Çeyrek asırlık gelenek devam ediyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanlarından rahmetli Erdal Akar tarafından başlatılan ve bu yıl 24’üncüsü düzenlenen “Geleneksel Sünnet Şöleni” coşkuyla gerçekleştirildi ERKEKLİĞE İLK ADIMI ATTILARHıdırlık Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenmesi planlanan ancak, hava muhalefeti nedeniyle Belediye Sosyal Tesisleri’ne alınan kına gecesinde büyük coşku yaşayan çocuklar, hafta sonu Özel Park Hastanesi’nde erkekliğe ilk adımı attı. Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kına [&hellip]

Çeyrek asırlık gelenek devam ediyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanlarından rahmetli Erdal Akar tarafından başlatılan ve bu yıl 24’üncüsü düzenlenen “Geleneksel Sünnet Şöleni” coşkuyla gerçekleştirildi

ERKEKLİĞE İLK ADIMI ATTILAR
Hıdırlık Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenmesi planlanan ancak, hava muhalefeti nedeniyle Belediye Sosyal Tesisleri’ne alınan kına gecesinde büyük coşku yaşayan çocuklar, hafta sonu Özel Park Hastanesi’nde erkekliğe ilk adımı attı. Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kına gecesinde gönüllerince eğlenen çocukların mutluluğuna aileleri de ortak oldu.
“ÇOCUKLAR VE
GENÇLER GELECEĞİMİZ”
Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisarlı hayırsever işadamlarının da desteğiyle böylesi anlamlı bir organizasyonu düzenlemekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. İnsanların hayatlarındaki en önemli anılardan birisinin sünnet, bir diğerinin de evlilik olduğunu belirten Başkan Burhanettin Çoban, sünnet çocuklarının ailelerine ‘Allah evlenmelerini de göstersin” diye seslendi.
Hayatlarının dönüm noktalarından biri olan sünnet merasimlerinde, çocuklara ve ailelerine sünnet şöleniyle sevinç yaşattıklarını dile getiren Başkan Burhanettin Çoban; “Bugün hem bizim için hem de aileler için özel bir gün. Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğimizdir. Mutlu günlerinde ailelerimizle birlikte olmaktan kıvanç duyduk. Afyonkarahisar için kültürel ve sanatsal etkinliklerimizi artırarak devam ettireceğiz.” diye konuştu.
HİJYENİK KOŞULLARDA
SÜNNET OLDULAR
Kına gecesinin ertesi günü Özel Park Hastanesi’nde sünnet heyecanı yaşandı. Özel Park Hastanesi’nin uzman doktorları tarafından ameliyathanelerde tek tek sünnet edilen çocuklar, daha sonra yine özel odalarda müşahede altına alındı. Hijyenik koşullarda gerçekleşen sünnet işlemlerinde, en az çocuklar kadar aileleri de heyecan yaşadı.
Çocuklarının ilk mürüvvetini görmenin mutluğunu yaşayan aileler, şölenin düzenlenmesini sağlayan başta Belediye Başkanı Burhanettin Çoban olmak üzere Özel Park Hastanesi yöneticilerine, hayırsever işadamlarına ve Belediye çalışanlarına teşekkür etti.
“MODERN VE SAĞLIKLI ŞARTLARDA İŞLEMLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ”
Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, çocukların sağlıklı bir ortamda sünnet işlemlerinin gerçekleştiğine dikkat çekerek Park Hastanesi çalışanlarına teşekkür etti. Başkan Burhanettin Çoban; “Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de Park Hastanemiz, sağlıklı şartlarda, modern ameliyathanelerde, uzman doktorların nezaretinde çocuklarımızın sünnet işlemlerini gerçekleştirdi. Park Hastanemizin çalışanlarına, ortaklarına sağlık ekibine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı candan teşekkür ediyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Sünnet kıyafetleri Asım Giyim’den

Geleneksel Sünnet Şöleni’nin gerçekleşmesinde bir çok kişinin katkısı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,
Park Hastanesi, Asım Giyim ve hayırsever işadamlarının her yıl olduğu gibi bu yılda çocuklar için seferber olduklarını söyledi

Yaklaşık 24 yıldır devam eden sünnet geleneğinin önemine dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban; “Bu güzel geleneği başlatan Belediye Başkanlarımızdan Rahmetli Erdal Akar Bey’e cenab-ı haktan rahmet, geride kalan eş ve çocuklarına sağlık ve afiyet diliyorum. 24 yıl önce başlatılan bu gelenek, tüm belediye başkanlarımızca en güzel şekilde devam ettirilmiş. Bu sene de yine 50 çocuğumuz en güzel şartlarda, hijyeniyle, teknik ve sağlık personeliyle pırıl pırıl mekanlarla güzel bir sünnet imkanını elde ettiler. Çocuklarımız için seferber olan, Park Hastanesi’ne, özellikle teşekkür ediyorum. Yine Her yıl olduğu gibi Değerli Kadir Ağabeyimiz Asım Giyim; bize her türle desteği verdi. İsminin açıklanmasını istemeyen değerli Afyonkarahisarlı hayırsever işadamlarımız yine en büyük desteği verdiler. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
“İŞBİRLİĞİ DEVAM
EDECEK”
Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Enis Arabacı ise sünnet merasiminin Park Hastanesi ev sahipliğinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dr. Enis Arabacı bundan sonraki yıllarda da bu tür etkinliklerde Afyonkarahisar Belediyesi ile işbirliği halinde olmaya devam edeceklerini söyledi.
ÇOCUKLARA
HEDİYELER DAĞITILDI
Sünnet merasimine Park Hastanesi olarak destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Uzman Dr. Enis Arabacı düzenlenen etkinliğin önemli bir sosyal sorumluluk girişimi olduğuna dikkat çekti. Sünnet olan çocukları ve ailelerinin mutluluğunu görmekten duydukları sevinci paylaşan Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Enis Arabacı”http://m.kocatepegazetesi.com/”Hastane olarak sünnetin bilimsel gerekliliği ne ise onu gerçekleştirdik. Üroloji hekimlerimiz, sünnet işlemlerini bizzat kendileri yaptı. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yaparak katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduk. ” ifadelerini kullandı.
Törende Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve tüm katılımcılar, sünnet edilerek özel odalarda müşahede altına alınan çocukları ziyaret etti. Sünnet olan çocuklara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Burhanettin Çoban çocuklara çeşitli hediyeler verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme