CHP Genel Merkezi, Beyyazı’yı inceleyecek

Cumhuriyet Halk Partisi, Beyyazı beldesinde yaşanan olayları Genel Merkez düzeyinde araştıracak. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, önümüzdeki hafta CHP Genel Merkezi’nden Çevre Komisyonu yetkililerinin bölgede incelemeler yapacağını belirtti Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, Beyyazı beldesinde yaşanan eylem ve ardından biber gazlı müdahale hakkındaki görüşlerini bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.BEYYAZI RAPORU HAZIRLANACAKCHP İl [&hellip]

CHP Genel Merkezi, Beyyazı'yı inceleyecek

Cumhuriyet Halk Partisi, Beyyazı beldesinde yaşanan olayları Genel Merkez düzeyinde araştıracak. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, önümüzdeki hafta CHP Genel Merkezi’nden Çevre Komisyonu yetkililerinin bölgede incelemeler yapacağını belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, Beyyazı beldesinde yaşanan eylem ve ardından biber gazlı müdahale hakkındaki görüşlerini bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.
BEYYAZI RAPORU HAZIRLANACAK
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, önümüzdeki hafta CHP Genel Merkezi’nden Çevre Komisyonu yetkililerinin bölgeye geleceğini kaydetti. Görgöz, “Önümüzdeki hafta Genel Merkezimiz’den çevre Komisyonu’ndan milletvekilleri gelecekler. Oradaki halkı dinleyeceğiz. Yetkili mercileri dinleyeceğiz. Raporlarımızı hazırlayıp gerekirse hukiki anlamda nereye kadar gidiliyorsa gideceğiz” dedi.
VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Beyyazı halkının taş ocağındaki patlamalar nedeniyle zarara uğradığına dikkat çeken Görgöz, “4 yıl önce taş ocağı açma ve işletme ruhsatı verilen firmaya, haftada sadece 246 kg, dinamit patlatma yetkisi verildiği bilinmektedir. Firma daha önce ocağın bulunduğu yere konkasör (taş kırma makinesi sistemi) de kurmuş, ancak Beyyazı halkının tepkileri üzerine kurduğu taş kırma sistemini sökerek Organize Sanayi’ye taşımak durumunda kalmıştır. Beyyazı halkının taş kırma sistemine tepki göstermesinin nedeni, aşın tozdan dolayı ürünlerinin zarar görmesi ve pazar payının giderek düşmesi hatta sattıkları malların yurtiçi ve yurtdışı pazarlardan geri iade edilmesinden kaynaklanmıştır. Hepimizin bildiği gibi Beyyazı beldemizin toprağı son derece verimlidir. Yöre halkının yetiştirdiği ürünler, ülkemizin tanınmış firmaları tarafından ve yurtdışından rağbet görmektedir. Taş kırma sisteminin kasabadan götürülmesi üzerine, yeni yılda yetişen ürünler yine aynı pazarlarda aranır hale gelmiştir. Dolayısı ile verimli topraklar tozdan fazlaca etkilendiğinde ürünler zarar görüyor, buna bağlı olarak üretimde düşüyor. Hem ülke ekonomisi hem de kasaba halkı zarar görüyor” dedi.
YETKİLİLERİN
SORUMLULUĞU
Beyyazı’da özellikle il yöneticilerinin devreye girmesi gerektiğine dikkat çeken Görgöz, “Olayların olmasının nedeni; ne masum halk, ne de güvenlik güçleridir. Orada yaşayan insanları dinlemek zahmetine katlanmadan zor kullanılmasına müsaade eden yetkililerdir. 4000 kişinin yaşadığı bir beldede sürekli yaşanan bir sorun varsa, o sorunu gidermek için, halkı dinlemekten ve gidip malum yeri incelemekten daha doğal ne olabilir ki? Taş ocağının işletimine ait ruhsat daha önceden verilmiş olabilir. Eğer bir yanlışlık varsa ve hala devam ediyorsa, binlerce insana ve doğaya zarar veriyorsa, sürdürmenin ne anlamı var. Bu durum siyaset malzemesi olmayacak kadar ciddidir. Çünkü siyasi görüşü ne olursa olsun o kasabada yaşayan herkes zarar görüyor. Olaylara tamamen insani açıdan bakmak gerekir” ifadelerini kulandı.
HUKUKA BAŞVURULMALI
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Milliyetçi Hareket Partisi il ve ilçe yöneticilerinin “Beyyazı’daki provokatörler” açıklamasını eleştirirken MHP’li Beyyazı Belediye Başkanı Hasan Kocatepe’nin gözaltına alınırken yere yatırılmasının da kınanması gereken bir hareket olduğunu kaydetti. Görgöz, Beyyazı halkının da polis ve askere taş atmasının yanlış olduğunu, mücadelesini hukuki çerçevede sürdürmesinin doğru olacağına dikkat çekti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme