'Cezalar kişinin sendikasına göre uygulanıyor'

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'ın yerel çetelere teslim olduğunu belirterek, kendileri nezdinde güvenilirliğinin kalmadığını açıkladı.MEM'in zorunlu yer değişikliklerini cezalandırma aracı olarak kullanmaması gerektiğini belirten Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, 'Zorunlu görev yeri değişikliklerinin bir cezalandırma aracı olarak kullanılması, eğitim çalışanlarının görev güvencelerini tümüyle ortadan kaldırabilecek boyutlara [&hellip]

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın yerel çetelere teslim olduğunu belirterek, kendileri nezdinde güvenilirliğinin kalmadığını açıkladı.
MEM’in zorunlu yer değişikliklerini cezalandırma aracı olarak kullanmaması gerektiğini belirten Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, “Zorunlu görev yeri değişikliklerinin bir cezalandırma aracı olarak kullanılması, eğitim çalışanlarının görev güvencelerini tümüyle ortadan kaldırabilecek boyutlara ulaşmıştır” dedi.
Beyazıt İlkokulu, Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu ve Afyonkarahisar Mesleki Eğitim Merkezindeki örneklerin bunun göstergesi olduğunu belirten Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol sözlerini şöyle sürdürdü:
“Özellikle belirtmek isterim ki yaşanan bu olaylardan Cumhur ittifakını oluşturan hem AK Parti hem de Milliyetçi Hareket Partisi yöneticilerinin bilgisi vardır. Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın kendisine hakkaniyetli olmasını öneren siyasileri bir tarafa bırakarak her konuda olduğu gibi bu konuda da yerel çetelere teslim olmuştur. Bizim açımızdan da artık Metin Yalçın’ın bu uygulamalarını gördüğümüzde güvenilirliği kalmamıştır. Milli Eğitim Müdürü Sayın Metin Yalçın Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinin ve Müdür Yardımcısının Okul Müdürü hakkındaki şikayet dilekçeleri için Valilikten neden inceleme ve soruşturma izni almadığını, Okul Müdürünün Müdür Yardımcısı hakkında verdiği şikayet dilekçesi için jet hızıyla Valilikten neden inceleme ve soruşturma izni aldığını kamuoyuna açıklamalıdır. Beyazıt İlköğretim kurumu Müdürlüğüne geçici görevlendirilen Müdire hakkında hangi yasal işlemlerin yapılacağı da tarafımızca merak konusudur. Yapılan bu uygulamalar Yenikapı ruhuna zarar verdiği gibi kapıkulluğu ruhuna eğitim çalışanlarının zorlandığını da ortaya koymaktadır. Daha önce söylediğim gibi yine tekrar ediyorum; Soruşturmalar kişinin sendikasına göre yapılıyor. Soruşturmalarda önerilen cezalar kişinin sendikasına göre uygulanıyor veya uygulanmıyor. Kanun ve yönetmelikler hiçe sayılıyor. Kişiye özel uygulamalar yapılıyor. Sayın Valimizi, ilimizin siyasilerini görevlerini kötüye kullanan bu yöneticiler hakkında gerekli yasal işlemleri başlatmak için göreve çağırıyoruz.”

Bakmadan Geçme