’de daha önce de il başkanlığı görevini yapan yeni başkan Ercan, yeni yönetimin herkesi kucaklayan bir yönetim olacağını belirtti.
“BÜTÜN
 PARTİLİLERİMİZİ KUCAKLAYACAĞIZ”
Yeni yönetim hakkında bilgiler veren Başkan Ercan, “İl yönetimimiz istifa ederek boşalmıştı. Genel merkez kayyum olarak 24 Eylül’de, benim başkanlığımda 7 kişilik bir heyet kayyum atadı. Bu kayyumun çalışmaları neticesinde ilçelerle istişareler, önemli partililerimizle yaptığımız görüş alışverişlerinde seçimlere çok az bir süre kala bir kongrenin yapılmaması yönünde bir düşünce hakim oldu. Biz bunu genel merkeze ilettik ve kongre olmadan seçimlere partimizin tüzüğünün 24. Maddesine göre 29 Mart 2019’da yapılacak seçimlere 6 aydan kısa bir süre kaldığı için yeniden bir atama yapıldı. Biz aslında 8 Ekim’de atanmış bir yönetimiz. 21 kişilik bir kuruldan oluşuyoruz. Ben bu listeyi yaparken, özellikle partimizi kucaklayacak, gruplaşmamış, şimdiye kadar partinin bütün kademelerinde çalışmış, daha önceki benim yönetimimde başarılı olmuş arkadaşlardan ve partiye yeni katıan arkadaşlardan oluşmaktadır. Arkadaşlarımız arasında avukat vardı, 2 tane mühendis vardır, 2 veteriner hekim, işadamları, işçi, köylü vardır. İlçeleri de göz önüne alarak, İhsaniye, Emirdağ, Çay, Sultandağı’ndan arkadaşlar vardı. Böyle bir yönetim anlayışı ile bütün partililerimizi kucaklayacak şekilde, onlarla önümüzdeki yerel seçimlerde bizim amacımız başarılı olmak. Hepimiz hazırız, çalışımlara iki gün önce başladık, görevlerimizi yaptık. Yerelde başarılı olmak istiyoruz” dedi.
“BİZDE BİAT YOKTUR”
Önceki yönetimin istifa etmesini örnek gösteren ve CHP’de biat olmadığını söyleyen Ercan, “Yerel basını ayrı tutmak istiyorum, ulusal basında pek yer bulmuyoruz. Nerede bir olumsuzluk var o zaman Cumhuriyet Halk Partisi haber oluyor. Cumhuriyet Halk Partisi karıştı deniyor, Cumhuriyet Halk Partisi’nde demokrasi olduğundan haberleri yok, parti içi demokrasi her zaman çalışır. Bizde biat yoktur, Cumhuriyet Halk Partililer fikirlerini özgürce genel başkana bile söyleyebilirler. Nitekim önceki yönetim genel başkanla ters düştükleri için istifa etmişlerdir. Buna biz saygı duyuyoruz.” ifadesine yer verdi.
“DAHA ÇOK
 İLÇE VE BELDE ALACAĞIZ”
Yerel seçimlerde yapacakları sürprizlere değinen Başkan Ercan, “En iyi adayları belirleyip çıkaracağız. Zaten ben de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun’un davetlisi olarak Ankara’ya gidiyoruz ekip olarak. Dönüşte stratejilerini, yerel yönetimlerde neler yapabileceğimizi ilerleyen dönemde sizlerle paylaşacağım. Bundan tüm Afyon halkı emin olsun, en iyi yerde en iyi adayları çıkartacağız. Çok şaşırtacağız, çok sürprizlerimiz olacak, eskisinden daha fazla ilçe alacağız. Daha çok belde alacağız, bunun müjdesini şimdiden verebilirim.” şeklinde konuştu.
“AFYON’U SOSYAL
BELEDİYECİLİKLE TANIŞTIRACAĞIZ”
Sosyal Belediyeciliğin tanımını yapan Başkan Ercan, “Aldığımız belediyeler alışkanlık yaratmaktadır. Aydın, İzmir, gibi illerimizde sosyal belediyecilik, iktidarın bütün baskılarına rağmen oradaki halk tarafından tercih edilmektedir. Bu sosyal belediyecilik anlayışını da inşallah Afyon’a getirip ilçe ve beldelerini almaya çalışacağız. Sosyal belediyecilikte yaşlılara hürmet vardır, gençlere imkan vardır, kreşler vardır. Eski belediyecilik yoktur, belediye başkanı ne emreder o olmaz, akılla, mantıkla planlama vardır. Bunları inşallah biz Afyon ile tanıştırmak istiyoruz.” diye konuştu.
��HDP’NİN ELİ
KOLU BİZ MİYİZ?”
CHP’nin HDP ile yakınlaşmasını eleştiren AK Partililere cevap veren Başkan Ercan, “Oluşan bir, bir buçuk aylık boşlukta medya aracılığı ile icraattan çok işleri güçleri, sıkıştığı zaman bize çatmak olan ‘Şu CHP Var ya’ diyen, AK parti İl Yönetimi’ndeki arkadaşların şu sorularına özellikle cevap vermek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi hiç bir zaman hiç bir tarihte terörün yanında olmamıştır. Teröre lanet okumuştur, terörle iş birliğimiz hiç olmamıştır. Habur kapılarında teröristleri karşılamamıştır, Dolmabahçe’de, Oslo’da görüşmeleri olmamıştır. Diyarbakır’da terörist başları ile megri megri türküsü söylememiştir. Şimdi bu nereden çıkıyoruz, biz HDP ile ortak oluyormuşuz. HDP’nin eli kolu biz miyiz, bize veriyorsa bize veriyor. AK parti için Diyarbakır’da bildiğiniz üzere meydan meydan, mahalle mahalle Barzani’yi dolaştırdılar, ‘Bize Oy Verin’ diye. Barzani ile biz kol kola girmedik, PKK ile biz kol kola girmedik, çözüm süreci demedik. Böyle bir şey yok.” ifadesini kullandı.
“VATANDAŞ 7 LİRA ZAM YEMİŞ”
Marketlerde yapılan indirimleri değerlendiren Başkan Ercan, “Çocuğuna pantolon alamayan insanlar intihar ediyor, kadın cinayetlerinden kadınlarımız öldürülüyor. Evlerde geçimsizlik yok, dün duydum, 10 bin evlilik boşanmaya müracaat etmiş. Fakat iktidar diyor ki ‘kadınlar camiye niye az gidiyor, onlar da camiye gitsin.’ 10 liralık malzeme olmuş 20 lira ondan sonra indirime gidiyor olmuş 17 lira. Yani 7 lira yine zam yemiş vatandaş. Göz boyama ile algı ile kriz yönetmeye çalışıyorlar.” dedi.

CHP Afyonkarahisar
 İl Başkanlığı yönetimi
şu isimlerden oluştu:
NEVZAT ERCAN
HALİL HASIRCIOĞLU
MUSTAFA KARANFİL
MELEHAT İPEK
YILMAZ GÖKTÜRK
CEMİL TOSUN
MEHMET DEREAĞZI
NECATİ SARI
KELO KARAGÖZ
HAFİZE ÖZMEN
GÜLBİN TAŞER
AYŞE DUDU GÖKTAŞ
GÜRAY ŞALLI
KAZIM SARITAŞ
HASAN KARADENİZ
SABRİ DURAK
TOLGA AYDUĞAN
İREM ÇANKAYA
HAMDİ YAKUT
SEYDİ AKGÖL
MEVLÜT ÇOLAKOĞLU
HATİCE NAZAN AKSU

Bakmadan Geçme