• Haberler
  • Genel
  • Çene cerrahisinde ilerideyiz – Kocatepe Gazetesi

Çene cerrahisinde ilerideyiz – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Atalay, Afyonkarahisar’da çene cerrahisi ile ilgili ameliyatların yapıldığını söyledi AKÜ Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Yusuf Gülsarı'nın hazırlayıp sunduğu Sağlık Olsun programına bu hafta AKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim [&hellip]

Çene cerrahisinde ilerideyiz

AKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Atalay, Afyonkarahisar’da çene cerrahisi ile ilgili ameliyatların yapıldığını söyledi

AKÜ Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Yusuf Gülsarı’nın hazırlayıp sunduğu Sağlık Olsun programına bu hafta AKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Atalay konuk olarak katıldı.
Hastalarda Diş Hekimi fobisinin zaman zaman görüldüğünü kaydeden Yrd. Doç. Dr. Yusuf Atalay, “Günümüzde artık teknoloji çok gelişti. Gerek lokal anestezi gerekse gazla yaptığımız uygulamalarda veya diğer uygulamalarda hastalarımızın konforu tamamen sağlanmış durumda. Hastalarımız operasyon sırasında ve operasyon süresince en ufak bir ağrı duymuyorlar. Sağlıklarına kavuşmuş bir şekilde evlerine dönüyorlar. Her operasyonda olduğu gibi hastalarımızın operasyon sonrası ufak ağrıları olabilir. Bunları azaltmak için verdiğimiz hap ve iğnelerle, gargaralarla ağrıları minimuma indiriyoruz” diye konuştu.
ARTIK ÇEVRE İLLERE GİDİLMİYOR
Diş Hekimliği Fakültesi’nde çene cerrahisi alanında tüm operasyonların yapıldığını belirten Atalay, “Bu operasyonları gerek lokal anestezi ile gerekse genel anestezi ile yapıyoruz. Eskiden hastalarımız çevre illere gidiyorlardı. Şimdi ise hastalar çevre illerden ilimize geliyorlar. Özellikle Uşak ve Kütahya’dan çok yoğun bir talep alıyoruz. Buna ilimizdeki hastalarda eklenince yoğunluk daha da artıyor. Üç ilin nüfusuna baktığınızda yaklaşık 3 milyona yakın insana çene cerrahisi alanında hizmet veren tek resmi kurum biziz. Yoğunlukla ilgili çeşitli şikâyetler alıyoruz. Bu noktada halkımızdan anlayış bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
20 YAŞ DİŞİ ÇEKİLECEK DİYE KAİDE YOK
20 yaş dişleriyle ilgili açıklamada bulunan Atalay, “20 yaş dişleri mutlaka çekilmelidir diye bir şey yoktur. Nasıl ki azı dişleri ağzımızda sürüyorsa, 20 yaş dişleri de sürebilmektedir. Ya da gömülü kalabilmektedir. 20 yaş dişinin çekilmesiyle ilgili kararı muayene eden hekim verecektir. Hem ağız muayenesi hem de film çekilmesi neticesinde bu durum anlaşılacaktır. Gerekli durumlarda operasyon için hastalar bize yönlendirilir ve bizler operasyonu yaparız” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme