• Haberler
  • Genel
  • Cephanelik felaketinin acısı 3 yıldır aynı tazelikte

Cephanelik felaketinin acısı 3 yıldır aynı tazelikte

Afyonkarahisar’daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda, 5 Eylül 2012’de mühimmat deposunda yaşanan patlamada şehit düşen 25 asker için anma programı düzenlendi. Etkinlik öncesi mevlit için Deper Sultan Camii'ne gelen şehit Onbaşı Burak Ümit Gedik'in annesi Arife Gedik'in 'Bizim kuzularımız neden yok, herkesin kuzuları yanında da bizim kuzularımız neden yok?' feryadı geçen üç yıla rağmen [&hellip]

Cephanelik felaketinin acısı 3 yıldır aynı tazelikte

Afyonkarahisar’daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda, 5 Eylül 2012’de mühimmat deposunda yaşanan patlamada şehit düşen 25 asker için anma programı düzenlendi. Etkinlik öncesi mevlit için Deper Sultan Camii’ne
gelen şehit Onbaşı Burak Ümit Gedik’in annesi Arife Gedik’in “Bizim kuzularımız neden yok, herkesin kuzuları yanında da bizim kuzularımız neden yok?” feryadı geçen üç yıla rağmen dinmeyen acının büyüklüğünü gösterdi

Mühimmat deposundaki patlamada şehit düşen 25 askerimiz için cumartesi günü Kışlacık’ta anma programı düzenlendi.
Mühimmat Depolarının bulunduğu Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’na minibüslerle gelen şehit yakınları, patlamanın olduğu bölgelerde incelemeler yaptı. Olay yerine çiçekler bırakan aileler Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti.
Afyonkarahisar Vali Vekili Kamil Kıcıroglu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Ürün ve Ali Özkaya, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, kışla önünde kurulan çadırdaki şehit yakınlarıyla görüştü.
Kışlanın bulunduğu Ataköy Mahallesinde Deper Sultan Camii yanında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından bir çadır oluşturuldu. Patlama alanında dua okuyan aileler daha sonra bu çadıra gelerek okutulan mevlidi dinledi. Türkiye’nin değişik illerinden gelen aileler, kurulan çadırda birbirini teselli etti. Aksaray’dan gelen şehit asker Kadir Aydın’ın ailesi getirdikleri yöresel yiyecekleri ailelere ve törene gelenlere dağıttı.
BENİM KUZUM NEDEN YOK
Mevlidi şerif başlamadan önce duygularına hakim olamayan şehit Onbaşı Burak Ümit Gedik’in annesi Arife Gedik, “Bizim kuzularımız neden yok, herkesin kuzuları yanında da, bizim kuzularımız neden yok” diyerek duygularını dışa vurdu. Acılı anne Gedik’i diğer şehit anneleri teselli ederek sakinleştirdi.
Mevlidin ardından öğle namazı kılındı. Namazın ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, günün önemi ile ilgili bilgiler vererek kısa bir konuşma yaptı.
Kumartaşlı, acının çok büyük olduğunu ve üzerinden 3 yıl geçtiğini ancak aradan 30 yıl geçse de acının asla azalmayacağını söyledi. 3 yıl önce burada 25 canın şehadete ulaştığını ifade eden Kumartaşlı, “Bu durum, bizleri derinden üzdü. Bugün burada tüm şehit yakınlarımızın acılarını paylaşmak için toplandık. Biliyoruz, ne yapılırsa yapılsın acınız azalmayacak ama burada sizlerin yanında olduğumuzu göstermek için varız” dedi.
KATİLLERİ
İSTİYORUZ
Onbaşı Onur Fikret Dülger’in babası Zekai Dülger de bir konuşma yaptı. Dülger yaptığı konuşmada, “Ben de bir şehit babasıyım. Öncelikle Allah’ın bu gün burada yaptığımız duaları kabul etmesini diliyorum. Mekanları cennettir, cennet olmasını diliyorum. Görülen davanın soruna gelindi gibi görünüyor. Ancak baktığımız zaman sanık albay emekli oldu. Mahkeme başkanı başka bir yere tayin oldu. Yeni gelen mahkeme başkanı veya alttan gelen yüzbaşı bu kararı verecekse, devletin ve yürütmenin aczini bilginize sunmak istiyorum. Burada yürütmede bulunan vekillerimden Ak Parti’li vekillerden katilleri istiyorum. Muhalefette olan milletvekillerinden de destek istiyoruz. Bunu özellikle belirtmek istiyorum bu çocukların katillerini er veya geç bir gün bulacağız. Ordunun kalbi olan bir cephanelikte böyle basit bir patlama olamaz. Cumhurbaşkanı’nın merak sahibi bir erin kurcalaması ile olmuştur demesi, ormanların bakanının kazadır demesi, veya ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “yüzde 99,5 sabotajdır” deyip de 36 aydır ortada görünmemesini asla kabullenmiyorum. Eğer bu olay sabotaj değilse, emekli olan albayın dışındaki diğer iki sanık halen devlette çalışıyor. Orduda çalışıyor maaş alıyor tatilini yapıyor, biz de burada çocuklarımızın vefatını konuşuyoruz. Biz yürütmenin hükümetin bu olaya gereken önemi vermesini bekliyoruz. Bir de Milli Savunma Bakanlığı’nın karar vereceği söylenen anıt yapılması var. Biz çocuklarımız için burada anıt yapılmasını istiyoruz ve bunun için Ak Partili vekillerden özveri, muhalefetteki milletvekillerinden de destek istiyoruz” diyerek duygularını paylaştı.
Konuşma yapan bir diğer şehit babası Ali Taşdan ise depo patlamasına ilişkin meclis araştırma komisyonunun kurulmasına izin verilmediğini belirterek, “Bunun nedenini ise açıklamak istemediler. Milletvekillerimizden bunun açıklanmasını istiyorum. Bizler bu isteklerimizi her zaman devam ettireceğiz. Çünkü buradan bize çivili tabut verildi. Bir şehit babası olarak, o tabutun içerisinde ne olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.
O tabutta, oğlunun DNA’sı olarak sadece 3 parçasının olduğunu aktaran Taşdan, “Hiçbir evladımızın eti ve kemiği yok. Bizim çocuklarımızın eti ve kemikleri burada. Bizler, başka birşey yapılmasını istemiyorum. Sadece burasının anıt yapılarak, park oluşturulmasını istiyorum. Küçücük çocuklarımızın, bu anıt ve parka gelerek, şehit olan çocuklarımızın et ve kemikleri üzerinde oynamasını istiyoruz. Bunu ömrümüzün sonuna kadar unutmayacağız. Bu anıt yapılana kadar da mücadelemi devam ettireceğim”
Konuşmaların ardından anma programı sona erdi. Tören alının yanında geniş güvenlik önlemleri alındı. Jandarma ekipleri tören başlamadan önce bomba arama köpeği dehşet ile arama yaptı. Bir ambulans hazır bekletildi. Belediye tarafından şehit ailelerine ve vatandaşlara yemek ikramı yapıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme