Chery Hangi Şanzımanı Kullanıyor?

Son dönemin dikkat çeken otomobil markalarından Chery hangi şanzımanı kullanıyor? İşte yanıtlar.

Chery, son dönemin dikkat çeken otomobil markalarından biri. Özellikle fiyatı ve kampanyaları ile ilgi ile takip ediliyor. Çinli otomobil markası, ülkesinde en çok ihraç yapan üretici durumunda ve bu gururu, her geçen yıl daha iddialı modeller sunarak korumaya yoğun mesai harcıyor. Chery marka araçlar, çarpıcı ve dinamik tasarım hatlarına sahip. Motor ve şanzıman özelliklerinde de verimlilik ön planda. Peki Chery hangi şanzımanı kullanıyor?

CHERY HANGİ ŞANZIMANI KULLANIYOR?

Chery hangi şanzımanı kullanıyor sorusunun yanıtı merak ediliyor. Bu kapsamda markanın Türkiye’de satışta olan Tiggo, Tiggo8 Pro, Tiggo7 Pro ve Omada5 modellerinin teknik detaylarını incelemek gerekiyor. Bu noktada en çok satan Chery modellerinden Omada5 şanzıman olarak 7 ileri çift kavramalı otomatik DCT şanzımanla geliyor.

Turbo benzinli direkt enjeksiyonlu araçta motor hacmi 1598 cc. 1598 cc’lik 4 silindirli motorun yanı sıra maksimum torku 275 Nm olan modelde çekiş gücü 4×2 şeklinde.

Önde McPherson süspansiyona sahip olan Omada5, arkada ise çok noktadan bağlantılı bağımsız süspansiyon sunuyor.

0-100 km performansı incelendiğinde resmi veriler 8.6 saniye derken aracın maksimum hızı da 206 km/s. Son olarak 1,4 ton ağırlıktaki Omada5 yakıt tüketimi tarafında pek de cimri görünmüyor. Chery’nin diğer SUV modelleri olan Tiggo, Tiggo8 Pro, Tiggo7 Pro da Omada5 gibi 7 ileri çift kavramalı otomatik DCT şanzımana sahip. DCT yani çift kavramalı şanjman, tek ve çift dişli takımları için iki ayrı kavrama kullanan otomatik şanzıman türüdür.

CHERY TÜRKİYE’DE İLGİ GÖRÜYOR MU?

Chery, Türkiye’de 4 farklı SUV modeli ile tercih edilebiliyor ve fiyatlar da 1 milyon TL’nin üzerinde. Markanın en pahalı modeli ise Tiggo8 Pro olarak kayıtlara geçiyor.

Öte yandan Chery, Türkiye’de sadece SUV modelleri sunmasına karşın global pazarlarda binek otomobiller, ticari araçlar ve minivanlar da sunuyor. Ticari araçlarını Karry markası altında sunduğunun altını çizelim.

Çin’in bir numaralı otomobil ihracatçısı, başka firmalar için de üretim yapıyor. Çin’de bulunan tesislerinde üretim yapan marka, birçok şehirden dünyaya araç ihraç ediyor ve ülkesine hatırı sayılır miktarda döviz kazandırıyor.

Exeed, crossover ve SUV tarafında iddialı ve Premium seçeneklere sahip olan Chery, Jaguar ve Land Rover’ın ortak girişimi Qoros’un da üretiminde rol üstleniyor. Ayrıca Alman teknoloji şirketleri ile ağırlıklı olarak otomobil bileşenleri tarafında iş birliği yapılıyor.

Bakmadan Geçme