• Haberler
  • Genel
  • Çevre Bakanı Afyonkarahisar’ın şansı – Kocatepe Gazetesi

Çevre Bakanı Afyonkarahisar’ın şansı – Kocatepe Gazetesi

Dünya Ormancılık Günü nedeniyle kendisine yapılan ziyarette konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, orman mevcudunun arttırılması yönünde gayret gösteren orman teşkilatı çalışanlarını kutladı. Vali İrfan Balkanlıoğlu Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun Afyonkarahisar için bir şans olduğunu söyeldi Önce çelenk töreni yapıldı 21 Mart Dünya Ormancılık Günü Orman Haftası nedeniyle İl Çevre Orman Müdürlüğü ve orman [&hellip]

Çevre Bakanı Afyonkarahisar'ın şansı

Dünya Ormancılık Günü nedeniyle kendisine yapılan ziyarette konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, orman mevcudunun arttırılması yönünde gayret gösteren orman teşkilatı çalışanlarını kutladı. Vali İrfan Balkanlıoğlu Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun Afyonkarahisar için bir şans olduğunu söyeldi

Önce çelenk töreni yapıldı
21 Mart Dünya Ormancılık Günü Orman Haftası nedeniyle İl Çevre Orman Müdürlüğü ve orman teşkilatı çalışanlarının katılımıyla dün Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni düzenlendi. İl Çevre Orman Müdürü Hidayet Şen tarafından anıta çelenk sunuldu. Saygı duruşu akabinde okunan İstiklal Marşımızın ardından tören son buldu. Çevre ve Orman teşkilatı çalışanları ilk ziyaretlerini Vali İrfan Balkanlıoğlu’na yaptı. İl Çevre Orman Müdürü Hidayet Şen, BM ‘nin 2011 yılını Dünya Ormancılık Yılı olarak ilan ettiğini söyledi. Geçen yılın Biyolojik Çeşitlilik Yılı olduğunu hatırlatan Şen; “Biyolojik Çeşitlilik ve Dünya Ormancılık Yılının birbirini takip etmesi küresel ısınma, çölleşme ile mücadele etme konularına dikkati çekmeye yöneliktir. Küresel ısınmaya ve çölleşme ile mücadele de en hazırlıklı ülkelerden birisi de Türkiye. Bu amaçla da Dünya Ormancılık Günü bugün Dünya Su Günü daha sonra da Dünya Hava Günü. Çevre halkası kapsamında geçen yıldan beri hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kurum ve kuruluşlar olarak bu haftayı kutluyoruz. Bu amaçla günümüzü paylaşmak için sizi ziyarete geldik.” dedi.
Orman mevcudu kolay oluşmuyor
Vali İrfan Balkanlıoğlu, konuklarının Dünya Ormancılık Gününü kutladı. Bugünün son derece anlamlı bir gün olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın ormanla ilgili birimlerinde çalışanları başta olmak üzere, Orman Genel Müdürlüğü, İl Çevre Orman Müdürlüğü, Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü tüm ormanı ilgilendiren teşkilatlarda görevli herkesin haftasını kutladı. Vali Balkanlıoğlu Afyonkarahisar’ın orman varlığı açısından şansız bir il olduğunu söyledi. Yeterince orman mevcudu gözükmeyen bir il olan Afyonkarahisar’da Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun önderliğinde orman teşkilatı birimlerinin çabalarıyla orman mevcudunun arttığına temas eden Balkanlıoğlu; “Eski orman alanı ve son 5 yıldır gösterilen çaba neredeyse ormancılıkta Afyonkarahisar’a sınıf atlatmış. Bu da güzel bir çalışma. Emeği geçen tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Memleketimizin her yerinin ormanla donatılması, memleketimizin cennet gibi olması bütün vatandaşlarımızın arzusudur. Bunun yanı sıra bir ormanın oluşması için belki yüzlerce sene geçmesi lazım. Tam anlamıyla orman olabilmesi için. Bilinçsiz bir vatandaşın anız yakması ya da bir sigara izmaritinin atılması, pet şişeler, kırık camlar, piknik ateşi gibi nedenlerle orman varlığımız bir kaç saat içerisinde küle dönebiliyor.” diye konuştu.
“Benim için orman ve
ormancılar önemli”
Sadece Türkiye de değil komşu ülke Yunanistan’da bir orman yangınında tüm dünyanın oksijeninin yok olduğunu vurgulayan Vali İrfan Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Tüm dünyanın doğal dengesi biraz orman varlığına bağlı. Allah bu dünyayı yaratıp insanlığın hizmetine sunduğunda bir denge üzerine yaratmış. Bu dengenin en önemli elamanlarından birisi de orman mevcudur. Orman havayı temizleyen, su mevcudumuzu düzenleyen, erozyon, sel baskınlarını önleyen önemli bir değerimiz zenginliğimizdir. Orman sadece yakıt olarak tüketilen ya da gölgesinden yararlanılan bir varlık değildir. Dünyanın dönüşümüne katkı sağlayan, yaban hayatınrı bünyesinde barındıran, koruma ve barınak sağlayan bir değerimizdir. Bu bilinci bütün halkımıza vatandaşımıza vermek gerekiyor. Aslında dinimizde de vardır. Yarın kıyamet kopacağını bilseniz ağaç dikin diye bu kadar önem verilmiştir. Ben çalıştığım her yerde ormana ormancı arkadaşlara çok değer vermişimdir. En yakın dostlarım olmuştur. Ormanı çok severim. Bizim memlekette pek fazla yok. Aynen Afyon gibi. Bir yeri yeşil gördüğümde çok huzur bulurum. Bütün vatandaşlarımla aynı duyguları taşıdığıma inanıyorum. Özellikle Sayın Çevre ve Orman Bakanımız bir şans. Bütün Türkiye’ye örnek çalışmalar mevcut. Bundan sonra hep beraber bu çalışmaları sergilersek ne mutlu bizlere.” Ziyaretin anısına Vali İrfan Balkanlıoğlu’na nostaljik görünümül radyo hediye edildi. Ziyaretlerde; Çevre ve Orman Müdürü Hidayet Şen, Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere, Meteoroloji Bölge Müdürü Ekrem Alaçam, DSİ Sondaj Şube Müdürü Mesut Tabak, AGM Orköy Şube Müdürü Vedat Yayın, Çevre ve Orman Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Mehmet Tahan, Çevre ve Orman Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Müdürü Hakan Kasap hazır bulundular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme