• Haberler
  • Siyaset
  • 'CHP, HDP sözcülüğüne soyundu' – Kocatepe Gazetesi

'CHP, HDP sözcülüğüne soyundu' – Kocatepe Gazetesi

HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasının ardından sert bir bildiri yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi'ne, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven'den sonra MHP İl Başkanı Raşit Demirel de eleştiride bulundu. Demirel, 'CHP genlerinde zaten var olan ülkesi ve milletiyle sorunlu olmayı, özellikle 15 Temmuz sonrasında yeni bir aşamaya taşımıştır. Bu durum sadece siyasi hesaplarla, FETÖ ve HDP-PKK tabanına göz [&hellip]

HDP’li milletvekillerinin tutuklanmasının ardından sert bir bildiri yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi’ne, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’den sonra MHP İl Başkanı Raşit Demirel de eleştiride bulundu. Demirel, “CHP genlerinde zaten var olan ülkesi ve milletiyle sorunlu olmayı, özellikle 15 Temmuz sonrasında yeni bir aşamaya taşımıştır. Bu durum sadece siyasi hesaplarla, FETÖ ve HDP-PKK tabanına göz dikmiş olmayla izah edilemez. CHP bildirisinde açıkça isyan çağrıları yapılıyor. Ülkenin tarihindeki en zor ve en sıkıntılı dönemini yaşadığı, etrafının ağır ve yakıcı şekilde kuşatıldığı, içerideki ihanetin zirve yaptığı bir dönemde CHP’nin Türkiye’de ana muhalefet konumunda olması talihsizliktir. İçeridekiler bu kadar gaflet içinde olunca dışarıdan gelen kalleşliklere de şaşırmamak gerekir. Zira, AB ülkeleri ve ABD’nin açık şekilde bir düşmanlık yürüttüklerini ve artık kendilerini gizleme ihtiyacı bile hissetmediklerini ibretle takip ediyoruz” dedi.
ÇOK VAHİM BİR DURUMDUR
Demirel, CHP’nin teröre destek vermemesi gerektiğini kaydederek “Bir taraftan terörden şikayet ediyorlar, diğer taraftan kendilerinin de terör örgütü olarak kabul ettikleri PKK ve uzantılarını destekleyip silahlandırıyorlar. Türkiye’nin bu kahpelerle mücadelesini sulandırmak, engellemek ve vazgeçirmek içinde özel bir çaba sarf ediyorlar. Ne acıdır ki dışarıda kullanılan argüman, içerideki CHP ile aynı doğrultuda olduğunu görüyoruz. CHP’nin HDP sözcülüğüne soyunması, terör uzantılarına sahip çıkması çok vahim bir durumdur. Habur kapısında düzenlenen törendeki fotoğrafı görmemezlikten gelmek. AKP ile birbirlerini tamamlamaya çalışmak, teröristlerle müzakerede ülkeyi ne hale getirildiğini görmemeye çalışmak, bu ülkeye ihanetten başka bir şey değildir” diye konuştu.
MHP’NİN DURUŞU NET
Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye’de siyaset üreten tek parti konumunda olduğunu hatırlatan Demirel, “MHP dün nasıl bir duruş sergilediyse, bugün de aynı duruşu sergilemektedir. MHP’nin çizgisi, milletin birliğini korumaya çalışan ve devletin otoritesini koruyan bir çizgidir. Bugün Cumhurbaşkanı başka biri olsaydı, iktidarda da başka bir parti olsaydı, terörle mücadele de desteğimiz yine aynı olurdu. MHP’yi anlayan ve kavrayanın, bu çizgiyi anlamaması mümkün değildir. ‘Terörle mücadelede biz AKP’ye destek vermeyiz’ gibi bir ifade, Milliyetçi Hareket’in ruhuna yakışan bir duruş değildir. MHP, şuan HDP’nin avukatlığını yapan CHP’nin duruşunu sergileyemez. Tutuklanan HDP’lilere sahip çıkmak için seferberlik başlatan CHP’nin tavrını takınamaz. CHP, PKK’ya hizmet edenlere ‘Seçimle gelen seçimle gider’ propagandasıyla sahip çıkmaktadır. Bunu Selin Sayek Böke ifade etmiş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sürdürmüştür. Türkiye’ye düşmanca saldıran, her gün şehadetlere neden olan bölücü terör örgütü PKK’ya güzellemeler yapan ve sürekli destekleyen HDP’lilerin yargı önüne çıkarılmaları doğru ve meşru bir karardır. Bundan hiç kimse rahatsız olmamalı, olan varsa da öncelikle kendi niyet ve fıtratını sorgulamalıdır” ifadelerini kullandı.
DESTEK VERDİKLERİNİZ,
POLİS VE ASKERİN KATİLİ
Demirel, şöyle devam etti:
“Seçimle gelen seçimle gider diye propaganda yapıp PKK’ya destek vermeyi demokrasi ve özgürlük kılıfına sokmaya çalışan Kemal Kılıçdaroğlu’na şunu sormak istiyorum: Askere davulla, zurnayla, kınayla giden asker, niye tabutla geliyor? Sizin ‘Seçimle gelen seçimle gider’ diye destek verdikleriniz, asker ve polislerimizin katilleri değil mi?  Bunların çoğu meclise, Kandil’in kucağından, İmralı’nın koynundan gelmedi mi? Görülüyor ki CHP, HDP’nin tüm sorumluluğunu ve savunmasını üzerine almış bulunmaktadır. Buna nedenin, PKK’lı Selahattin Demirtaş’ın CHP’ye; “Açık söylüyorum, ilk sandık önümüze kurulduğunda güçlü bir muhalefet bloğuyla bunları devirmemiz lazım” sözlerinin CHP üzerinde etkili olduğu kanaatindeyiz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme