• Haberler
  • Genel
  • CHP 88. yaşını kutladı – Kocatepe Gazetesi

CHP 88. yaşını kutladı – Kocatepe Gazetesi

CHP'nin 88. kuruluş yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar'da da partinin il örgütü tarafından çelenk töreni organize edildi Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı'nda dün sabah gerçekleştirilen törende ilk olarak anıta çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Nevzat Ercan günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı.CHP 9 Eylül'de kuruldu CHP [&hellip]

CHP 88. yaşını kutladı

CHP’nin 88. kuruluş yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar’da da partinin il örgütü tarafından çelenk töreni organize edildi

Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda dün sabah gerçekleştirilen törende ilk olarak anıta çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Nevzat Ercan günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı.
CHP 9 Eylül’de kuruldu
CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan CHP’nin dünyanın ve Türkiye’nin en köklü partisi olduğunu söyledi. CHP’nin geçmişi ve tarihi ile bir devlet kuran parti olduğuna dikkat çeken Ercan; “CHP, Halk Fırkası ile 9 Eylül 1923 tarihinde kuruldu. Sonra ismi değişerek Cumhuriyet Halk Fırkası daha sonra 1935 yılında Cumhuriyet Halk Partisi adını aldı. Partimiz bugüne kadar görevini en iyi şekilde yapmaya çalışmıştır. Türkiye tarihinde en uzun süreli iktidarda kalan partimiz Cumhuriyet’in ve Türkiye’nin şekillenmesinde önemli rol oynamıştır.” dedi.
“CHP iktidar adayı”
Mevcut iktidarın, cumhuriyetin nimetinden yararlananların, CHP’nin mevcut katkılarını görmezlikten geldiklerini iddia eden CHP İl Başkanı Nevzat Ercan; “Ülkemizin bölünmez bir bütün olduğunu tüm ulusumuza seslenmek istiyorum. Bizim üniter yapımızı bozmak isteyenler, zamanında Sevr’i uygulatamayanlar, bugün Sevr’i önümüze dayatmaya çalışmaktadırlar. Biz CHP’liler olarak bu konuda çok dikkatli olmalıyız. Cumhuriyet Halk Partisi, tek parti iktidarından sonra bilindiği üzere Atatürk’ün dönemi, İsmet Paşa’nın dönemi, daha sonra Bülent Ecevit’in dönemi ve değişik sürelerde intikaya uğrayarak 1980 darbesi ile partimiz bir süre kapatıldı. Ama bugün eski gücüne yine kavuşmuş durumda. İktidar adayı olarak çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız. Biz buna inanıyoruz” dedi. Çelenk töreni Atatürk Anıtı önünde anı fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme