• Haberler
  • Genel
  • “Çetinkaya çıkışı seçimlere tesir etmez”

“Çetinkaya çıkışı seçimlere tesir etmez”

Hukukçu milletvekili adayı Av. Halil Ürün, Genel Başkanını savundu Yerel Gündem programına konuk olan AK Parti 3. sıra Milletvekili adayı Av. Halil Ürün, partisinin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ali Çetinkaya çıkışının genel seçimlere tesir etmeyeceği kanaatini açıkladı Uğramadık yer bırakılmıyor Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 3. sıra Milletvekili adayı Av. Halil [&hellip]

"Çetinkaya çıkışı seçimlere tesir etmez"

Hukukçu milletvekili adayı Av. Halil Ürün, Genel Başkanını savundu;

Yerel Gündem programına konuk olan AK Parti 3. sıra Milletvekili adayı Av. Halil Ürün, partisinin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ali Çetinkaya çıkışının genel seçimlere tesir etmeyeceği kanaatini açıkladı

Uğramadık yer bırakılmıyor
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 3. sıra Milletvekili adayı Av. Halil Ünlütepe, Karahisar TV’de yayınlanan Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu Yerel Gündem programına konuk oldu. Ürün, Ana Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mejnun Sancak, Türkeli Gazetesi Muhabiri Volkan Gündüz ve Kocatepe Gazetesi muhabiri Burcu Aydın’ın sorularını cevaplandırarak propaganda çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ürün, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. AK Parti Milletvekili Adayı Halil Ürün; “12 Haziran’a çok az bir süre kaldı. Biz de elimizden geldiği kadar uğramadık belde, köy, kasaba bırakmamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Seçmenlerimizle görüştüğümüz zaman onların sorunlarını biz yakinen tanımış oluyoruz. Onlar da bizi tanımış oluyorlar. Seçim sürecinin asıl amacı budur. Bütün partilerde olduğu gibi AK Parti de bütün kadrolarıyla arazi de. Ben şuan ilçelerin yarısından fazlasını ziyaret ettim. Şuhut’a ve güney batıdaki ilçelerimize şimdiye kadar hiç gidemedim. Pazartesi gününden itibaren güneybatıdaki ilçelerimizi ziyaret edeceğim.” dedi.
“İskilipli Atıf gerçek bir mağdurdur”
Ürün, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı R. Tayyip Erdoğan’ın Çorum mitinginde Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği değerlerinden Ali Çetinkaya’ya yönelik “Cani ve katil” sözlerini değerlendirdi. Milletvekili adayı Halil Ürün; “Başbakanımız bu sözleri hangi vesile ile söyledi gerçekten bilmiyorum. Öncesini ve sonrasını bilmek lazım. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediklerine katılıyorum. Çünkü tarih övünmek ve yerinmek için değildir. Tarihte geçen olaylar tarihte kalmıştır. Ancak tarih ders almak içindir. Sayın Başbakanımız da kesinlikle Çorum’da bu konuşmayı açarken ders almak için söylemiştir. Bundan eminim. İskilip’li Atıf Hoca hadisesi benim çok iyi bildiğim konulardan biri. Sadece İskilip’li Atıf Hoca değil bizim yakın tarihimiz maalesef iftihar edemeyeceğimiz, hatırladığımız zaman üzüleceğimiz olaylarla doludur. Bizim geleneğimiz vardır. Ölülerimizi rahmetle ve iyi halle anmak üzerine. Ali Çetinkaya Afyon’un yetiştirdiği, Türk tarihine izini vurmuş önemli şahsiyetlerden biridir. Ulaştırma Bakanlığı yapmıştır. Afyon’a ve memlekete bir kısım hizmetleri olmuştur. Ancak İstiklal Savaşı’ndan sonra kurulan mahkemelerde Takrir-i Sukun veya İstiklal Mahkemeleri dediğimiz mahkemelerde ki yargılama usülüyle tarihe geçmiştir. Sadece Ali Çetinkaya değil Üç Aliler vardır. O mahkemelerde. Bugünün gündemi olmadığnı düşünüyorum. Bende Kılıçdaroğlu’nun fikrine katılıyorum. Bence tarihi tarihçilere bırakalım, ders almak için bilelim. Bugün Türkiye’de parti olarak biz 2023’ü hedefliyoruz. Bir ders alalım. Sayın Başbakan orada belki ders almak belki de İskilip’li Atıf Hoca’yı rahmetle anmak için andı. İskilip’li Atıf Efendi gerçekten mağduriyete uğramış, haksız yere idam edilmiş bir ilim adamıdır. ” diye konuştu.
Oy kaybına neden olmaz
İskilipli Atıf’a yüklenen suçun şapka kanunu çıkmadan önce ‘Frenk Mukallitliği’ diye bir makale yazması olduğunu anlatan AK Parti 3. sıra Milletvekili adayı Av. Halil Ürün; “Batı taklitçi-liği diye kanun çıkmadan önce. Daha sonra nasıl olduysa kanun çıkmadan yazmış olduğu bir makaleden dolayı açılan dava sonucunda idamına karar verilmiştir. Gerçekten iç geçirilecek olan bir olaydır. Tahir-i Mevlevi’nin yanında yatan bir gazeteci yazardır. Onun anlattığına göre asılmadan önce son karar verilmeden önce ki gece, Peygamber Efendimizi rüyasında görmüştür. Peygamberimizin ‘Neden gelmiyorsun Atıf yanıma..’ sitemiyle karşılaşmıştır. Kendisi hapis cezasıyla yargılanmaktadır. Savcı hapis cezası istemiştir. Ancak o günkü heyet maalesef İskilip’li Atıf’a idam kararı vermiştir. Hoca Efendi mahkemeye gitmeden önce çevresindekilere söylemiştir. ‘Benim hakkımda idam kararı verilecek.’ diye. Gerçekten çok kötü günlerdir yani. Allah bir daha o günleri göstermesin. Yani ben başka bir şey söyleyemeyeğim.” dedi. Halil Ürün, bu durumun hiçbir şekilde oy kaybına neden olmayacağını söyledi. Ürün; “Geçmişte bir takım hatalar yapılmıştır. Bu hatalardan biri de İskilip’li Atıf’ın yargılanmasıdır. Bu hatayı yapan Ali Çetinkaya bile olsa Hata onundur ancak tarihimizin önemli şahsiyetlerinden biridir. Ben bunun seçimlere tesir olacağı kanaatinde değilim.” şeklinde konuştu.
“Tüm partilerden oy
alacağım”
Tüm siyasi partilerden oy olacağına inandığını belirten Ürün; “Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy verecek arkadaşlarımız Halil Ürün AK Parti’de Halil Ürün’e oy vereceklerini çok açık söylüyorlar ve yanımda da yer alıyorlar. Bunu da MHP’li arkadaşlar görüyor. Daha öteye gideyim. Geçmişte CHP’sine oy vermiş bir kısım vatandaşımızda çok net bir şekilde Halil Ürün AK parti de diye AK Parti’ye oy vereceğini söylüyor” dedi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerini de eleştiren Ürün, “ Kılıçdaroğlu’nda acayip bir tutarsızlık var. Anlamadığım kadar. Garip garip işler oluyor. Birgün önce Kürşad Tüzmen’le karşılaşıyor, benim sözüm sana değil diyor, çıkıyor dışarıya diyor ki; Kürşat Tüzmen bana yalvardı, beni dürüstlüğümü sen anlat. Yani bunu nasıl değerlendirmek lazım. Millet değerlendirecek biz de göreceğiz, 12 Haziran’da. Benim kanaatim şuvki; Bu halk Sayın Kılıçdaroğlu’na inanmıyor, güvenirliliği yok. Halkın içinde CHP’liler de var, CHP’liler de güvenmiyor. Şimdi bu seçimden çıkacak sonuca göre Sayın Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığının devam edeceği kanaatini taşımıyorum. CHP’nin içi kaynıyor. Netice itibarıyla geldiği gibi gidecek gibi geliyor bana. Bütün solcu arkadaşlar kerhen oy kullanacaklar. Bence kerhen CHP’ye oy vereceklerine AK Parti’ye versinler daha iyi olur.” ifadelerini kullandı.
“CHP ve MHP bu tarzda oy alamaz”
CHP’nin 1946‘dan beri iktidar olamadığını ve bu anlayışla giderse de iktidar olmalarının mümkün olamayacağını söyleyen Ürün, aynı şeyin MHP için de söz konusu olduğunu belirtti. Ürün; “MHP de bu düşünce tarzıyla giderse toplumun kahir ekseriyetinin tasvibini alamayacaklar. Böyle bir şey yok. Niçin bizim kampanyamız istikrar sürsün Türkiye büyüsün. İstikrar olmadığın hep sürekli kararlar gecikiyor, işlerin yapılması gecikiyor, biz bugün işlerin temeline başladığımız gün bitiş tarihlerini veriyoruz ve o tarihlerde de hemen hemen hepsi yüzde 99 bitiyor” yorumunu yaptı.
Ürün, muhalefetin ‘ilimize bir çivi çakılmadı’ eleştirilerine de canlı yayında cevap veren Ürün, “Şimdi bir çivi çakmadı diye sorarsanız ben burada 4 saat konuşurum. Yani havaalanını mı söyleyeyim, spor kompleksini mi söyleyeyim, müzesini mi. 2007 seçimlerinde hastaneyi tartışıyorduk Bugün hastanemiz bitmek üzere bölgenin en modern hastanesi olacak. Çevre yolumuz bitmek üzere. Yine havaalanını 2007’de de konuşurduk, ama bugün temelini atmış vaziyetteyiz. Şu anda halkın huzurunda temelini attık. 30 Ağustos 2013 saat 13: 13’de uçak havalanacak yada uçak inecek diyoruz. Bunu üstelik yap-işlet- devret modeliyle vermişiz. İctaş şirketi Türkiye’nin en önemli havaalanı işletmelerinden. Şimdi İctaş ‘ın yöneticileri bu kadar hesap kitap yapmasını bilmeyen adamlar mı ki 55 milyar avroyu buraya yatırarak, yapacaklar. Havaalanını özel sektör yapıyor. Artık limanları özel sektör yapıyor. Devlet organizasyonunu yapacak, düzenlemesini yapacak, güvenliği sağlayacak, adaleti sağlayacak, eğitimi verecek. Eğitimi de özel sektöre vermek istiyoruz. Yani kuralları koyacak her şeyi vatandaş yapacak bundan daha güzel bir şey var mı?” diye konuştu.
“Çalışıcı’nın şansı yok”
MHP 3. Sıra milletvekili adayı Kadir Çalışıcı’nın milletvekillikte şansının olmadığını iddia eden Ürün; “Kadir bey benim çok sevdiğim bir büyüyüm, abimiz ancak milletvekillikte şansı yok. Hele hele 3 sıradan şansı yok, hiç görülmüyor. Hem benim gözlemlediğimde görülmüyor, hem de bilimsel olarak yapmış olduğumuz 5500 denetli bir araştırma var orda da görülmüyor. Yani çok net söylüyorum. Hatta biz MHP’nin 2’sinide göremedik. Üzülerek söyleyeyim. CHP de görünmüyor bizim araştırmamızda.” dedi. Ürün, şöyle devam etti “Bu millet siyasi fikri olan herkese verdi. Mesela Sayın Bahçeli’ye de verdi. Sayın Kılıçdaroğlu’na en büyük kurumu vermiş. Kar etmeyen bir kurumu vermiş. Görevden ayrılırken iflas ettirmiş, ayrılmış. Şimdi niye Türkiye Cumhuriyetinin bütçesini versin. Ben vermem. Halka diyorum ki, vermeyin bu Kılıçdaroğlu’na. Sayın Bahçeli’ye de bu millet imkan verdi, 3 sene boyunca yapılanlar ortadadır. E yaptın Sayın Bahçeli. Sayın Bülent Ecevit Cumhurbaşkanı ile tartışıp çıktığında bu bir siyasi krizdir, dediğinde deseydi ki. Ne yapıyorsunuz Sayın Başbakan siyasi kriz bile olsa bu böyle söylenmez demedi. Düştü yanına Mesut Yılmaz’da düştü o da düştü. Şimdi Sayın Devlet Bahçeli’yi neden denesin bu millet. Neden Başbakanlık versin. Bence vermesin ben vermesin diyorum. Kılıçdaroğlu’na da vermesinler. Bunun yanında bizim genel başkanımıza yetki verdiler. 8,5 senede yaptıklarımız orta da. Hayal olan şeyleri gerçek ediyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme