• Haberler
  • Genel
  • Cenazeler havayoluyla nakledilebilecek – Kocatepe Gazetesi

Cenazeler havayoluyla nakledilebilecek – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi, Türk Hava Yolları ile protokol imzaladı. Protokol çerçevesinde Afyonkarahisar’da vefat edip farklı bir şehirde defnedilecek cenazeler, artık hava yoluyla transfer edilecek Afyonkarahisar Belediyesi cenaze hizmetlerini kolaylaştırmak adına Türk Hava Yolları ile önemli bir protokol imzaladı. Çetin kış şartlarında ya da aşırı sıcaklarda, binlerce lira ödeyerek karayolu ile cenazelerini taşımak zorunda kalan cenaze yakınları, [&hellip]

Cenazeler havayoluyla nakledilebilecek

Afyonkarahisar Belediyesi, Türk Hava Yolları ile protokol imzaladı. Protokol çerçevesinde Afyonkarahisar’da vefat edip farklı bir şehirde defnedilecek cenazeler, artık hava yoluyla transfer edilecek

Afyonkarahisar Belediyesi cenaze hizmetlerini kolaylaştırmak adına Türk Hava Yolları ile önemli bir protokol imzaladı. Çetin kış şartlarında ya da aşırı sıcaklarda, binlerce lira ödeyerek karayolu ile cenazelerini taşımak zorunda kalan cenaze yakınları, bu protokolle transfer işlemini hem daha ucuza hem de daha hızlı yapabilecek.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile THY İzmir Kargo Müdürü Nesrin Elif Yaylalı arasında imzalanan protokole göre, ilimizde vefat edip farklı bir şehirde defnedilecek cenaze, 310 liralık bir bedel ödenerek hava yoluyla transfer edilecek. Ayrıca her cenaze için cenaze yakınlarına (en fazla iki kişi için) yüzde 20 indirimli bilet hakkı verilecek. Zafer Havalimanı’ndan taşınması sağlanacak cenazelerin, hava limanına ulaşımını Afyonkarahisar Belediyesi ücretsiz olarak sağlayacak.
Cenaze hizmetlerini oldukça kolaylaştıracak protokol, Belediyesi Meclisi Haziran Ayı Toplantısı’nda alınacak kararın ardından uygulamaya başlanacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

CENAZE TAŞIMASI YAPILABİLECEK NOKTALAR

İstanbul(İST) Samsun Trabzon
İstanbul(Sabiha Gökçen) Çanakkale Erzincan
Ankara Kahramanmaraş Adıyaman
İzmir Adana Malatya
Bodrum Hatay Elazığ
Dalaman Mardin Diyarbakır
Denizli Batman Gaziantep
Konya Muş Şanlıurfa
Nevşehir Erzurum Iğdır
Kayseri Kars Kütahya
Sivas Ağrı Amasya -Merzifon
Sinop Van Antalya
Edremit Bingöl Bursa
Çorlu Eskişehir Isparta
Kastamonu Kocaeli Ordu-Giresun
Şırnak Tokat

Bakmadan Geçme