Cesur Savcı Türkiye'nin Kahramanı Oldu

'Yenidoğan Çetesi'ni çökertip Devlet'in savcısını tehdit edenleri perişan eden genç savcı Yavuz Engin, cesareti ve dik duruşu ile Türk halkının kahramanı oldu

Cesur Savcı Türkiye'nin Kahramanı Oldu

Tüm Türkiye "Yenidoğan Çetesi" olarak alçakları konuşurken, bu ahlaksız çetenin çökertilmesini sağlayan Cumhuriyet Savcısı da halkın kahramanı oldu.

Dik duruşu ve cesareti ile binlerce bebeğin hayatını kurtaran 35 yaşındaki genç Savcı Yavuz Engin Türk halkının en merak ettiği kişi oldu.

Kendisini tehdit edenleri kanunlar çerçevesinde derdest edip, kanun önüne çıkartan Savcı Yavuz Engin son yaptığı paylaşımda "2400 yıllık Türk Devlet geleneğine kafa tutanlar pişman olacaklar ve bizimle hiç tanışmamış olmayı dileyeceklerdir" ifadelerini kullandı.
“Benimle bir resim çektireceksin ve misafirim geldi diye sayfanda yayınlayacaksın” diyen bebek katili olan soytarı/tetikçinin bu isteğini yerine getiren yürekli Türk savcısı Yavuz Engin, şerefsiz çete polis tarafından götürülürken bu durumu vakur bir şekilde izledi.

100 BİN DOLAR'A SAVCIYI VURACAKTI


İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu ilçesinde gereksiz yere özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasına ilişkin soruşturmayı yürüten savcıyı tehdit eden "yenidoğan" çetesi üyesi 5 şüpheli tutuklandı. Soruşturma kapsamında savcıyı vurmayı hedefleyen Mustafa Kemal Zengin itirafçı oldu. Tetikçinin savcıyı vurmak karşılığında 100 bin dolar alacağını söylediği bildirildi. İtirafçı olan tetikçi Mustafa Kemal Zengin, ters kelepçe ile adliyeye getirildi.

ÇETENİN SAVCIYI TEHDİT GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI


Cesur savcının, bebek katillerinin her an enselerinde olduğunu gösteren bir fotoğraf karesi ortaya çıktı. Fotoğraf karesinde Zengin'in adliyeye getirildiği anlarda, tehdit ettiği savcının da adliye girişinde kendisini beklediği görüldü. 

 

Cesur Savcı Türkiye'nin Kahramanı Oldu
Yenidoğan çetesini çökerten ve çete tarafından makamında tehdit edilen savcının çete lideri ile aynı karede olduğu video sosyal medyada gündem oldu.
Türkiye, Yenidoğan Çetesi ve ona ortak olan hastanelerin 'Bebek Cinayetlerini' Gazeteci Emrullah Erdinç'in ağzından duydu. Skandal hadiseyi ortaya çıkartan savcı makam odasında tehdit edilmişti. Savcıyı makam odasında tehdit eden Mustafa Kemal Zengin'in gözaltına alındığı fotoğraftaki bir detay ortaya çıktı.

Cesur Savcı Türkiye'nin Kahramanı Oldu

Türkiye'nin konuştuğu skandalın savcısı cesur bir şekilde soruşturmayı sürdürdü. Yenidoğan bebeklerin canına kast eden bu cani çeteye karşı operasyonu kararlılıkla sürdüren savcı, kendisini tehdit eden Mustafa Kemal Zengin'in gözaltına alındığı ve adliyeye getirildiği o anlarda da soruşturmayı titizlikle takip etti.

SAVCI YAVUZ ENGİN KİMDİR?

Cesur Savcı Türkiye'nin Kahramanı Oldu

Savcı Yavuz Engin, 1989 yılında Almanya'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Bolu 50. Yıl Ortaokulu'nda, lise öğrenimini ise Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi'nde 2008 yılında tamamlamıştır. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde üniversite eğitimine başladı ve 2013 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından, İstanbul Barosu'nda avukatlık stajını tamamlayarak, 2014 yılında savcı adayı olarak mesleki kariyerine başlamıştır. Staj sürecinin ardından, Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı'na atanmış ve burada göreve başladı. Savcı Engin, 2024 Nisan ayında ise HSK tarafından Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı görevine terfi ettirilmiştir.

Bakmadan Geçme