Cezaevlerinde tahliye sevinci – Kocatepe Gazetesi

Bakanlar Kurulu kararnamesiyle “Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun”a eklenen geçici maddeyle yapılan iki yeni düzenlemenin ardından tüm Türkiye’deki cezaevlerinde tahliye sevinci yaşanıyor. Afyonkarahisar Açık ve E Tipi Kapalı cezaevlerinde de dünden itibaren tahliyeler başladı. Cezaevlerinin önünde bu nedenle heyecanlı bir bekleyiş hakim.Kanun Hükmünde Kararname ile 1 Temmuz 2016 tarihine kadar işlenen suçları kapsayan [&hellip]

Bakanlar Kurulu kararnamesiyle “Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun”a eklenen geçici maddeyle yapılan iki yeni düzenlemenin ardından tüm Türkiye’deki cezaevlerinde tahliye sevinci yaşanıyor. Afyonkarahisar Açık ve E Tipi Kapalı cezaevlerinde de dünden itibaren tahliyeler başladı. Cezaevlerinin önünde bu nedenle heyecanlı bir bekleyiş hakim.
Kanun Hükmünde Kararname ile 1 Temmuz 2016 tarihine kadar işlenen suçları kapsayan düzenleme kapsamında, denetimli serbestliğin kapsamı bir yıldan iki yıla çıkarıldı. Böylece, koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan ve iyi hali de göz önüne alınacak hükümlülerin cezalarının, koşullu salıverilme tarihine kadar olan bölümü, çeşitli denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle infaz edilecek.
Yeni düzenleme ile yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı Afyonka-rahisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü de dosyalar üzerinde çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonrasında Afyonkarahisar’da 600’e yakın hükümlünün tahliye olabileceği tahmin ediliyor. Bakanlar Kurulu’nun kararının açıklanmasının ardından Afyonka-rahisar’daki pek çok hükümlü dünden itibaren tahliye olmaya başladı. Tahliyeler nedeniyle cezaevi önünde zaman zaman yoğunluklar yaşanıyor. Tahliye olan hükümlüler ile yakınlarının oldukça mutlu oldukları gözleniyor.(Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme