CHP AHİM'e gidiyor – Kocatepe Gazetesi

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı M. Kemal Demirkırkan, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandum da OHAL koşullarına ve baskılara rağmen milletin büyük oranda sandıklara gidip, ülkesinin geleceğine sahip çıktığını belirtti.CHP İl Başkanı M. Kemal Demirkırkan YSK'nın, referandum tamamlanmadan kuralları değiştirerek mühürsüz oy pusulalarını ve zarflarını geçerli kabul ettiğini belirtti. Demirkırkan 'Referandum şaibeli hale getirildi. Cumhuriyet, laiklik, [&hellip]

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı M. Kemal Demirkırkan, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandum da OHAL koşullarına ve baskılara rağmen milletin büyük oranda sandıklara gidip, ülkesinin geleceğine sahip çıktığını belirtti.
CHP İl Başkanı M. Kemal Demirkırkan YSK’nın, referandum tamamlanmadan kuralları değiştirerek mühürsüz oy pusulalarını ve zarflarını geçerli kabul ettiğini belirtti. Demirkırkan; “Referandum şaibeli hale getirildi. Cumhuriyet, laiklik, demokrasi ve adalet gibi değerleri hiçe sayan, tek adam rejimine geçiş niteliğinde olan, eşit ve adil koşullarda gerçekleşmeyen bu referandumun halkın iradesini yansıtmadığını, meşru olmadığını, bu sebeple referandum sonuçlarını tanımadığımızı daha önce ifade etmiştik. Bu gerekçelerle YSK ya yaptığımız itiraz da iktidarın hâkimleri tarafından kabul edilmemişti. Bugün itibariyle meşruiyetini büyük ölçüde yitirdiğine inandığımız referandum sonuçlarına itiraz için, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuru dilekçemiz Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından imzalanarak işleme konulmuştur. Sonuçlarının tüm milletimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Bakmadan Geçme