Cezaevlerinden tahliyeler başladı

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen yeni infaz yasası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girerken, cezaevlerinde bulunan hükümlülerin tahliyeleri yapılmaya başlandı   TBMM'ye gündemde kalan ve geçtiğimiz günlerde Meclis tarafından kabul edilen İnfaz erteleme yasasıyla yaklaşık 90 bin kişinin tahliyesini sağlanacak. Türkiye'nin her tarafında cezaevlerinden tahliyeler başladı. Afyonkarahisar Cezaevi'nden de tahliyeler [&hellip]

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen yeni infaz yasası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girerken, cezaevlerinde bulunan hükümlülerin tahliyeleri yapılmaya başlandı

TBMM’ye gündemde kalan ve geçtiğimiz günlerde Meclis tarafından kabul edilen İnfaz erteleme yasasıyla yaklaşık 90 bin kişinin tahliyesini sağlanacak. Türkiye’nin her tarafında cezaevlerinden tahliyeler başladı. Afyonkarahisar Cezaevi’nden de tahliyeler gerçekleştirildi. Hükümlülerin cezaevinden çıkışları Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait otobüslerle yapıldı. Sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde maskelerini takarak otobüslere bindirilen hükümlüler, otobüslerle önce cezaevi dışına sonra da transfer noktalarına götürüldü.
Yasanın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte cezaevlerinden tahliye edilen hükümlüler, Cumhurbaş-kanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye minnettar olduklarını dile getirerek, özgür olmanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getirdi.
AK Parti’nin, MHP’nin önerileri doğrultusunda hazırladığı İnfaz Paketi, altı gün süren görüşmeler sonunda, 330 milletvekilinin katıldığı oylamada, 51 ret oyuna karşılık, 279 kabul oyuyla TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmişti. Yasanın kapsamı ülke gündeminde geniş tartışmalara neden olmuştu.

Bakmadan Geçme