Çevre ve Orman Müdürlüğü uyardı

Afyonkarahisar Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, saz ve kamış işi ile uğraşan vatandaşlara iyarıda bulundu. Afyonkarahisar Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, saz ve kamış işi ile uğraşan vatandaşların uyması gerekenler hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Müdürlük’ten yapılan açıklamada 'Saz Kesim İzin Belgesi olmayan gerçek ve tüzel kişiler saz kesimi yapamazlar. Saz Nakil İzin Belgesi olmayan [&hellip]

Çevre ve Orman Müdürlüğü uyardı

Afyonkarahisar Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, saz ve kamış işi ile uğraşan vatandaşlara iyarıda bulundu.

Afyonkarahisar Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, saz ve kamış işi ile uğraşan vatandaşların uyması gerekenler hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Müdürlük’ten yapılan açıklamada “Saz Kesim İzin Belgesi olmayan gerçek ve tüzel kişiler saz kesimi yapamazlar. Saz Nakil İzin Belgesi olmayan gerçek ve tüzel kişiler saz nakli yapamazlar” denildi.
Saz kesmek isteyen tüzel kişilerin uyması gereken kuralların da anlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi.
“Saz kesecekleri her bir göl (sulak alan) için ayrı ayrı olmak üzere; Saz Kesimi Başvuru Formu açıklamalaraa uygun olarak doldurularak imzalanır, T.C. Kimlik Numarası’nın teyidi amacıyla Nüfus Cüzdanı ibraz edilerek, traktör vb. küçük motorlu veya motorsuz araçlar ile üstü açık olarak kesim belgesi ile; en yakın mesafedeki ilçe sınırını geçmemek kaydıyla, ikamet ettiği yere, ilksel depolama alanına, nakil yapılması talep ediliyorsa Yerleşim Yeri Belgesi verilerek, 2011 yılı için, T.C. Ziraat Bankası Afyonkarahisar Şubesi 36478413-5001 no’lu İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Döner Sermaye İşletme Hesabına 75,00 TL ” Saz Kesimi İzin Belgesi Ücreti ” ödenerek ve Banka Dekontu’nun aslı verilerek, Saz Kesim Kimlik Kartı düzenlenmesine amacıyla 1 adet vesikalık fotoğraf verilerek,bizzat veya posta yolu ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne başvurulması gerekmektedir. Uygun görülenlere; Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği, Saz Kesimi Başvuru Formu ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün 25.04.2011 tarih ve B.18.0.DMP.0.01.03-435.02-36101 sayılı emri ile uygun görülen ‘Afyonkarahisar İli Saz Kesim ve Nakil Faaliyetleri Uygulama Esasları’na uyulmak kaydıyla ‘Saz Kesimi İzin Belgesi’ verilir.”
Saz ve kamış kesim tarihleri hakkında da bilgi verilen açıklamada “1 Kasım 2011 (dahil) – 1 Mart 2012 (dahil) tarihleri dışında kamış kesimi yasaktır. 1 Ağustos 2011 (dahil) – 1 Mart 2012 (dahil) tarihleri dışında Boyralık kamış kesimi yasaktır. 1 Haziran – 31 Ağustos 2011 (dahil) tarihleri dışında Hasır Otu kesimi yasaktır. Belge’nin her yıl yeniden alınması gerekmektedir. Belge verilen sulak alan (göl) için geçerlidir. Başkaca sulak alanlarda (göllerde) aynı belge ile saz kesimi yapılamaz. Her sulak alan (göl) için ayrıca belge alınmalıdır. Hayvanların yem ihtiyacını karşılamak amacıyla Yeşil Kamış (Sokarık) kesimi yapılması ve makine ile kamış kesimi yasaktır. Belge gerçek ve tüzel kişilere özel düzenlenmiş olup, başkaca şahıslara devredilemez” denildi.
Açıklamada saz kesim izin belgesi olmadan kesim yapan, saz nakil izin belgesi olmadan saz nakli yapanlar hakkında 28,900,00 ilâ 142.460,00 lira arasında idari para cezası uygulanacağı kaydedildi.

Bakmadan Geçme