• Haberler
  • Genel
  • ÇEVKO, 17 ilde, yaklaşık 500 bin çocuğa ulaştı

ÇEVKO, 17 ilde, yaklaşık 500 bin çocuğa ulaştı

Kuruluşundan bu yana uzman eğitimcileri ile ambalaj atıklarının geri kazanımı konusunda eğitimler veren ÇEVKO Vakfı, 2009 – 2010 öğretim yılı itibariyle, 'Eğiticinin Eğitimi Programı' adı altında topladığı 'Gelecek için Geri Dönüşüm' projesinin 2010 yılı eğitimlerini başarıyla tamamladı ÇEVKO Vakfı'nın gelecek nesilleri yetiştiren eğitimcilere yönelik hazırladığı program kapsamında, toplam 17 ilde, 969 okuldan 1.817 öğretmen ve [&hellip]

ÇEVKO, 17 ilde, yaklaşık 500 bin çocuğa ulaştı

Kuruluşundan bu yana uzman eğitimcileri ile ambalaj atıklarının geri kazanımı konusunda eğitimler veren ÇEVKO Vakfı, 2009 – 2010 öğretim yılı itibariyle, “Eğiticinin Eğitimi Programı” adı altında topladığı “Gelecek için Geri Dönüşüm” projesinin 2010 yılı eğitimlerini başarıyla tamamladı

ÇEVKO Vakfı’nın gelecek nesilleri yetiştiren eğitimcilere yönelik hazırladığı program kapsamında, toplam 17 ilde, 969 okuldan 1.817 öğretmen ve 492.164 öğrenciye geri dönüşümün önemi anlatıldı. ÇEVKO Vakfı’nın eğitimlerini gerçekleştirdiği iller şöyle; Adapazarı, İzmir, Konya, İstanbul, Antalya, Muğla, Aydın, Manisa, Ankara, Tekirdağ, Yalova, Afyon, Mersin, Adana, Gaziantep, Bursa ve Eskişehir.
ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer, “Eğitimlerimizi, 2010 yılı itibariyle, gelecek nesilleri yetiştirecek eğitimcilerimizin, çocukların ve toplumun bilinçlendirilmesinde çok önemli bir rol üstlendiğine olan sonsuz inancımızla ‘Eğiticinin Eğitimi Programı’ adı altında toplayarak, işbirliği içerisinde olduğumuz belediyeler ile birlikte farklı bir eğitim uygulaması başlattık. Bu programa dahil olan okulları-mızda, artık, öğretmenlerimize eğitim veriyor ve öğrencilerin de çevre eğitimlerini, kendi öğretmenlerinden almasına önderlik ediyoruz. 2010 yılı sonu itibariyle, 17 ilde, 969 okuldan 1.817 öğretmen ve 492.164 öğrencimize ulaştık. 2011’de de daha nice yüz binlere ulaşmayı hedeflediğimiz geri dönüşüm bilinçlendirme faaliyetlerimiz Türkiye’nin dört bir yanında devam edecek.” dedi.
ÇEVKO Vakfı’nın eğitim programı kapsamında, ambalaj atıklarının çöp olmadığı, her birinin geri dönüşebilen doğal birer kaynak olduğu, eğiticiler aracılığı ile öğrencilere aktarılıyor. Eğitime katılan öğretmenlere, Eğiticinin Eğitimi El Kitabı, ilköğretim öğrencileri için özel hazırlanmış eğitim kitapları, tanıtım filmi ve eğitim sunumundan oluşan bir CD ile sertifikadan oluşan “Eğiticinin Eğitimi Seti” hediye ediliyor. Ayrıca “Eğiticinin Eğitimi Programı”na katılan okullarda öğrenim gören öğrencilere, “ÇEVKİ ile Geri Kazanım” ve “Katı Atıklar ve Kullanılmış Amba-lajların Değerlen-dirilmesi” adlı ki-taplar da ücretsiz olarak dağıtılıyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme