CHP 'herkese adalet' için yürüdü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı'nca organize edilen 'Adalet İçin Yürüyoruz' yürüyüşü dün öğleden sonra Gedik Ahmet Paşa Camii (İmaret Camii) önünde başlayıp Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı'nda tamamlandı.Yürüyüş boyunca 'Hak, hukuk, adalet' sloganı atan daha sonra İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşını seslendiren CHP'liler Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı'nda Milletvekili Burcu Köksal, İl [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı’nca organize edilen “Adalet İçin Yürüyoruz” yürüyüşü dün öğleden sonra Gedik Ahmet Paşa Camii (İmaret Camii) önünde başlayıp Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda tamamlandı.
Yürüyüş boyunca “Hak, hukuk, adalet” sloganı atan daha sonra İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşını seslendiren CHP’liler Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda Milletvekili Burcu Köksal, İl Başkanı M. Kemal Demirkırkan ve İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen’in açıklamasını dinledi. Partililer Atatürk Anıtı önünde günün anısına toplu fotoğraf çektirip İstiklal Marşını okuyup dağıldı.
“ADALET İSTEYENLER İÇİN YÜRÜDÜK”
Kocatepe Parkı Atatürk Anıtında ilk sözü CHP Afyonkarahisar İl Başkanı M. Kemal Demirkırkan aldı. CHP’liler olarak sadece tutuklu İstanbul CHP Milletvekili Enes Berberoğlu için yürümediklerini belirtti. Kendilerinin Adana’da çıkan yangın da yanan çocuklar için, vakıf yurtlarında tecavüze uğrayan çocuklar için, şiddete maruz kalan ve katledilen kadınlar için de yürüdüklerini belirten Demirkırkan; “Biz tutuklu gazeteciler için de yürüdük. Biz bu ülkede adalet isteyen herkes için yürüyoruz. Herkesi 9 Temmuz Pazar günü İstanbul Maltepe Parkı’nda yapılacak olan büyük adalet mitingine şimdiden davet ediyorum. Muhtemelen 8 Temmuz Cumartesi akşamı Afyonkarahisar’dan yola çıkacağız. Gelmek isteyenler CHP İlçe Başkanlıklarına başvurabilir. 9 Temmuz’da saat 16.00’da Maltepe de en az 1 milyon kişi ile olacağız. Orada hep birlikte adalet, adalet, adalet diye bağıracağız. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
“KADINLAR OLARAK İSTANBUL’DA DA YÜRÜYECEĞİZ”
CHP Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen, “Adalet İçin Yürüyoruz” yürüyüşüne katılan herkese teşekkür etti. Yürüyüş organizasyonu yapmakta kendilerine yardımcı olan İl Başkanı M. Kemal Demirkırkan ve Milletvekili Burcu Köksal’a da teşekkür eden Özmen; “CHP İl Kadın Kolları olarak biz her zaman için kadınların yanında olmaya, kadın haklarının yanında olmaya özen gösterdik. O nedenle bu organizasyonu elimizden geldiği kadar içimiz içimize sığmayarak düzenlemeye çalıştık.  Daha önce Sayın Genel Başkanımızın yürüyüşüne de katıldık. Ama bu bize yetmedi. İlimizde de yürüdük. İstanbul yürüyüşünde kadınlar olarak yine yürüyeceğiz. Bu yürüyüş adaletin herkese gerekli olduğunun yürüyüşüdür. Kadın cinayetlerinin arkasında durmak için bir yürüyüştür. Çocuk tecavüzlerine karşı bir yürüyüştür. Adalet için bir yürüyüştür. Katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“MADIMAK YÜREK SIZISI”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal yürüyüş programının son konuşmasını yaptı. Köksal, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Güven Parktan başlattığı,  9 Temmuz Pazar günü Maltepe Parkı’nda sona erecek olan yürüyüşün ardından da adalet mücadelesinin, Türkiye de yargı bağımsızlığı için, demokrasi için verdikleri mücadelenin devam edeceğini belirtti. Köksal şöyle konuştu: “Bu mücadele öyle büyük bir mücadele ki sadece CHP’liler için değil Türkiye de ki herkes için verilen bir mücadeledir. Çünkü Türkiye de adalet herkese lazım. Biz sadece belli bir sınıf için, belli bir zümre için, belli bir siyasi parti için adalet istemiyoruz. Türkiye de ezilenlerin, mazlumların, mağdurların, haksızlığa uğrayanların sesi olmak için bu yola düştük. Biz Türkiye de herkes için adalet istiyoruz. Bugün (dün) 2 Temmuz. 24 yıl önce Madımak’ta diri diri yakılan canlar içinde adalet istiyoruz. Onları saygı ile anıyoruz. İnsan olan herkesin yüreğinde hissettiği bir sızıdır Madımak.”
“ADALET
İSTEDİĞİMİZDEN TERÖRİST DİYORLAR”
“En büyük devletlerin temelini adalet teşkil eder. Türkiye Cumhuriyetinin de temelini adalet teşkil eder” diyen Köksal sözlerine şöyle devam etti: “Onun için önce adalet diyoruz. Yargı bağımsızlığı diyoruz. Üstünlerin hukuk değil, hukukun üstünlüğü diyoruz. Biz Mustafa Kemal’in askeriyiz diye boşuna söylemiyoruz. Korkmuyoruz Çünkü Mustafa Kemal Samsun’a çıkarken, Cumhuriyeti kurarken düşmanı, yedi ceddi yenerken korkmadı. Bizde korkmuyoruz. Bizlere referandum da hayır oyu vereceğiz diye terörist diyenler bugün bu yürüyüşü yaptığımız için, Türkiye de adalet istediğimiz için, yargı bağımsızlığı için, demokrasi dediğimiz için yine terörist diyorlar. Olsun. Biz bu vatanı sonuna kadar seviyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin devamını istiyoruz. Birlik ve beraberlikle kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bu topraklar üzerinde adaletin tesis edildiği, yargı bağımsızlığının sağlandığı bir Türkiye Cumhuriyeti’nde hep birlikte yaşamak istiyoruz. Herkesi 9 Temmuz da ki Maltepe finaline bekliyoruz. 3 Temmuz Pazartesi sabahı itibariyle 9 Temmuz Pazar gününe kadar Genel Başkanımın yanında bu yürüyüşte sonuna kadar devam edeceğim”  >> Burcu AYDIN’ın Haberi   

Bakmadan Geçme