Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ÇEŞİTLEME

“Niye yazmıyorsunuz?” sözünü çok işitiriz. Afyonkarahisar’da yazılmaya değer konuların çoğunu biz yazmamıza, Kocatepe’nin bu konuda haklı bir itibarı olmasına rağmen vatandaşı tatmin etmek zor bu konuda.
İşte, bize “Niye yazmıyorsunuz” başlığı altında ulaştırılan son bilgiler. Yazalım ki, okurlarımızın, dostlarımızın sitemlerinden bir nebze olsun kurtulabilelim.
***
İl Özel İdaresi’nin Genel Sekteri Recep Oyur bilindiği üzere emekliye ayrıldı. Yeni Genel Sekreterin kim olacağıyla ilgili bir çok isim zikredildi. Henüz yeni atanacak isim konusunda bir netlik yok. Ama Özel İdare bünyesinde de, diğer kamu kurumlarında da bu makama uygun bir çok isim olduğu söyleniyor. İktidar partisinin belirleyici olacağı bu konuda atanacak isim kadar, işin bu noktaya nasıl geldiği de konuşulanlar arasında.
Olayın evveliyatına baktığımızda; AK Partili bir ilçe başkanı bu iş için diğer tüm ilçe başkanlarını harekete geçirir. Makama kendisini layık görmektedir. İlçe başkanlarının kulisi ile mevcut Özel İdare Genel Sekreteri baskıya maruz kalır ve emekliye ayrılır. Ancak bu noktadan sonra ortalığı ayaklandıran ilçe başkanının hesapları tutmaz. Makam için yeni arayışlara girilir. Şöyle, böyle denilirken kulisçi ilçe başkanı kenara getirilir. Şimdi yeni atamanın kim olacağı merakla beklenmeye başlanır. Evdeki hesabın her zaman çarşıya uymadığı bu konuda bir kez daha ispatlanmış olur. Her atamada olduğu gibi bu atamada da siyasetin mi, yoksa liyakatin mi belirleyici olacağı merakla beklenmeye başlar.
***
“Siyaset mi, liyakat mi” tartışmaları kapsamında bir başka gündem maddesi ise TBMM gündemine bile taşınan Milli Eğitim’deki müdür atamaları olur. Milli Eğitim’e bağlı kurum müdürlerinden okul müdürlerine kadar bir çok yöneticinin görev yerleri başarı puanlama sistemine göre yeniden belirlenecek. Bu kapsamda puan listesinin en tepesinde bulunan bir isimle, puan listesinin gerilerinde yer alan bir başka ismin yer değiştirilmesi eğitim camiasının en çok konuşulan konusu oldu. Listede yapılan değişimler bu iki kişiyle sınırlı kalmayacak diye tahmin ediliyor. Milli Eğitim’deki atamaların da “siyasete göre mi, yoksa liyakate göre mi” olacağını zaman gösterecek.
***
Ekonomideki sıkıntılı durumu bu köşeden dile getirmiş ve “iyi haberler bekleniyor” demiştik geçtiğimiz günlerde… Maalesef iyi haberlerden çok olumsuz haberler gelmeye devam ediyor. Afyonkarahisar tarihinin bir defada yapılan en büyük özel sektör yatırımı olan yeni çimento fabrikasının inşaat sektöründeki kriz nedeniyle çimento üretimini durdurduğu ve hatta işçi çıkarmaya başladığı konuşuluyor. İlimiz ve ülkemiz ekonomisi açısından büyük bir kayıp.
İnşaat sektöründeki sıkıntılı haberler bundan ibaret değil. Şehrin en gözde bölgesinde yüzlerce konut yapımına başlayan ortaklı bir inşaat firmasının yaşadığı sıkıntılar dilden dile dolaşmakta. Milyonlarca lira zararın söz konusu olduğu bu projeyle ilgili olarak kulaklar gelecek “olumlu” haberlere kabartılmış durumda.
***
Şehrimizin tanımı açısından büyük önem atfedilen Motokros Şampiyonası ile ilgili bir çok eleştiri söz konusu. Eleştirilerin tamamını bir başka yazı konusu yapmak üzere rezervasyonumuzu yapıyor, özellikle bilet satışlarıyla ilgili sıkıntılara dikkat çekmek istiyoruz. Birbirinden ünlü sanatçıların Afyonkarahisar gecelerini şenlendireceği bu organizasyonla ilgili geçen sene yaşanan sıkıntıların bu sene yaşanmaması temenni ediliyor. Bunun çaresi olarak da bilet fiyatlarının aşağı çekilmesi, hatta Afyonkarahisarlı vatandaşların bu konserlerden ücretsiz faydalanabilmesi öneriliyor. Şehrin sahiplerinin, şehrin imkanları ile yapılan bu organizasyondan daha fazla istifade edebilmesi gerekiyor. Afyonkarahisarlılar’ın tel örgülerin kenarından bakıp bakıp gittiği bir festival yerine, Afyonluların tüm organizasyonun içinde olduğu bir organizasyon, vatandaşımızın öncelikli tercihi…
***
Dünkü gazetelere yansıyan bir haber herkesin dikkatini çekti. Şehrimizin imajı açısından “olumsuz” olan bu habere konu olan tüm tarafları kınıyoruz.  Konu; İstanbul’dan yürüyerek Konya’ya giden Hollandalı kadın turistin Bolvadin’de 2 Afgan mülteci tarafından tecavüze uğraması konusu… Bu mevzuda o kadar çok soru işareti mevcut ki… İstanbul’dan Konya’ya yerli bir insan bile hiç olmazsa “karşımıza kedi-köpek çıkar” korkusu ile böyle bir yolculuktan imtina ederken, yalnız bir kadının bu işe cesaret etmesi… 2 Afganlı’nın bu turiste rastlayıp, Afyonkarahisar’ın imajına zarar veren, kınanası olayı işlemesi…
Afyonlu sıradan bir vatandaş, “Herkesin bildiği bahtsız bedevi ile kutup ayısı konulu deyimi artık değiştirerek kullanacağız galiba: Bahtsız Hollandalı, Afyon’da Afganlıya rastlar dersek yanlış olur mu” şeklindeki tespitine ne demek gerekir ki?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti