• Haberler
  • Genel
  • Ceza İnfaz kurumlarına kurul üyesi seçilecek

Ceza İnfaz kurumlarına kurul üyesi seçilecek

Ceza İnfaz Kurumu ve Tutukevleri ikinci izleme kurulu üyesi seçimi yapılacak   Afyonkarahisar Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından Ceza İnfaz Kurumu ve Tutukevleri ikinci izleme kurulu üyesi seçimi gerçekleştirilecek. BAŞKAN VE ÜYELER 4 YIL GÖREV YAPACAK Afyonkarahisar yargı çevresine bağlı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Kurumunda 4 yıl süre ile görev [&hellip]

Ceza İnfaz Kurumu ve Tutukevleri ikinci izleme kurulu üyesi seçimi yapılacak

Afyonkarahisar Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından Ceza İnfaz Kurumu ve Tutukevleri ikinci izleme kurulu üyesi seçimi gerçekleştirilecek.
BAŞKAN VE ÜYELER
4 YIL GÖREV YAPACAK
Afyonkarahisar yargı çevresine bağlı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Kurumunda 4 yıl süre ile görev yapmak üzere İkinci İzleme Kurulu Başkan ve üyelerinin seçilmelerine ilişkin; Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulunun 3. maddesinde belirtilen şartlara haiz adaylar arasından, yargı çevresine bağlı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri 2.nci İzleme Kurulunda görev yapmak üzere 5 asil ve 3 yedek İzleme Kurulu Üye seçimi yapılacak. İzleme Kurulu Üyelerinde Aranılacak Nitelikler; İzleme Kurullarına Başkan ve Üye seçebilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda öngörülen genel şartlara ek olarak 35 yaşını doldurmuş olmak, tıp, eczacılık, hukuk, kamu yönetimi, sosyoloji, psikoloji, Sosyal Hizmetler Eğitim Bilimleri alanlarda en az dört yılık yüksek öğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak ve mesleği ile ilgili olarak kamu kurumu ve kuruluşlarında ya da özel sektörde en az 10 yıl çalışmış bulunma şartları aranacak. Kişisel nitelikler ile çevresinde dürüst ve ahlaklı olarak tanınmış olmanın yanı sıra herhangi bir siyasi partinin merkezi il ve ilçe teşkilatlarında görevli bulunmamakta aranan şartlar arasında bulunuyor.
SON BAŞVURU
TARİHİ 16 OCAK 2023
Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Kurumunda 4 yıl süre ile görev yapmak üzere İkinci İzleme Kurulu üyeliklerine seçilemeyecek olanların durumu şu şekilde ifade edildi. “Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri ile ilgili ihale, alım, satım ve benzeri hukuki ilişkilere taraf olanlar. Görev yapacakları Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevlerinde bulunan hükümlü veya tutuklulardan birisinin işlediği suçtan kendileri veya ikinci derece dahil hısımları zarar görenler. Görev yapacakları Ceza İnfaz kurumları veya Tutukevlerindeki hükümlü veya tutuklulardan biri ile evlilik, vesayet veya ikinci derece dahil hısımlık ilişkisinde bulunmak. Adalet Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında görev yapan kişiler bu kurullara seçilemezler.” Başvuru için gerekli belgeler; Mezuniyete ilişkin Diploma Fotokopisi, Noter onaylı örneği veya aslı gösterilmek suretiyle Komisyon Başkanlığımızca onaylanacak örneği. Nüfus kayıt örneği, ikametgah, Adli Sicil Kaydı, mesleğinde en az 10 yıl çalıştığına dair belge görev belgesi, hizmet belgesi, iki adet fotoğraf, Komisyon Başkanlığına hitaben dilekçe. Belirtilen nitelikleri taşıyan aynı zamanda engel hali bulunmayan bu kurulda görev almak isteyen adayların Afyonkarahisar Adliyesi 2. Kat 105 numaralı odaya 16 Ocak 2023 günü mesai bitimine kadar bizzat Afyonkarahisar Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığına başvurmaları gerekiyor.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme