'CHP 27 Mayıs gibi darbelerden medet umuyor'

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Türkiye'de darbelerin meşru görüldüğü günlerin geride kaldığını ifade etti. Özkaya, Adnan Menderes'in idamına giden 27 Mayıs darbesinin en büyük destekçisi olduğunu belirttiği CHP'nin darbelerden medet umarak, Türkiye'yi her platformda karalayıp dış müdahale ile iktidar olma hayali kurduğunu açıkladı   Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa [&hellip]

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Türkiye’de darbelerin meşru görüldüğü günlerin geride kaldığını ifade etti. Özkaya, Adnan Menderes’in idamına giden 27 Mayıs darbesinin en büyük destekçisi olduğunu belirttiği CHP’nin darbelerden medet umarak, Türkiye’yi her platformda karalayıp dış müdahale ile iktidar olma hayali kurduğunu açıkladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili Ali Özkaya, 27 Mayıs darbesi yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.
“27 MAYIS DARBESİ MEŞRU HÜKÜMETİ YIKTI”
Ali Özkaya, 27 Mayıs darbesinin üzerinden yıllar geçmesine rağmen acısının halen taze olduğunu ifade etti. Özkaya, “Milletimizin atılım ve kalkınma yaşadığı her dönem, bir karanlık el tarafından sonlandırılmış, milletimizin daha iyi koşullarda yaşaması, ülkemizin hak ettiği noktaya ulaşması engellenmiştir. Tarihi incelediğimizde, bu elin her zaman ülkemiz üzerinde bir güç olduğu aşikârdır. Cumhuriyet tarihimizin en kanlı ve hukuksuz darbesi olarak kayıtlara geçen, tarihimizin utanılası kara bir lekesi olan 27 Mayıs 1960 askeri darbesi, meşru bir hükümeti yalan ve iftira dolu içi boş iddialar ile yıkmıştır. Tarihimizin gördüğü en kibar, nazik ve çalışkan Başbaşkanı olan Adnan Menderes ve arkadaşlarını idam edecek ve aşağılamak için elinden geleni yapan canilerin tek gayeleri ülkenin bir grup azınlık tarafından o azınlığı keyfine göre yönetilmesini sağlamaktan başka bir şey değildir.” dedi.
“27 MAYIS’IN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ CHP’DİR”
Özkaya sözlerini şöyle tamamladı: “Ne acıdır ki, Adnan Menderes’in idamına giden 27 Mayıs darbesinin en büyük destekçisi CHP’dir. Bugün de aynı CHP yine darbelerden medet uman ve ülkemizi her platformda karalayarak dış müdahale ile iktidar olma hayali kurmaktadır. Dün Menderes’e altın dolusu uçakla kaçacak iftirasını atanların, bugün yine aynı yalanlar ile karanlık odaklara yardım çağrısında bulunmaları da manidardır. Adnan Menderesi idam ederek iktidarı ele geçirenlere en büyük dersi milletimiz 62 yıldır iktidar yüzü göstermeyerek vermektedir. Bu düşüncelerle şehit Başbakanımız Adnan Menderesi ve arkadaşlarını 27 Mayıs kanlı darbesinin yıldönümünde, rahmet ve minnetle anıyor, darbecileri ve destekçilerini ise lanetliyorum.”
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme