Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP İL KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ: Tek aday, gerginlik, arbede…

Cumhuriyet Halk Partisi 36’ncı
CHP İL KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ: Tek aday, gerginlik, arbede…

Cumhuriyet Halk Partisi 36’ncı Olağan İl Kongresi, Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda düzenlendi. Kongre’ye Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, CHP’nin eski Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Ünlütepe ve Ahmet Topbaş ile çok sayıda partili katıldı.
219 DELEGE İMZALADI
Kongre’de, 300 delegenin 219’unun imzasını alarak yeniden aday olan CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan’ın karşısına rakip çıkmadı. Geçen ay, Çobanlar İlçe Başkanlığı’na aday olan ve seçimi kaybeden Hasan Evrenkaya, gerekli 30 imzaya ulaşamayarak aday olamadı. Kemal Demirkırkan, böylece yeniden CHP İl Başkanı seçilmiş oldu.
ASIL OLAN PARTİ ÖRGÜTÜDÜR
Cumhuriyet Halk Partisi İl Kongresi’nde tek aday olmasına rağmen gergin bir hava esti. Kongre’nin konuşmalar kısmında Eski İl Başkanı Yalçın Görgöz ile CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özkan, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ı eleştirdi. Yalçın Görgöz, isim vermeden yönelttiği eleştiride “Cumhuriyet Halk Partisi’nde asıl olan parti örgütüdür. Kimse kendisini örgütten üstün görmemeli. Örgüt esastır. ‘Ben’ yerine partim denilmeli” dedi.
ÖZKAN’DAN KÖKSAL’A ELEŞTİRİ
CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özkan ise, İl Yönetim Kurulu Üyeleri’nin katıldığı WhatsApp grubundaki yazışmaların CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’a iletildiğini, bu durumdan sonra “Mustafa Özkan istifa etsin” talebinin yayılmaya çalışıldığını kaydetti. Özkan, “Ben o yazışmalardaki eleştirilerimi sayın Milletvekilimiz Burcu Köksal’ın yüzüne de söyledim. Yine söylüyorum” dedi. Özkan, merhum Ali Çengelci döneminden bu yana “Partide gençler yok” denildiğini, ancak geçen seçimde Yönetim Kurulu’na giren bir gencin de Avukat Hamdi Yakut tarafından İl Seçim Kurulu’na şikayet edildiğini söyledi. Özkan, “Böyle olursa, gençler Parti’ye niye gelsin” diye sordu.
KÖKSAL CEVAP VERDİ
Mustafa Özkan’ın konuşmasından sonra, “sataşmaya karşılık vermek” üzere söz alan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, “Cumhuriyet Halk Partisi, kadına değer veren bir partidir. CHP’li hiç kimsenin bir kadından bahsederken ‘O kadın’ deme hakkı yoktur. Bizim mücadele etmemiz gereken AKP’dir. Kendi içimizde mücadele etmek için kullanacağımız enerjiyi, AKP ile mücadele etmek için gösterelim” ifadelerini kullandı.
HALİL CEYLAN’DAN İTHAM
Milletvekili Köksal’ın cevap hakkını kullanmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İhsaniye İlçe Başkanı Halil Ceylan kürsüye çıktı. Ceylan, doğrudan Yalçın Görgöz’ü hedef alarak “Eski İl Başkanı Yalçın Görgöz devrimcilikten bahsediyor. Devrimcilik öyle olmaz” dedi. Ceylan, konuşmasında Görgöz’ün döneminde CHP’ye ait 84 bin liranın nasıl harcandığının hesabının verilemediğini öne sürdü.
İTHAMA KÜRSÜDEN KARŞILIK
Bunun üzerine Yalçın Görgöz, Divan Kurulu’ndan söz istedi. Divan Başkanı Gülizar Biçer Karaca, Görgöz’ün daha önce konuştuğunu belirterek yeniden söz veremeyeceğini söyledi. Görgöz ısrar edince, Karaca “Ben konuşacağım” dedi. Görgöz, şahsi bir suçlama yapıldığını kaydederek kürsüye çıktı ve konuşmaya başladı. Görgöz, “Parti’nin parasını çarçur eden alçaktır, şerefsizdir. Ama bu iddiayı dile getirip de ispatlayamayan da alçaktır” dedi.
KONUŞMA SIRASINDA SALDIRI
Bu sırada Halil Ceylan’ın oğlu olduğu belirtilen Mehmet Ceylan, Divan Kurulu’nun arkasından sahneye çıktı Yalçın Görgöz’ün boğazına hamle yaptı. Hamleye karşılık vermeyen Görgöz, “Kim bu” dedi, kurtulmaya çalıştı. Bu sırada CHP Yöneticileri, basın mensupları ve güvenlik güçleri duruma müdahale etti. Arbede, Mehmet Ceylan’ın salondan çıkarılması ile sona erdi. CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP Eski İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün yanına gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti. >> Murat ARISOY’un Haberi

 

SİYASET, PARTİ ÖRGÜTÜ İLE YAPILIR

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, adaylık konuşmasında Parti Örgütü vurgusu yaptı. Demirkırkan, kimsenin CHP yöneticilerine baskı yapmasına izin  vermeyeceklerini söyledi

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, adaylık konuşmasında Parti içi mesajlar verdi. Demirkırkan, “Biz, özgürlük ile parti disiplinini birbirinden ayıramayan, partiye zarar verenleri rahat bırakmayacağız. Disiplin kurullarının görevini yapmasını sağlayacağız. Başarılı olabilmek için örgütün ve hiyerarşinin ne işe yaradığını, örgüt disiplininin önemini,siyasi çalışmaların ancak örgütle birlikte ve örgüt disiplini ile yapılacağını ve abaşarının ancak böyle yakalanacağını herkes bilmeli. kimseninörgütlerimizin üzerinde olmadığını, örgütten bağımsız hareket edilmeyeceğini de herkes bilmeli” dedi.
ARTIK BÖYLE OLMAYACAK
Demirkırkan, şöyle devam etti:
“Kimsenin örgüt yöneticilerini, ilçe başkanlarımızı ezmesine izin vermeyeceğiz, yöneticilerimizin boğazının sıkılmasına, tehdit edilmesine,rencide edilmesine, onlara  saygısızlık edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz seçildikten sonra gelip kolumuzu havaya kaldıran değil, mücadele ederken, kavga ederken yanımızda duran, bize omuz verenleri bu partide görmek istiyoruz.2 yıldan beri bazı konuları görmezden geldik, ama artık böyle olmayacak.”

 

TÜM GENEL BAŞKANLAR SALONDA

 

CHP İl Kongresi’nin yapıldığı Afyonkarahisar Ticaret Borsası salonunun girişi, Mustafa Kemal Atatürk, Ali Çetinkaya ve diğer önde gelen liderlerin vecizeleri ile süslendi. Salon içinde de yine Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Aytan Öymen, Hikmet Çetin, Deniz Baykal gibi CHP Genel Başkanları’nın yanı sıra Sosyaldemokrat Halkçı Parti Genel Başkanları’nın da posterleri yer aldı.

 

 

YENİ YÖNETİMDE
KİMLER VAR?

Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi, şu isimlerden oluştu:
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Aygül Acar, Halil Albayrak, Neriman Bağ, Ömer Bıçak, Yusuf Caner, Mithat Çetin, Muammer Dede, Savaş Erdoğan, Selami Fidan, Kamil Göçen, Nebahat Görgöç, Cemalettin Gülnaz, Mahmut Gümüş, Ömer İnci, Satı Kardaş, Ramazan Kirez, Soner Özdemir, Çiğdem Şener Özdemir, Gökhan Peynirci, Emre Taban.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti