• Haberler
  • Genel
  • 'CHP iktidarında kentsel dönüşümü çözme sözü veriyorum'

'CHP iktidarında kentsel dönüşümü çözme sözü veriyorum'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Afyonkarahisar'da AK Parti iktidarına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Öztunç, 'Yazıklar olsun. Yıllardır kentsel dönüşüm sorununu çözemediniz. Yazıklar olsun. Afyonlulara sesleniyorum. Size bunu yapanlara sandıkta yanıt verin. Bunun hesabını sorun. İnşallah iktidar oluyoruz. Kentsel Dönüşüm sorunu CHP iktidarında çözülecek. Sözümüz sözdür. Genel Başkanımız adına bunun sözünü buradan veriyorum' [&hellip]

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Afyonkarahisar’da AK Parti iktidarına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Öztunç, “Yazıklar olsun. Yıllardır kentsel dönüşüm sorununu çözemediniz. Yazıklar olsun. Afyonlulara sesleniyorum. Size bunu yapanlara sandıkta yanıt verin. Bunun hesabını sorun. İnşallah iktidar oluyoruz. Kentsel Dönüşüm sorunu CHP iktidarında çözülecek. Sözümüz sözdür. Genel Başkanımız adına bunun sözünü buradan veriyorum” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç dün Afyonkarahisar’a geldi. Öztunç, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’la birlikte partide basın toplantısı düzenledi.
“EBER KURUMAYA YÜZ TUTTUĞUNDAN BERİ MÜCADELE EDİYORUZ”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Doğa ve Hayvan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un kurumaya yüz tutan Eber Gölü’nün kurtarılması mücadelelerine destek vermek için Afyonkarahisar’a geldiğini söyledi. Köksal, “Eber Gölü kurumaya başladığından bugüne kadar gölün kurtarılması için TBMM’de defalarca önerge vererek, Meclis kürsüsünde iktidara çağrıda bulundum. Afyon’daki bilim insanlarıyla görüşerek torf madeninin bilimsel koşullara uygun şekilde çıkartılmadığını belirttim. Gölde arka arkaya çıkarılan yangınların kasıtlı olduğu kanaatimi söyleyerek yangın çıkaranların ortaya çıkarılmasını, yangınların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini kamuoyu ile paylaştım.” dedi.
“SANDIĞI GETİRİP BOYLARININ ÖLÇÜSÜNÜ ALSINLAR”
“Mafyanın elinde oyuncak olmuş bir iktidarın yönetiminde olan Türkiyem de iğneden ipliğe hergün gelen zamlarla ne yazıkki vatandaşın beli bükülmektedir.” diyen Köksal, “Her gün motorine, benzine, gıdaya zam gelmektedir. Özellikle çiftçiler gelen zamlar nedeniyle tarlasına gübre atamaz, traktörüne mazot koyamaz haldedir. Hayvanlarına yem alamadığı için kesime yollamaktadır. Esnaf Bağ-Kur primini, kredi borcunu ödeyememektedir. Nurettin Gayıran gibi bir emekli amcamız v.d emeklilerimiz doğal gaz faturalarını ödemekte zorlanmaktadır. Kara kış kapıda vatandaş zamlar yüzünden kömür alamıyor. Marketlerde ayçiçek yağının fiyatı el yakıyor. İnsanlar geçim derdinde mafyanın elinde oyuncak olmuş iktidarsa beşli çeteyi zengin etme, yandaşlarına çifter maaş bağlama derdindedir. Genel Başkanımızı çirkince ve haksızca tehdit etme derdindedir. Herkes şunu iyi bilsin; Bu yolda hepimiz birer Kemal Kılıçdaroğlu’yuz. Allah’tan başkada kimseden korkmuyoruz. Getirsinler sandığı alsınlar boylarının ölçüsünü.” diye konuştu.
“SAYIN ERDOĞAN
SEN KİMİN ASKERİSİN?”
Kahramanmaraş Milletvekili CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı arifesinde cumhuriyetin kurulduğu topraklarda olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Öztunç, “Her ne kadar birileri cumhuriyetin kıymetini bilmesede her ne kadar birileri cumhuriyetle bilinçaltından hesaplaşmayı sürdürsede cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Birileri Mustafa Kemal Atatürk’e laf etmekten gocunmuyorlar. Birileri Kurtuluş Savaşında vatanımızı işgalden kurtaran askerlerimize, komutanları Mustafa Kemal’e, İsmet İnönü Paşa’ya ağza alınmayacak hakaretler etselerde bizler her daim onların askerleriyiz. Önceki gün Sayın Cumhurbaşkanı grup toplantısında birşeyler söyledi. Ben Afyon’dan, cumhuriyetin kurulduğu, cumhuriyet kentinden, Cumhuriyet Bayramından bir gün önce söylüyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan biz CHP’liler Genel Başkanımızdan üyemize kadar hepimiz Mustafa Kemal’in askeriyiz. Peki Sayın Erdoğan sen kimin askerisin? Ey Recep Tayyip Erdoğan deyiversene ‘Bende Mustafa Kemal’in askeriyim.’ diye. Niye söyleyemiyorsun? Bekliyoruz eğer bu ülkenin milliyetçi bir cumhurbaşkanıyım diyorsan, yani milliyim diyorsan ve sözde milli değilsen çıkıp dersin ki ‘Bende Mustafa Kemal’in askeriyim.’ Bizler Mustafa Kemal’in askeriyiz. Ama sizler İngiliz askerinin, ABD askerinin bu ülkenin topraklarına gelmesine izin verenlersiniz. Kurtuluş Savaşı öncesinde de yabancı askerlerin Türkiye’ye gelmesine izin verenler vardı. Bugünde var. Şu anda TBMM’den geçirilen tezkereyle yabancı askerlerin Türkiye’ye gelmesine izin verilmiştir. Bunların Türkiye’ye gelmesine izin verenler milli ve yerli olmaktan söz edemezler.” şeklinde konuştu.
“SORUNU ÇÖZEMİYORSAN O KOLTUKTAN KALK EY FAHRETTİN KOCA”
Kovid-19’un küresel bir salgın olarak tüm dünyayı kasıp kavurduğunu belirten Öztunç şöyle konuştu: “Covid-19 belası tüm dünyada var doğru. Test kiti bulamadılar sonra maske. Zamanında bu millete beş maske dağıtamadılar. Sonra aş. Doktorların çektiği çilenin haddi hesabı yoktur. Birkaç gün önce gencecik bir doktorumuz Rümeysa Şen kardeşimiz 36 saatlik mesainin ardından uykusuzca evine giderken geçirdiği kaza sonucu rahmetli oldu. Sağlık Bakanı konu hakkında açıklama yaptı. Bazı yerlerde 36 saat ve 24 saat çalışan birimler olduğunu söyledi. İnsan biyolojisinin üzerinde çalışmak yanlıştır diyor. Günaydın Sayın Fahrettin Koca. Ey Fahrettin Koca sen sağlık bakanısın. Doktorların bu kadar çok çalışması sorunsa bu sorun senin sorunundur. Sen o kolktukta niye varsın? Bu sorunları çöz diye varsın Ey Fahrettin Koca. Eğer çözemiyorsan kalk o koltuktan. İlk seçimde CHP iktidarıyla biz bu sorunları inşalah çözeceğiz.”
“GİDİYORLAR DÖNEMLERİ BİTTİ”
Aksaray, Osmaniye ve Afyonkarahisar’ı arka arkaya ziyaret ettiğini belirten Öztunç şunları söyledi: “Türkiye’nin neresine gitsek artık millet AK Parti’den ve Tayyip Erdoğan’dan yaka silkiyor. Afyon’a gelirken Polatlı’da durdum. Haymanalı bir çitfçi yanıma geldi. ‘Elim kırılaydı yıllarca hep buna oy verdim. Bir dahada vermem. Bizi mahvetti.’ dedi. Gitti gidiyor tiran geliyor gelmekte olan. Buna inanılsın gidiyorlar. Dönemleri bitti.”
“EBER GÖLÜ MECLİS’TE
TARTIŞILMAYA DEVAM EDECEK”
Eber Gölü ilgili bir çalışma yapacaklarını açıklayan Öztunç, “Bana alanım olduğu için değerli Milletvekilimiz gölle ilgili uzun raporlar ve bilgi verdi. Eber Gölü konusunu meclise tartışmaya devam edeceğiz. Tüm dünya ve Türkiye ciddi bir iklim krizi yaşıyor. Su kıtlığı ilerleyen yıllarda daha büyük sorun olacak. Bunun sorumlusu siyasettir. Yanlış çevre politikasıdır. Çevreyi katlederseniz doğa acımaz, affetmez. Sen doğa ile oynarsan oda hiçbir şekilde affetmez. Maalesef su kaynakları noktasında çok büyük hatalar yapıldı. Umurlarında değildi çevre. Yıllardır dilimizde tüy bitti. Paris İklim Sözleşmesi’ni beklettiler. 6 yıl bekledi. Geçen ABD’ye gitti geldi hemen onaylandı. Ne oluyor dedik. 3 milyar 100 milyon TL gelecekmiş. Bunu çıkıp Mecliste söyledim. Doların yeşilini görünce ağacın yeşili Tayyip Erdoğan’ın aklına geldi dedim. AK Partililer bize saldırdılar. Önceki gün Tayyip Erdoğan grup toplantısında kendisi açıkladı. 3 milyar 100 milyon TL fon anlaşmasını yaptık müjdeler olsun diye. Aklı fikri paradadır. Parayı versinlerde ne alırlarsa alsınlar.” dedi.
“KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNU
CHP İKTİDARINDA ÇÖZÜLECEK”
Afyonkarahisar’da 2013 yılından bu tarafa kentsel dönüşüm konusunun konuşulduğunu belirten Öztunç sözlerini şöyle sürdürdü: “Kentsel dönüşümle ilgili sürekli bir gündem yaratıldı. Afyon’un AKP’li Milletvekili Ali Özkaya çıktı vaatlerde bulundu. Hava cıva çıktı. Kentsel dönüşümü yapacağız bize para verdiyor vatandaşa. Evini yıkacak tarihi yer ev yapılacak birde para ver diyor. Milyonluk yer Afyon’un en değerli arazisi burası öyle değil mi? Bu nasıl menem bir iştir? Hem adamın evini yık hemde adamdan milyonlar iste. Tek dertleri parayı almaktır. Yazıklar olsun. Yıllardır kentsel dönüşüm sorununu çözemediniz, milletin cebine göz diktiniz. Yazıklar olsun. Afyonlulara sesleniyorum. Size bunu yapanlara sandıkta yanıt verin. Bunun hesabını sorun. İnşallah iktidar oluyoruz. Kentsel Dönüşüm sorunu CHP iktidarında çözülecek. Sözümüz sözdür. Genel Başkanımız adına bunun sözünü buradan veriyorum.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme