Cevat Öncü Kimdir Ve Nerelidir?

Cevat Öncü Kimdir Ve Nerelidir? sorusu bugün internette ne çok araştırılanlar listesinde yer aldı. Peki, Cevat Öncü kimdir? Kaç yaşında Aslen Nereli? Detayları haberimizde…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adayları ilan etmeye devam ediyor. CHP lideri Özgel, CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Cevat Öncü’n ismini açıkladı.

CEVAT ÖNCÜ KİMDİR?

CHP Samsun Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, 1963 yılında Samsun`da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Samsun`da tamamlayan Öncü, Yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunudur. Bir süre özel bir şirkette şantiye mühendisi olarak çalışan Öncü, daha sonra kurucu ortağı olduğu PALET Mimarlık Mühendislik Şirketinde proje üretimi alanında çalıştı.

2002-2011 yılları arasında Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Asbaşkanlık görevlerinde bulunan Öncü, 2000-2002 ve 2014-2016 dönemlerinde İMO Samsun Şube Başkanlığı görevini yürüttü. 2022 yılında Samsun Akademik Odalar Birlikteliği (SAOB) Dönem Koordinatörü ve Sözcüsü olan Öncü, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme