Çeşmeli Konak, kültür merkezi oldu

Afyonkarahisar’ın önde gelen işadamlarından İbrahim Alimoğlu, yaklaşık 10 yıldır topladığı eşyaları, şehir içindeki eski bir konakta sergilemeye başladı. Çeşmeli Konak olarak bilinen konağı Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi hâline getiren İbrahim Alimoğlu’nun müzesinin açılışı törenle yapıldı Afyonkarahisar’daki tarihi bir konak, 10 yıllık emeğin ürünü olan bir koleksiyonla birleşti. Kentin önde gelen mermerci işadamlarından İbrahim Alimoğlu, [&hellip]

Çeşmeli Konak, kültür merkezi oldu

Afyonkarahisar’ın önde gelen işadamlarından İbrahim Alimoğlu, yaklaşık 10 yıldır topladığı eşyaları, şehir içindeki eski bir konakta sergilemeye başladı. Çeşmeli Konak olarak bilinen konağı Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi hâline getiren İbrahim Alimoğlu’nun müzesinin açılışı törenle yapıldı

Afyonkarahisar’daki tarihi bir konak, 10 yıllık emeğin ürünü olan bir koleksiyonla birleşti. Kentin önde gelen mermerci işadamlarından İbrahim Alimoğlu, 10 yıl önce Endonezya ziyareti sırasında toplamaya başladığı eşyaları, ilk olarak fabrikasında kurduğu müzede sergiledi. Alimoğlu’nun koleksiyonunda 5 bini aşkın çeşit yer almaya başlayınca, koleksiyondaki eşyaların sergilenmesi ihtiyacı doğdu. Afyonkarahisar Valiliği’nin girişimleriyle, kentteki eski konaklardan Çeşmeli Konak, işadamı İbrahim Alimoğlu’na tahsis edildi. Konak, Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi adını aldı.
Yoğun katılımla açıldı
Kısa adı AKSAM olan müzenin açılışı, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Garnizon ve İkmal Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ile çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle gerçekleştirildi. Törende konuşan işadamı İbrahim Alimoğlu, konağı kendisine tahsis eden Afyonkarahisar Valiliği’ne teşekkür etti. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise kentteki tarihi konakların bir bir restore edilerek turizme kazandırıldığını aktardı. İşadamı Şükrü Demirayak’ın da önemli bir koleksiyonunun bulunduğunu hatırlatan Çoban, “Darısı Sayın Demirayak’ın başına” dedi.
Artık kilitli durmayacak
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, turistlerin görmek istediği ama kilitli duran bu konağın görülmesini istediklerini vurguladı. Balkanlıoğlu, “Tarihi konak gelen ziyaretçiler tarafından açık olsun hem de Alimoğlunun biriktirdiği eserler burada sergilensin, herkesin istifadesine sunulsun” diye konuştu.
İbrahim Alimoğlu’nun müzesindeki 5 bine yakın eşyanın yarısına yakınının sergilendiği AKSAM, haftaiçi saat 10.00-18.00, haftasonu ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. (Kocatepe)

İlk not, Vali’den

Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi’ndeki hatıra defterine ilk notu Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu yazdı. Balkanlıoğlu, yazısında şu ifadeleri kullandı:
“Çeşmeli Konak diye bilinen tarihi Afyonkara-hisar evi, şimdi gerçek kimliğini buldu. Yıllarca büyük emek ve masrafla biriktirdiği antik eserleri burada halkın istifadesine sunan İbrahim Alimoğlu, Beyefendi’yi kutluyorum. Genelde kilitli bulunan bu binayı açık tutacak bu çabayı tebrik ediyorum. Bütün Afyonkarahisar’a ve dışarıdan gelecek ziyaretçilere hayırlı olsun.”

Bakmadan Geçme