CHP Afyon'da kadının gözyaşını silemiyor

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, CHP Afyonkarahisar İl Teşkilatı CHP'li bir kadın partilinin gözyaşlarıyla sarsılıyor. Sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı canlı yayında gözyaşları ile parti içerisinde uğradığı haksızlıkları anlatan eski parti yöneticisi kadın doktorun, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz'e yönelik suçlamaları gündemdeki sıcaklığını koruyor. Dünya Kadınlar Günü'nde CHP İl Teşkilatı'nın kadın partili ile ilgili iddiaların [&hellip]

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, CHP Afyonkarahisar İl Teşkilatı CHP’li bir kadın partilinin gözyaşlarıyla sarsılıyor. Sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı canlı yayında gözyaşları ile parti içerisinde uğradığı haksızlıkları anlatan eski parti yöneticisi kadın doktorun, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’e yönelik suçlamaları gündemdeki sıcaklığını koruyor. Dünya Kadınlar Günü’nde CHP İl Teşkilatı’nın kadın partili ile ilgili iddiaların gereğini yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor

Yalçın Görgöz başkanlığındaki CHP Afyonkarahisar il teşkilatı geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönemde de birbirinden ilginç uygunsuzluklarla anılmaya devam ediyor. CHP’de “kadın gözyaşları”na konu olan son olaylar silsilesi şöyle gerçekleşti:
KADIN PARTİLİ ŞİKAYET ETTİ AMA, SÜMENALTI EDİLDİ
CHP’de yönetici konumunda görev yapan kadın doktor, CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Köksal tarafından 2020 parti kongreleri sırasındahakkında çıkarıldığı belirtilen, asılsız ve ahlak değerleriyle bağdaşmayandedikodular nedeniyle, geçtiğimiz aylarda CHP İl Başkanlığı’nadilekçe vererek şikayetçi oldu. Kadın partilinin iddialarına göre buşikayet, CHP il Başkanı Yalçın Görgöz tarafından disiplin soruşturması açılmadan sümenaltı edildi.
CHP’li bir başka il yöneticisi olan Ahmet Köksal’ın CHP’li kadın üye hakkındaki iftiraları hakkında CHP il başkanlığına verilen dilekçenin 15.12.2021 tarihli olduğu, dilekçede iftiralı dedikoduya tanıklık eden kişinin de eski kadın kolları başkanı olduğu öğrenildi. CHP’li kadın doktorun kendisine yönelik iftiralar nedeniyle 2020 il ve ilçe başkanlığı kongreleri boyunca CHP il yöneticisi olan Ahmet Köksal hakkında savcılığa şikayette bulunduğu da edinilen bilgiler arasında. CHP il Yönetim kurulu üyesi Ahmet Köksal’ın Emirdağ’da yaşadığı ve söz konusu dedikodular nedeniyle parti içerisinde soruşturma geçiren ilk kişi olan CHP Emirdağ İlçe Başkanı Barış Can ile yakın ilişkiler içinde olduğu da biliniyor.
PARTİLİLER DE
ŞİKAYET ETTİ AMA DEĞİŞEN BİRŞEY OLMADI
CHP eski parti üyesi Musa Kelle’nin, CHP’deki haksızlıklara isyan eden kadın doktora, Mart 2021 tarihinde dedikoduyu haber vermesi ile başlayan resmi süreçte, 15.01.2021 tarihinde CHP il yöneticisi Ahmet Köksal ile ilgili soruşturmaya delil olacakdokümanlarla il başkanlığına dilekçe vermek istediği, bu dilekçenin Yalçın Görgöz tarafından kayıt altına alınmadığı içinMusa Kelle’nin iadeli taahhütlü posta ile evrakları partiye yeniden gönderdiği, partiye ulaşan bu dilekçeye rağmen değerlendirmeye alınmadığı bilgisi de CHP’li üyeler arasında tartışılan konulardan bir diğeri.
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün parti içinde krize neden olan il yönetim kurulu üyesi Ahmet Köksal’ı yönetimden çıkararak olayı kapatmaya çalışması, CHP’ye gönül veren bir çok partiliyi derinden üzüyor.
CHP KADIN KOLLARI
BAŞKANI İSTİFA ETMİŞTİ
Bilindiği üzere CHP Afyonkarahisarİl Kadın Kolları Başkanı bir başka kadın CHP’li de partiden ihraç edilmeye çalışılmış, bunun akabendi kadın kolları başkanı istifa ederek partiden uzaklaşmıştı. Yaklaşık 3 yıllık kısa süre içerisinde CHP Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı’na bir çok atama yapıldı. Göreve her gelen kadın başkan değişik vesilelerle görevinden ayrıldı. Şimdi de bir başka kadın yöneticinin ahlak değerleriyle örtüşmeyen, iftira nedeniyle verdiği dilekçelere soruşturma açılmadan kapatılmaya çalışılmasıGörgöz yönetiminin geçmişteki olaylardan ders almadığının göstergesi olarak yorumlanıyor. Yaşananlar, CHP’ye gönül veren partililer arasında ‘’Yalçın Görgöz her yönetime geldiğinde kadınlarla ilgili tatsız olaylar yaşanıyor” yorumlarının yapılmasına neden oluyor.
GENEL MERKEZ VE MİLLETVEKİLİ SUSKUN KALIYOR
Türk siyasi yaşamının köklü partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Afyonkarahisar İl Başkanlığı görevini sürdüren Yalçın Görgöz’ün yönetiminde yer alan Ahmet Köksal hakkında kadın partililere yönelik iftiraları nedeniyle şikayet dilekçesi verilmiş olmasına rağmen, kadına karşı ahlakdışı tavır örneğinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde devam ediyor olması, CHP’nin parti gelenekleriyle de bağdaştırılamıyor.
CHP’nin Afyonkarahisarlı Kadın Milletvekili Burcu Köksal’ın, CHP İl Başkanı Yalçın Görgözhakkında son günlerde ardı ardına yaşanan olumsuzluklara CHP’li kadın partililer hakkındaki ahlak dışı iddialar ve bu iddiaların sahiplerini korumaya yönelik çabalar da eklenince tavrını değiştirip değiştirmeyeceği şimdilik bilinmiyor.
AHLAKSIZ İFTİRALARI
BİZ YAZMAYA UTANIYORUZ
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde çeşitli etkinlikler yapan, İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesine karşı tavır alan Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel merkez yetkililerinin Afyonkarahisar İl örgütündeki yaşananlar karşısında izleyeceği yol Afyonlu CHP’liler tarafından merakla bekleniyor.
Bizim gazete sütunlarına yazmayı dahi gazetecilik ahlakına uygun bulmadığımız, kadınların mahremiyeti hedef alan bu tür konuşmaların iktidara talip olan bir partide yaşanıyor olması ve bu ahlakla bağdaşmayan konuşmalara teşebbüs eden parti üyelerinin, parti yöneticileri tarafından korunuyor olması, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Afyonkarahisar’a konuşulması gereken en önemli konular arasında yer alıyor.
>> Sezer KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme