CHP İl Başkanları, Görgöz'ün yanında

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 13 İl Başkanı, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz'e destek için buluştu. İl Başkanları'nın ortak açıklamasında 'Yalçın Görgöz'ün gözaltına alınması emrini verenleri şiddetle kınıyoruz' denildi İstanbul Gezi Parkı'nda alışveriş merkezi yapılmasını istemeyen grupların yaptığı eylemlere Afyonkarahisar'dan destek veren, ancak polis müdahalesi ile 1 gün gözaltında tutulan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz'e, CHP [&hellip]

CHP İl Başkanları, Görgöz’ün yanında

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 13 İl Başkanı, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz’e destek için buluştu. İl Başkanları’nın ortak açıklamasında “Yalçın Görgöz’ün gözaltına alınması emrini verenleri şiddetle kınıyoruz” denildi

İstanbul Gezi Parkı’nda alışveriş merkezi yapılmasını istemeyen grupların yaptığı eylemlere Afyonkarahisar’dan destek veren, ancak polis müdahalesi ile 1 gün gözaltında tutulan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’e, CHP İl Başkanları sahip çıktı. CHP İl Başkanlığı’ndaki “destek” buluşmasına Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet, Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Manisa İl Başkanı Cahit Kapan, Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, Denizli İl Başkanı Nuri Bülent Çavuşoğlu, Uşak İl Başkanı, Kütahya İl Başkanı Mehmet Akif Gün, Konya İl Başkanı Mevlüt Karpuz, Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk katıldı.
“İL BAŞKANLARI
OLARAK UYARIMIZDIR”
“Yalçın Başkan yalnız değildir” sloganı atılan basın açıklamasında İl Başkanları adına yapılan açıklamayı okuyan CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, “Kurtuluş Savaşı’nı Afyon’dan başlatıp İzmir’de sonuçlandıran ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran partimizin Afyon İl Başkanımızı ve Afyon İl Gençlik Kolları Başkanımızı gözaltına alarak korkutma, yıldırma politikaları izleyenleri ve onlara emir verenleri şiddetle kınıyoruz. Gözaltı eylemi, demokratik hakkını kullanmak isteyen İl Başkanımız ve Gençlik Kolları Başkanımıza polis tarafından aşırı güç kullanılarak yapılan anti-demokratik bir harekettir. Bir daha olmaması ve yaşanmaması, CHP İl Başkanları olarak ortak uyarımızdır” dedi.
“YİĞİDİN HARMAN OLDUĞU YER”
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz de Afyonkarahisar’ın kötü yönetildiğini, ülke genelindeki kötü uygulamalara Afyonkarahisar’da da rastlandığına dikkat çekti. Görgöz, “Afyonkarahisar, yiğidin harman olduğu yerdir. Yürekli insanların bulunduğu bir memlekettir. Faşizme karşı olan mücadelemiz devam edecek. Afyonkarahisar’ı hakkettiği yere getireceğiz” diye konuştu. Görgöz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu da “müjdeci bakan” olarak tanımladı. İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Karakuzu ise “Halkı sindirmek isteyenler varsa, ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyenler de vardır” ifadelerini kullandı.
SKEÇ BEĞENİ TOPLADI
Öte yandan, İl Başkanları’nın basın açıklaması başlamadan önce CHP’li gençler ayran içip “Şerefine Tayyip” sloganı attı. CHP’li gençlerin Gezi Parkı eylemleri ve gözaltına alınanları temsil ettiği skeç de alkış aldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme