• Haberler
  • Genel
  • “CHP cumhurla uğraşmaktan vazgeçmeli” – Kocatepe Gazetesi

“CHP cumhurla uğraşmaktan vazgeçmeli” – Kocatepe Gazetesi

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, CHP’nin cumhurla uğraşmaktan vazgeçmesini istedi. Çelik, Türkiye’nin kamuoyu isminde 'Halk' olan bir partinin, halkın değerleriyle kavga etmekten vazgeçmesini, halkın taleplerini yanlış okuma alışkanlığını bir an önce terk etmesi gerektiği görüşünü bildirdi Okul ayrımı yapılmamalı Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, memurlardan sendikalı olanlara verilen sendika ödentisini, öğrencilerin bursunu, yoksul öğrencilere [&hellip]

"CHP cumhurla uğraşmaktan vazgeçmeli"

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, CHP’nin cumhurla uğraşmaktan vazgeçmesini istedi. Çelik, Türkiye’nin kamuoyu isminde ‘Halk’ olan bir partinin, halkın değerleriyle kavga etmekten vazgeçmesini, halkın taleplerini yanlış okuma alışkanlığını bir an önce terk etmesi gerektiği görüşünü bildirdi

Okul ayrımı yapılmamalı
Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, memurlardan sendikalı olanlara verilen sendika ödentisini, öğrencilerin bursunu, yoksul öğrencilere özel okullardan ayrılan kontenjanları, üniversitelerde kılık- kıyafet dayatması ile karşı karşıya kalan çocukların eğitim hakkını kullanmasının yolunu açan yasal düzenlemeyi, son olarak meslek lisesi öğrencilerinin polis olabilme hakkını elinden almaya çalıştığını belirtiği CHP’nin cumhurla uğraşmaktan vazgeçmesini istedi. Abdullah Çelik,demokratik bir ülkede, eğitim sistemi içerisindeki kurumlardan mezun olan herkesin istediği fakülte, akademi ve bölümleri tercih etme ve okuma hakkı bulunduğunu savundu. Bunun en temel insan hakkı olduğunu kaydeden Çelik; “İnsanların tercihlerine karışma, onları eğitim hakkından yoksun bırakma anlayışı terk edilmelidir. Bu nedenle okul ayrımı yapılmadan herkes istediği eğitim kurumuna girebilmelidir. 28 Şubat sürecinin baskıcı, insan haklarını ihlal eden uygulamalarının ortadan kaldırılıyor olmasını, ülkemizin demokratikleşmesi yönünde atılan önemli adımlardan biri olarak değerlendirmiştik. Ancak, anlaşılıyor ki, liderinin değişmesi dışında hiçbir olumlu gelişme kaydedemeyen CHP zihniyeti, eski alışkanlıklarından ve çelişkilerinden bir türlü kutulamıyor.” dedi.
“CHP’nin vereceği hiçbir şey yok”
Cumhuriyet Halk Partisine (CHP) yönelik eleştirilerini sıralayan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Abdulllah Çelik; “Özgürlükten söz edip yasakları savunan, sosyal devlet ilkesinden dem vurup Belediyelerin yoksul öğrencilere verdiği bursu, emeğin hakkından bahsedip emeğin hakkını almak için ter dökenlerle yan gelip yatanlar arasında fark oluşturmaya kapı aralayan; sendikalı personele özel sendika ödentisini, üniversitelerde kılık- kıyafet dayatması ile karşı karşıya kalan çocukların eğitim hakkını kullanmasın yolunu açan yasal düzenlemeyi iptal ettiren CHP nereye koşuyor? Ayrımcılığa son vereceği vaadinde bulunup en büyük ayrımcılığa neden olan CHP’de değişen hiçbir şey yok. Son olarak İmam Hatip Lisesi mezunlarının da polis olmalarının önündeki engelin kaldırılmasını iptal istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne taşıyan CHP, aslında bu ülkeye vereceği hiçbir şeyinin olmadığını bir defa daha göstermiştir.” ifadelerini kullandı.
“Zihin yapısını ortaya koydu”
Kendini sosyal demokrat olarak tanımlayan CHP’nin, Cumhurbaşkanlığı seçimi 367ve başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliğine yönelik Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvurularda yer verdiği beyanlarla tartışmalı demokratlığını kaybettiğini belirten Abdullah Çelik sözlerine şöyle devam etti: “Daha sonra, belediyelerin öğrencilere burs vermesini sağlayan ilgili kanun hükmünün iptaline yönelik başvurusu ile ‘demokratlığın’ önündeki ‘sosyalliğinin’ de olmadığını belgeledi. Yerel seçimler öncesi yaptığı propaganda çalışmalarında başörtülü Anadolu insanını rahibeye benzeten billboardlarla halkın değer yargılarına saygısızlığı tescil edilen CHP, resim sergisinde cami minarelerini ‘ucube’ yerine koyarak taşıdığı zihin yapısının ne kadar ucube olduğunu ortaya koydu. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesinin sözde kalmaması için bir meslek lisesi olan İmam Hatip Liselerinin de Milli Eğitim Bakanlığı’nın kurumu olduğundan hareketle polis olmasında her hangi bir engelin olmaması gerektiğini, CHP’nin ‘eşit ama bazıları daha eşit”http://m.kocatepegazetesi.com/”anlayışı ile sınıflandırarak tecrit politikası gütmesi ayrımcılıktır. Türkiye kamuoyu isminde ‘Halk’ olan bir partinin, halkın değerleriyle kavga etmekten vazgeçmesini, halkın taleplerini yanlış okuma alışkanlığını bir an önce terk etmesini beklemektedir. ” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme