Çetinkaya ismini bir şekilde yaşatırız

Katıldığı canlı yayında Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi’nin isim değişikliği ile ilgili durumu yorumlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, okul için isim takıntısı içinde olmadıklarını söyledi. Balkanlıoğlu: “İsim için bir düşüncemiz olmadı, isim takıntımız yok. İsmini bir şekilde yaşatırız. Şu yıla kadar Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi olarak hizmet etmişti yazan bir tabela koyarız” dedi OEDAŞ’TAN ŞİKAYET [&hellip]

Çetinkaya ismini bir şekilde yaşatırız

Katıldığı canlı yayında Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi’nin isim değişikliği ile ilgili durumu yorumlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, okul için isim takıntısı içinde olmadıklarını söyledi. Balkanlıoğlu: “İsim için bir düşüncemiz olmadı, isim takıntımız yok. İsmini bir şekilde yaşatırız. Şu yıla kadar Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi olarak hizmet etmişti yazan bir tabela koyarız” dedi

OEDAŞ’TAN ŞİKAYET YOK
Köylere yaptığı ziyaretlerde vatandaşların şimdiye kadar en çok elektrik kurumundan şikayetçi olduklarını belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, OEDAŞ’taki müdür değişikliğinden sonra, köylülerden hiçbir şikayet almadıklarını söyledi. Balkanlıoğlu; “OEDAŞ Müdürü Mehmet Ekici’ye de teşekkür ediyorum. İşin sevindirici tarafı ara sıra da espri ile de takılıyoruz. Önceden gittiğimiz her köyde, her yerleşim biriminde elektrik kurumundan çok şikayet olurdu. Sokak lambaları yanmıyor, voltaj düşüklüğü var bakmıyorlar diye, bol miktarda şikayet vardı. Şimdi ise tam tersi oldu, herkes elektrik kurumunu övüyor. Hatta kimse elektrikten sorun iletmeyince,şikayetler arasında alıştığımız elektriği duymayınca, biz soruyoruzşikayetiniz var mı diye. Herkes ‘Allah razı olsun, bütün şikayetlerimiz yerine geliyor. Hiçbir şikayetimiz yok.’ diyor. Her köyde sorduk, bunu artık espri haline geldi.” şeklinde konuştu.
TOPLU TAŞIMAYA AŞIRI
MÜDAHELE İSTENMİYOR
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğrenci Konseyi Başkanı Aynur Keleş, öğrencilerin toplu taşımada yaşadıkları sorunu ve özel halk otobüsü şirketi Turex ve minibüs şoförleri arasında çıkan kavgaların öğrencileri psikolojik yönden olumsuz etkilediğini söyledi. Çözüm noktasında soru yönelttiği Vali İrfan Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Sorunun kökeni minibüs ve otobüs sayısının ihtiyaçtan fazla olması. Geçmişte belediyeler herhangi bir şekilde kaynak bulmakta zorlanınca yeni hatlar vermişler. Bu kavgalar yolcu kapma yarışından dolayı kaynaklanıyor. Kimi hatlar zarar ediyor, rekabete giriyor. Şimdi bunların sorununun kesin çözümü bir araya gelip birleşmeleri olacak. Turexfirması sahibi Galip Şanlı bize, ‘Biz bu sorunun çözülmesini istiyoruz, biz de mustaribiz. Minibüsçülerle anlaşmak istiyoruz, ya biz onları satın alalım, ya da onlar bizi satın alsın ve yahut da birleşelim. Onlar bize herhangi bir teklif getirsinler. Bizim tekliflerimiz bunlar. Eğer bunları beğenmiyorlarsa, minibüsçüler bir teklif getirsinler.’ diye söylüyor. Bizde,onların temsilcisi olan ESOB ve Şoförler Odası Başkanına bunları söylüyoruz. Şimdi 363 civarında minibüs var. Bütün minibüsçülerin itibar ettiği ve sözünü dinleyen bir temsilcileri yok. Her bir minibüs hattı sahibi adeta ayrı bir muhatap gibi olduğu için bazı sorunlar çıkıyor. Biz de aşırı müdahil olmak istemiyoruz. Sonuçta iki tarafında rant ve menfaat var. Müdahale ettiğimiz zaman vali şu tarafa baskı yapıyor, falancayı kayırıyor gibi çirkin ifadelerle karşı karşıya kalıyoruz.Biz sadece bunlar birleşsin diye temenni ediyoruz. Emniyet ve asayiş konusunda kesin talimat verdik”
KIZ ERKEK OTOBÜSÜ AYRILMALI
Özel halk otobüsü Turex’in ulaşımda sıkça tercih edildiğini ancak sayıca yetersizlikten dolayı çok sıkışık yolculuk yapılmasından yakınan AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Aynur Keleş’in konu ile ilgi sorusunu cevaplandıran Balkanlıoğlu; “Turex, belediye otobüsü statüsünde onların belirli bir sayıda oturarak yolcu alma, belli bir sayıda da ayakta yolcu alma yetkileri ve hakları var. Minibüsçülerinise ayakta yolcu almaları yasak, sadece koltuk sayısı kadar yolcu alabilir. Turexo yüzden kalabalık. Şimdi bunlar sonuçta belediye ve Turexyetkilileriyle görüşüp, halledilebilecek konular. Bunu bir kaç kez söyledik, hatırlatalım buradan.Öğrenciler sıkış tepiş yolculuk yapmasınlar, mağdur olmasınlar. Şimdi belki buna bir çözümde kız öğrenciler için ayrı otobüs, erkek öğrenciler içinde ayrı bir otobüs, bir de karma otobüs olabilir. Ama bunun da böyle basında manşetlerini görür gibi oluyorum. ‘Haremlik, selamlık’, ‘Çağdaşlığa aykırı’, ‘İlla kadın, erkek karışık sıkışık vaziyette gitmeli böyle olursa çağdaş oluruz.’ diye böyle yazar, bazı kardeşlerimiz. Ama sonuç itibarıyla sayıyı artırmak lazım.”
İSİM TAKINTIMIZ YOK
Bu yıl il merkezinde yapılacak olan okulla ilgili açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu, yardımseverlerin yaptırmış olduğu okulların oldukça fazla olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, okulların isimlerinden kimlerin yaptırdığının anlaşıldığını belirtti. Balkanlıoğlu şunları söyledi: “Arsası bağışlanmış, üzerine devletin okul binasını yaptırdığı okullar var. İlçelerimizde de bu tür hizmetler devam ediyor. Bolvadin’de ve Sandıklı’da Fen Lisesi yaptırılıyor. Afyon’da son olarak İkbal grubunun kayınpederi Ali Bey bir kız meslek lisesi yapacak çok da hevesliler altı aydır araştırıyorlar. Antalya gibi modern kız meslek liselerini inceleyerek büyük ve teknolojik bir lise yapmak istiyorlar. Eski köy hizmetleri arsasına yapılacak. Yanında yurtlar ve okullar da olacak. Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi ile ilgili bir durum var. Valilik binası gerçekten Afyon’a yakışan bir bina değil. Labirent gibi iç yapısı da güzel bir bina değil. Bu bina yıkılıp yolda alta alınabilinirse, 50 dönüm kadar bir alan açılmış olacak. Halkın dinlenebileceği gezip oturabileceği bir yer olacak. Süratle eski Belediye’yi onartıyoruz. Valiliğe uygun hale getiriyoruz. Çelik konstrüksiyonlarla sağlamlaştırıp tarihi halini koruyoruz. O binaya sadece valilik birimleri taşınacak. Bazı birimler dağılmış durumda. Bu vatandaşa biraz zorluk yaratıyor. Biz eski Belediye’nin yanındaki binayı yani kız meslek lisesini, yeni yapılacak olan kız meslek lisesine gönderirsek sığar mı diye düşünüyoruz. Bu durumdan kız meslek lisesi yaptıran hayırseverin haberi bile yok. Her hayırsever gibi yaptırdıkları binanın ismini koymak isteyebilirler. Bizim isim için bir düşüncemiz olmadı, isim takıntımız yok. İsmini bir şekilde yaşatırız, eğer ki böyle bir durum olursa. Şu yıla kadar Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi olarak hizmet etmişti yazan bir tabela koyarız.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme