• Haberler
  • Genel
  • Cezaevine el sallayarak gitti – Kocatepe Gazetesi

Cezaevine el sallayarak gitti – Kocatepe Gazetesi

Babasını dövenleri öldüren Esma T., anne ve babasıyla birlikte cezaevinde Afyonkarahisar’ın Çobanlar İlçesi’nde, babasını döven 3 kişiyi tabancayla öldüren 1 kişiyi de ağır yaralayan 23 yaşındaki Esma T. ve olayla ilgili gözaltına alınan aynı aileden 5 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye getirilen Esma’nın yakınlarına el salladığı görüldü. Olayla ilgili gözaltına alınan 6 [&hellip]

Cezaevine el sallayarak gitti

Babasını dövenleri öldüren Esma T., anne ve babasıyla birlikte cezaevinde

Afyonkarahisar’ın Çobanlar İlçesi’nde, babasını döven 3 kişiyi tabancayla öldüren 1 kişiyi de ağır yaralayan 23 yaşındaki Esma T. ve olayla ilgili gözaltına alınan aynı aileden 5 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye getirilen Esma’nın yakınlarına el salladığı görüldü. Olayla ilgili gözaltına alınan 6 sanıktan 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Cinayeti işlediğini kabul ettiği belirtilen Esma T.’la birlik tutuklanan baba Mehmet T. ve anne Döndü T. Afyonkarahisar Kapalı Cezaevi’ne konuldu.
Taburcu olan
baba Mehmet T. de gözaltına alındı
Geçen Cumartesi gecesi Çobanlar İlçesi’ne bağlı Karadede Mahallesi’nde babası 43 yaşındaki Mehmet T.’nin dövüldüğünü ve kanlar içinde yere yığıldığını gören Esma T., iddiaya göre evlerinde bulunan tabancayı alarak kurşun yağdırdı. Olayda 52 yaşındaki İlyas M., kızı 23 yaşındaki Zeynep M. ve gelini 25 yaşındaki Çiğdem M. ölürken, 48 yaşındaki Saadet M. ağır yaralandı. Bir süredir güvenlik görevlisi olmak için eğitim gördüğü ve silah kullanma dersleri aldığı belirtilen Esma T., olayın ardından gözaltına alındı. Esma T.’nin ardından aynı aileden 39 yaşındaki Döndü T., 64 yaşındaki Ramazan T., 39 yaşındaki Hüseyin İlyas T. ve 65 yaşındaki Şükire T. da gözaltına alındı. Kavgada dövülen baba Mehmet T. da Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma Uygulama Hastanesi’nde-ki tedavisinin ardından taburcu edildikten sonra gözaltına alınmıştı.
Esma’dan
akrabalarına el selamı
Emniyetteki sorguları dün gün boyu süren 6 kişi, bugün sabah saatlerinde Afyonkarahisar Adliyesi’ne getirildi. Soruşturmayla ilgili savcının 6 sanığı tek tek dinlemesi beklenirken, adliyeye babaannesi Şükire T. ile birlikte getirilen Esma T., adliye girişinde yakınlarına eliyle selam verdi. Babaanne Şükire T., araçtan polis ve elinde baston olarak kullandığı sopa yardımıyla inerken, tamamının sessiz ve üzgün oldukları dikkat çekti.
6 sanıktan 3’ü tutuklandı
Şüphelilerin adliyeye girişi sırasında, polis adliye ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.
Olayla ilgili gözaltına alınan 6 sanıktan 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İlyas M. (52), Çiğdem M. (25) ve Zeynep S.’nin (23) hayatını kaybettiği, Saadet M. (48) ile Mehmet T.’ın (43) yaralandığı komşu kavgasıyla ile ilgili adliyeye çıkarılan Esma T. (23), Mehmet T. (43) ve Döndü T. (39) çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Ramazan T. (64) ve Hüseyin İlyas T. (39) ise adli kontrol altında serbest bırakılırken, yürümekte bile zorluk çeken Şukire T. (65) serbest bırakıldı. İfadesinde babasını dövenleri vurduğunu itiraf eden üniversite mezunu güvenlik görevlisi adayı Esma T.’la birlik tutuklanan baba Mehmet T. ve anne Döndü T. Afyonkarahisar Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Bakmadan Geçme