CHP eğitimcilerle istişare etti – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) teşkilat mensupları eğitim iş kolunda faaliyet gösteren dört eğitim sendikasının yönetici ve üyelerini ziyaret etti. Ziyaretler Eğitim-Bir-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen üyelerine gerçekleştirildi.Ziyaretlerde Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir- Sen, KESK Konfederasyonuna bağlı Eğitim- Sen, Eğitim- İş ve Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı Türk Eğitim Sen üyesi eğitimcilerle çeşitli konularda karşılıklı görüş [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) teşkilat mensupları eğitim iş kolunda faaliyet gösteren dört eğitim sendikasının yönetici ve üyelerini ziyaret etti. Ziyaretler Eğitim-Bir-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen üyelerine gerçekleştirildi.
Ziyaretlerde; Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir- Sen, KESK Konfederasyonuna bağlı Eğitim- Sen, Eğitim- İş ve Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı Türk Eğitim Sen üyesi eğitimcilerle çeşitli konularda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

İLK ZİYARET
EĞİTİM BİR-SEN’E
Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik ve sendika üyeleri CHP heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret sırasında ortaöğretime geçiş sınavında ki değişiklik, hangi okulların sınavla hangilerinin sınavsız alınacağının belli olmadığı konuları görüşüldü.

İKİNCİ ZİYARET KESK EĞİTİM-SEN
CHP heyeti ikinci ziyaretlerini KESK’e bağlı Eğitim-Sen’e yaptı. Ziyarette KESK İl Temsilcisi Eğitim-Sen Şube Başkanı Ender Karaaslan ve sendika üyeleri hazır bulundu. Buradaki ziyarette de eğitim ağırlıklı konular gündeme gelirken 1 Mayıs İşçi Bayramı için neler yapılabileceği gündeme geldi. Üçüncü ziyaret Eğitim-İş Sendika Temsilcisi Mehmet Şahin ve yönetim kurulu üyelerine gerçekleştirildi. Bura da 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliği ve siyasi gelişmeler değerlendirildi.

SON ZİYARET TÜRK
EĞİTİM-SEN’E
Türk Eğitim-Sen ziyareti sırasında Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, sendikalar çalışmalar hakkında CHP heyetine bilgi verdi. CHP İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, ortaöğretime geçiş sınavında ki değişiklik durumu nedeniyle yaşanan sıkıntıların giderilmesi gerektiğini kaydetti. Demirkırkan, “Ortaöğretime geçiş sınavı ve hangi okulların sınavla hangilerinin sınavsız alınacağının belli değil. Veliler bu konuda sıkıntı yaşıyor. Ne yapacaklarını bilemiyorlar. Sınavla öğrenci alacak okullar bir an önce açıklanmalı, öğrenciler hedeflerine kilitlenmelidir” dedi.
“CHP SANDIKLARI BOŞ BIRAKMAYACAK”
Seçim güvenliği noktasında sandığa giren oyun sandıktan çıkması için, milli iradenin sandığa tam olarak yansıması için çaba harcadıklarını belirten Demirkırkan, “Bu konu bir siyasi partinin tekelinde değildir. Hak, hukuk ve adalet isteyen tüm kesimlerin üzerine düşen görevi yapması gerektiğine ve bu konuda ortak çalışmalar yapılması gerektiğine inanıyoruz” dedi. CHP Merkez İlçe Başkanı Vedat Sever ise “Merkez ilçede sandık güvenliğini sağlayabilmek için şimdiden çalışmalara başladık. Sandık başında oturacak üyelerin yazım işlemi neredeyse tamamlandı. Sandık kurulu üyelerine eğitim vermeye başlayacağız. Şehirde üyemizin olmadığı bir sandık kalmayacak. Her sandıktan birden fazla üye ile halkımızın iradesinin doğru olarak sandığa yansıması için gereken hazırlıkları yapıyoruz” diye konuştu.
Ziyaretlerde; CHP İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, Merkez İlçe Başkanı Vedat Sever, Kadın Kolları Başkanı Şenay Sarman, yöneticiler Halil Albayrak ve Sultan Akgül’ün hazır bulundu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme