Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

CENNETE ANCAK MÜSLÜMANLAR GİRER -3

Muharrem Günay 15 Şubat 2011 Salı 02:00:00
  Hz. Allah’ın birliğini-tevhid inancını getirmiş kendisinin de Allah’ın Resûlü olduğunu söylemiş olmasına rağmen, Hıristiyanlar tevhidi inancını terk etmişlerdir. M.S. 325 yılında İznik’te yapılan bir toplantıda Tevhid inancının temsilcisi İsken-deriyeli papaz Arius’un karşı çıkmasına ve Ahd-i Atik ve Ahdi Cedid’de yer almamasına rağmen oylama ile ve imparator Kostantinosi’in de desteği ile “Teslis” denen üçlü bir ilah anlayışına geçtiler. Onlara göre Allah, baba-oğul ve ruhu’l kuds’ten ibarettir. Yani Allah bu üç unsurdan meydana gelmektedir. Bunların hem her biri ayrı ayrı ilah, hem de üçü birden ilahtır. Böylece onlar bir çelişki içerisinde hem şirke hemde küfre düşmüşlerdir. Bu bakımdan Hıristiyanlar ve Üzeyir Allah’ın oğludur, Şakira karısıdır diyen Yahudiler ve Hıristiyanlar hem müşrik hem de kafir olmuşlardır.
Onlarla Savaşın
“ Kendilerine Kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savaşın.” (Tevbe/29)(karş. Bakara /190, Tevbe /12)
İsa Ancak Bir Resuldür
“Meryem oglu Mesîh ancak bir resûldür. Ondan önce de (birçok) resûller gelip geçmistir. Anası da çok doğru bir kadındır. Her ikisi de yemek yerlerdi. Bak, onlara delilleri nasıl açıklı-yoruz, sonra bak nasıl (haktan) yüz çeviriyorlar.” (Maide/75.)
Peygamber Efendimizde şöyle buyuruyor:
“Cennete müslüman kimseden başkası girmez “ (Buhari;cihad 182, rikak 45) (Muslim; İman 178- 377- 378) , (İbni Mace; Sıyam 35, Zühd 34,Tirmizi; Cennet 13)
İbni Kesir Tefsiri
MAİDE 72 — Meryem oğlu Mesih; gerçekten Allah’ın kendisidir, diyenler andolsun ki; kâfir olmuşlardır. Halbuki Mesih demiştir ki . Ey İsrâiloğullari; benim de Rabbım, sizin de Rabbınız olan Allah’a kulluk edin. Zira her kim ki, Allah’a şirk koşarsa, muhakkak Allah ona cenneti haram eder ve onun varacağı yer ateştir. Zâlimlerin hiç yardımcıları yoktur. MAİDE 73 — Allah, gerçekten üçün üçüncüsüdür, diyenler andolsun ki; kâfir olmuşlardır. Halbuki hiç bir tanrı yoktur, ancak bir tek tanrı vardır. Söylediklerinden vazgeçmezlerse onlardan kâfir olanlara acıklı bir azâb dokunacaktır. MAİDE 74 — Hâlâ Allah’a tevbe edip, O’ndan mağfiret dilemezler mi? Halbuki Allah Ğafûr’dur, Rahîm’dir. MAİDE 75 — Meryem oğlu Mesîh peygamberden başka bir şey değildir. Ondan önce de peygamberler geçmiştir. Annesi de dosdoğru bir kadındı. İkisi de yemek yerlerdi. Onlara âyetleri nasıl açıkladığımıza bak. Sonra da bak ki; nasıl yüz çeviriyorlar.
Hıristiyanların Boş İddiaları
Allah Teâlâ, Hıristiyanlardan Melkiye, Yakûbiyye ve Nestûriyye grubunu Mesih’in ilâh olduğunu söylemeleri nedeniyle —ki Allah onların sözlerinden yüce ve münezzehtir.— kâfir olduklarına hüküm veriyor. Halbuki daha önce Mesih’in Allah’ın kulu ve Rasûlü olduğu söylenmişti. Ve o’nun beşikte küçücük bir çocukken, söylediği ilk sözün «Ben Allah’ın kuluyum» olduğu belirtilmişti. O; ne ben Allah’ım, ne de Allah’ın oğluyum, demişti. «Sadece ben Allah’ın kuluyum. O, bana kitab verdi ve beni peygamber kıldı…» (Meryem, 30-36) demişti. Keza peygamberlik gelip de olgunluk çağına eriştiğinde de; onların yalnız, kendisinin ve onların Rabbı olan Allah’a ibâdet etmelerini bildirmiş ve demişti ki: «Ey İsrâiloğulları; benim de Rabbım, sizin de Rabbmız olan Allah’a kulluk edin. Zîrâ her kim ki, Allah’a şirk koşarsa; muhakkak Allah, ona cenneti haram eder ve onun varacağı yer ateştir.» Ateş, onun için vâcib olmuştur ve cennet haramdır. Nitekim Nisa sûresinde Allah Teâlâ şöyle buyurur : «Allah, kendisine şirk koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışındakileri bağışlar.» (Nisa, 48). A’râf sûresinde ise şöyle buyurur : «Cehennem ehli, cennet ehline, biraz bize su verin veya Allah’ın size verdiği rızıktan gönderin, diye seslenirler. Onlar da derler ki: Doğrusu Allah, onları kâfirlere haram kılmıştır.» (A’râf, 50).Sahih hadîste vârid olur ki; Rasûlullah (s.a.) halk arasına bir münâdî göndererek şöyle seslendirmiş :
Doğrusu cennete ancak müslüman nefisler girecektir. Bir başka lafızda ise; mü’min nefisler, demiştir. Nisa sûresinde Yezîd İbn Babenûs’un Hz. Âişe’den naklettiği hadîs anlatılmıştı (âyet, 48). Buna göre dîvânlar, üç tanedir. Hz. Peygamber, bundan birisini zikretmiş ve Allah onu bağışlamaz. Bu, Allah’a şirk koşmaktır, demiştir. Çünkü Allah Teâlâ «Kim ki Allah’a şirk koşarsa; muhakkak Allah ona cenneti haram kılmıştır.» buyurmuştur. (Devamı Yarın)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti