• Haberler
  • Genel
  • Çevre bilinci anlatıldı – Kocatepe Gazetesi

Çevre bilinci anlatıldı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi, Çevre Denetim Birimi tarafından Hava Kirliliği Gürültü Kirliliği ve Bitkisel Atık Yağların Geri Kazanımı” konulu seminer düzenlendi Düzenlenen seminerlere Kasımpaşa, Hoca Ahmet Yesevi, Oruçoğlu, Hüseyin Sümer ve Yüksel Varlı İlköğretim okullarında eğitim gören öğrenciler ve aileleri katıldı. Temiz, stressiz, bir dünya ve gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için şimdiden önlemlerin alınması gerektiğini [&hellip]

Çevre bilinci anlatıldı

Afyonkarahisar Belediyesi, Çevre Denetim Birimi tarafından Hava Kirliliği Gürültü Kirliliği ve Bitkisel Atık Yağların Geri Kazanımı” konulu seminer düzenlendi

Düzenlenen seminerlere Kasımpaşa, Hoca Ahmet Yesevi, Oruçoğlu, Hüseyin Sümer ve Yüksel Varlı İlköğretim okullarında eğitim gören öğrenciler ve aileleri katıldı. Temiz, stressiz, bir dünya ve gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için şimdiden önlemlerin alınması gerektiğini vurgulanan seminerlerde tüm veliler ve öğrenciler birer çevre gönüllüsü olmaya davet edildi.Program dahilinde düzenlenen se-minerlerde “Nasıl kömür alınmalı ve Bitkisel Atık Yağların Geri Kazanımı” anlatıldı.
Nasıl Kömür alınmalı?
Kömür torbalarının üzerinde yazan değerlere göre kömür alınması gerektiği vurgulanırken, YERLİ KÖMÜRLERDE: kalorisi 4800 kaloriden düşük olmaması İthal kömürlerde ise Kalorisi 6400 kaloriden düşük olmaması gerektiği anlatıldı.
Bitkisel atık yağların
geri kazanılması
Bitkisel Yağların yüksek ısıya maruz kaldıklarında bozulduklarından dolayı üç kereden fazla kullanılmaması ifade edilirken, tekrar tekrar kullanılan yağlar kanserojen (kanser edici) etki yarattığı bildirildi. Geri dönüşüme giden atık yağların çevreci bir yakıt olduğunu bildiren yetkililer; yağların içme, kullanma ve yer altı sularının korunması açısından kesinlikle lavobaya veya toprağa dökülmemesi gerektiğini vurguladı.

Bakmadan Geçme