Cezaevleri tahliye sevinci – Kocatepe Gazetesi

Bakanlar Kurulu’nun yeni kararnamesiyle “Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun”a eklenen geçici maddeyle yapılan iki yeni düzenlemenin ardından tüm Türkiye’deki cezaevlerinde tahliye sevinci yaşanıyor. Afyonkarahisar Açık ve E Tipi Kapalı cezaevleri önünde de bu nedenle heyecanlı bir bekleyiş hakim.Kanun Hükmünde Kararname ile 1 Temmuz 2016 tarihine kadar işlenen suçları kapsayan düzenleme kapsamında, denetimli serbestliğin [&hellip]

Bakanlar Kurulu’nun yeni kararnamesiyle “Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun”a eklenen geçici maddeyle yapılan iki yeni düzenlemenin ardından tüm Türkiye’deki cezaevlerinde tahliye sevinci yaşanıyor. Afyonkarahisar Açık ve E Tipi Kapalı cezaevleri önünde de bu nedenle heyecanlı bir bekleyiş hakim.
Kanun Hükmünde Kararname ile 1 Temmuz 2016 tarihine kadar işlenen suçları kapsayan düzenleme kapsamında, denetimli serbestliğin kapsamı bir yıldan iki yıla çıkarıldı. Böylece, koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan ve iyi hali de göz önüne alınacak hükümlülerin cezalarının, koşullu salıverilme tarihine kadar olan bölümü, çeşitli denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle infaz edilecek.
Yeni düzenleme ile yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü de dosyalar üzerinde çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonrasında Afyonkarahisar’da 600’e yakın hükümlünün tahliye olabileceği tahmen ediliyor.
Bakanlar Kurulu’nun kararının açıklanmasının ardından Afyonkarahisar’daki pek çok hükümlü yakını Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi ve Açık Cezaevi önünde umutlu bekleyişe başladı.
Hükümlü yakınlarından Ömer Tınaz, haberleri duyduklarında büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Benim oğlumun da ufak biz cezası vardı, o da faydalanıyor. Devlet büyüklerinden Allah razı olsun. Herhangi bir bilgi yok, televizyondan aldığımız bilgiye göre biz de faydalanıyoruz. Açık cezaevindeydi oğlum 6 ay 20 gün yatacağı vardı. Yeni teslim olmuştu. 10-15 gün olmuştu teslim olalı. Bekliyoruz burada.”
Açık ve kapalı cezaevinde iki oğlunun olduğunu ifade eden Ümit Çekmen ise umutla beklediklerini belirterek, “Hepsinin iyilikle ve sağlıkla tahliyelerini bekliyorum. Devlet büyüklerine teşekkür ederim saygı ve hürmet sunarım” diye konuştu.
Cezaevi önünde bekleyişini sürdüren hükümlü yakını Yıldız Dönmez, “Eşim ve kayınbiraderim var cezaevinde. Eşimin 15 gün denetimi yandı imzaya geç kaldığı için. Kayınbiraderimin de 6 senesi var inşallah en kısa zamanda tahliyelerini bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız’dan rica ediyoruz artık affetsin” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme