Cep Telefonları Cep Yakıyor. Operatörlere İsyan Var

Günlük yaşamda zorunlu bir ihtiyaç haline gelen internet, operatörlerin fahiş zamları sonrası vatandaşın cebini yakıyor.

Günümüzde iletişim yemek, barınma gibi zorunlu bir ihtiyaç haline geldi. Ama nu pek kolay olmuyor.

Hal böyleyken operatörlerin belirlediği fiyatlar ise büyük tepki topluyor. Taahhüt süresi dolduktan sonra paket yenilemek isteyen tüketiciler yüzde 200 ila yüzde 300 arası zamlarla karşı karşıya kalıyor.

TARİFELER CEP YAKIYOR

Akıllı telefonlar ve teknolojinin hayatımızdaki doldurulamaz yeri nedeniyle zorunlu bir ihtiyaç haline gelen internet, operatörlerin fahiş zamları sonrası vatandaşın cebini yakıyor.

Önümüzdeki 24 ay için kümülatif enflasyon beklentisinin yaklaşık yüzde 51 olduğu bir dönemde, operatörlerin ileriye yönelik gelir garantisi sağlayan taahhütlerine bu denli yüksek zam yapmaları dikkat çekti.

Ağustos 2022 ile Ağustos 2024 arasındaki iki yıllık enflasyon oranı yüzde 141,5 olarak gerçekleşmişken, operatörlerin yaptığı zamlar bu oranı da önemli ölçüde aştı.

SOSYAL MEDYADA İSYAN VAR

Vatandaşlar, bu zamların yalnızca geçmiş enflasyonu değil, aynı zamanda gelecek dönemin enflasyon beklentilerini de peşinen faturalara yansıttığını ve bu durumun bütçelerini zorladığını dile getirdi. Birçok vatandaş operatörlerin sunduğu hizmet karşısında belirledikleri fiyatlara tepki verirken X'te #OperatörSoygunu hashtagi Türkiye gündeminin ilk sırasına oturdu. Kullanıcılar son aylardaki fiyat artışlarını paylaşarak zamlara tepki gösterdi.

Bir kullanıcı benzer bir paket almasına rağmen daha önce 162.7 lira fatura öderken bu ay itibarıyla faturasının 640.5 liraya yükseldiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül de GSM operatörlerinin fahiş zamlarına tepki verdi. Sarıgül paylaştığı videoda, “Kimse bizi kazıklayamaz. Elinizi cebimizden çekin" dedi. Öte yandan GSM operatörlerinin yaptığı fahiş zamların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın inisiyatif alarak konuya müdahale edeceği de iddia edildi.

Bakmadan Geçme