Cengiz Üstün açık farkla kazandı

Afyonkarahisar Bakkallar Esnaf Odası Genel Kurulu, Yasemin Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Genel Kurul'a protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda esnaf katıldı. 2 adayın yarıştığı Genel Kurul'da, Divan Kurulu için tek öneri sunuldu. Esnafın oybirliği ile Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Genel Başkanvekili Mehmet Ali Bapbacı, Divan Başkanlığı'na seçildi.DEPODAN BOZMA BİR YERGenel Kurul'da ilk sözü alan mevcut [&hellip]

Afyonkarahisar Bakkallar Esnaf Odası Genel Kurulu, Yasemin Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurul’a protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda esnaf katıldı. 2 adayın yarıştığı Genel Kurul’da, Divan Kurulu için tek öneri sunuldu. Esnafın oybirliği ile Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Genel Başkanvekili Mehmet Ali Bapbacı, Divan Başkanlığı’na seçildi.
DEPODAN BOZMA BİR YER
Genel Kurul’da ilk sözü alan mevcut Başkan Cengiz Üstün, 2002’den bu yana yaptığı çalışmaları esnafa anlattı. Üstün, “Ben değil biz varız. İşte biz buradayız. Birlikteyiz, birlikte el ele hep beraberiz. 2002’den beri Bakkallar Odası Başkanlığı’nı yürütmekteyim. 2002 yılında sizlerin teveccühü ile bu makamlara geldik. Odamızın durumu hiç iç acıcı değildi. Oda seçimini kazandık, Oda binamız bile yoktu. Odalar Birliği’ne gittiğimizde depodan bozma bir oda. Odada eski eşyaları temizlemek suretiyle bir masa, iki tahta sandalye ile odayı temizlemek suretiyle Oda’yı teslim aldık” dedi.
BİNASI YOK,
GÖREVLİSİ VAR
Hizmet binası olmayan Oda’nın görevlisi olduğunu görünce, görevlilerin işine son verdiğini hatırlatan Üstün, “O günün şartlarında Oda binası olmadığı gibi, düşünüyordum ki Oda çalışanı da yok. Göreve geldim, kapıyı çalan bir arkadaş içeri girdi. Elinde bir Yönetim Kurulu defteri, boynunu bükmüş, ‘Ben Oda’nın Genel Sekreteriyim’ dedi. Dedim ki Oda’nın hizmet binası yok. Nasıl sekretersin sen.’ Daha sonra araştırma yaptım. 2 personel daha var. Oda personeli olmayan, bakkallara hizmet vermeyen 3 tane Oda personeli, sadece ve sadece aylık almak, maaş almak suretiyle banka kartını cebine sokmuş. Sizin alınterinizle verdiğiniz aidatlarla her ay maaş alıyor. Bu şartlarda kimseyi çalıştıramayız dedik. O üç arkadaşın görevine son verdik. Sene 2002. Bizim kavgamız 2002 yılından itibaren Odalar Birliği ile ilgili yanlışlıklara değinmemiz suretiyle o günden itibaren başladı” ifadelerini kullandı. Üstün, çalışmalar doğrultusunda Bakkallar Odası’na bir hizmet binası kazandırdıklarını vurguladı.
CEP TELEFONU NUMARALARI NASIL VERİLDİ?
Kendisine rakip olarak çıkan Bülent Veziroğlu’nun esnafa telefon mesajı gönderdiğini belirten Üstün, “Aday olan bir arkadaşımız var. Seçim süreci boyunca köy köy belde belde dolaştı. Tabii ki hakkıdır, demokrasinin gereğidir. Biz bu olaydan memnuniyet duyduk. Biz her dönem aday olsun ya da olmasın arkadaşlarımızı dolaşırız. Arkadaşlarımızı Genel Kurulumuza davet ederiz. Aday olmasından memnuniyet duyduğumuz gibi biz hareketi de seven bir Odayız. Hareket içindeyiz, birbirimizle kaynaşırız. Görevler, makamlar gelip geçici. Hizmet adına bir şeyler yapacaksanız çizginin dışına çıkmayacaksınız. Her şeyi kabul ederim, bunu kabul edemem. 2 ay boyunca sizlere mesaj gönderdi. 40 yıllık bakkal, bilmem ne. Hayırlı Cumalar. 3 gün sonra bir mesaj daha gönderiyor. Peki, bu telefon numaralarını bu arkadaş nereden almış acaba? Bakkallar Odası’nda mevcut. Benim üyelerim. Bir de Odalar Birliği’nde var bu numaralar. O çete, o şer cephesi bu aday olan arkadaşın eline yazıyor, çiziyor, mesaj düğmesine basıyor, sahaya sürüyor. Biz sabrettik, Genel Kurul’a geldik. Suskunluğumuz terbiyemizdendir, inancımızdandır” dedi.
BURASI ESNAFIN EVİDİR
Genel Kurul’da Divan Başkanı olan Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Genel Başkanvekili Mehmet Ali Bapbacı, Üstün’ün konuşmasından sonra kürsüye gelen Bülent Veziroğlu’nu uyardı. Bapbacı, “Burası esnafın evidir. Her iki konuşmacıya söylüyorum: Genel Kurul’u bozmadan konuşursak memnun olurum” dedi.
2 ASPİRİN BİR SU İLE KOŞACAĞIM
Oda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olan Bülent Veziroğlu da “2002 yılından bu yana Odamız’ı yöneten Sayın Cengiz Başkan ve yönetimine bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. 40 yıldır Dumlupınar Mahallesi’nde esnaflık yapmaktayım. Sizlerin sıkıntılarını yakinen yaşayan, aynı zamanda sıkıntılarınıza ç��zümler üretebilecek tecrübeli bir esnaf kardeşinizim. Herhangi biriniz beni arayıp ‘Başkanım başım ağrıyor’ dediği takdirde 2 aspirin bir bardak su ile yanında olacağım” diye konuştu.
AİDATLARLA 62 SENEDE BİTER
Veziroğlu’ndan sonra tekrar söz alan mevcut Başkan Cengiz Üstün, “Toplam 20 milyon liralık proje yapacağını söylüyor. Bizim sizden aldığımız aidatlar dışında odamızın başka geliri yok. Bu dedikleri 62 sene geçerse ancak tamamlanabiliyor. Biz Esnaf Kart çıkaracağız. Bu Kart ile TESK’in anlaşma yaptığı firmalarla ucuz mal teminini karşılamış olacağız” dedi. >> Murat ARISOY’un Haberi

Üstün, yeniden Başkan

Bakkallar Esnaf Odası’nda Genel Kurul’un ardından mevcut Başkan Cengiz Üstün yeniden Başkan seçildi. Kullanılan 590 oydan 9’unun geçersiz sayılırken Cengiz Üstün 454, Bülent Veziroğlu 128 oy aldı.
Bakkallar Esnaf Odası’nın Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Cengiz Üstün, Ahmet Özköse, Şahin İnce, Sabri Tugan, Ramazan Karakoç, Emre Burak Tağ.

AVM’LER, TÜM TÜRKİYE’NİN SORUNU

Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Genel Başkanvekili Mehmet Ali Bapbacı, Alışveriş Merkezleri ile ilgili konunun, tüm Türkiye’nin sorunu olduğunu söyledi. Bapbacı, “AVM’ler çığ gibi büyümekte. Sayın Özal ve Sayın Demirel döneminde bu konuyu dosya halinde sunduk. 400 metrekareden büyük olan marketlerin mücavir alanların dışına açılmasını istedik. 100 metrekareyi bulan açıyor. Isparta’da aramız çok iyi olduğundan dolayı bize sordu, ne yapacağız diye. Sonra‘Avukatlarıma danıştım. yasa gereği, ruhsatı vermemekle biz hata yapmış oluruz’ dedi. Bu sorun, Türkiye’nin sorunudur” şeklinde konuştu

Bakmadan Geçme