Cephanelik şehitliği 6. yıldönümünde açılıyor

5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar'da el bombalarının depolandığı cephanelikte meydana gelen patlama sonucu şehit düşen 25 askerimizin şehadetinin 6'ncı yıldönümünde aziz hatıralarına ithafen yapılan şehitliğin anma töreninde açılacağı öğrenildi.Hatırlanacağı üzere cephanelik patlaması ile ilgili dava Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüştü. Dava sonucu sanıklardan Albay Veysel Özbay ile Binbaşı Ali Duran'a 13 yıl 4 ay [&hellip]

5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar’da el bombalarının depolandığı cephanelikte meydana gelen patlama sonucu şehit düşen 25 askerimizin şehadetinin 6’ncı yıldönümünde aziz hatıralarına ithafen yapılan şehitliğin anma töreninde açılacağı öğrenildi.
Hatırlanacağı üzere cephanelik patlaması ile ilgili dava Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüştü. Dava sonucu; sanıklardan Albay Veysel Özbay ile Binbaşı Ali Duran’a 13 yıl 4 ay hapis cezası verilirken, duruşmada hazır bulunan sanık Üsteğmen Tuncay Aydın’a ise 6 yıl 8 ay hapis cezası verilmişti. Türkiye’yi derinden sarsan patlamada şehit düşen askerlerimizin hatıraları ve isimlerinin yaşatılacağı bir şehitlik yapıldı. Şehitliğin 5 Eylül Çarşamba günü düzenlenecek olan anma töreninde hizmete açılacağı öğrenildi.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme