• Haberler
  • Genel
  • Cenaze ilanları artık cepte – Kocatepe Gazetesi

Cenaze ilanları artık cepte – Kocatepe Gazetesi

Mobil belediyecilik uygulamasını hizmete sokan Afyonkarahisar Belediyesi, interaktif belediyecilikte sınırları kaldırdı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, basın toplantısı düzenleyerek uygulama hakkında bilgiler verdi Afyonkarahisar Belediyesi, iPhone’lar ve Android işletim sistemi ile çalışan cep telefonlarından belediye hizmetlerine kolayca erişimi sağlayacak uygulamaları hizmete sundu. Mobil uygulamaları kullanan vatandaşlar, cep telefonlarından 7 gün 24 saat belediye hizmetlerine kolayca ulaşabiliyorlar.RADİKAL [&hellip]

Cenaze ilanları artık cepte

Mobil belediyecilik uygulamasını hizmete sokan Afyonkarahisar Belediyesi, interaktif belediyecilikte sınırları kaldırdı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, basın toplantısı düzenleyerek uygulama hakkında bilgiler verdi

Afyonkarahisar Belediyesi, iPhone’lar ve Android işletim sistemi ile çalışan cep telefonlarından belediye hizmetlerine kolayca erişimi sağlayacak uygulamaları hizmete sundu. Mobil uygulamaları kullanan vatandaşlar, cep telefonlarından 7 gün 24 saat belediye hizmetlerine kolayca ulaşabiliyorlar.
RADİKAL ÇÖZÜM ZOR
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Teknolojinin ve özellikle akıllı telefon sistemlerinin gün geçtikçe ilerlediğine dikkat çeken Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi olarak hızla ilerleyen teknolojiye ayak uydurduklarını ifade etti. Çoban; “Hoparlör sistemi ile halka duyurulan cenaze ilanlarından hem memnuniyet duyuluyor hem de çok şikayetler alıyoruz. Özellikle Afyonkarahisar’a dışarıdan gelen insanları bu uygulamadan duydukları rahatsızlığı dile getirdiler. Buna karşın Afyonkarahisar’ın yerleşik insanlarının ise hoparlör sisteminin daha da yaygınlaşması gerektiğine yönelik talepler alıyoruz. Bir kesim cenaze ilanlarının varlığından, diğer kesim azlığından şikâyetçi. Bu konuda birden bire radikal bir çözüm bulunması zordu. Kentimizde cenaze ilanları başladığında dükkandaki esnaf, evde bulunan hanımefendiler, beyefendiler hemen pencereyi açıp büyük bir dikkatle cenaze ilanını takip ediyorlar.” dedi.
BİLGİ MESAJLARI İLETİLECEK
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, zaman zaman “Ben, en yakınımın cenazesine bile katılamadım” gibi serzenişlerde bulunulduğunu belirterek; “Bunun yanında ise uygulamadan şikayetini dile getirenler ise bize ya mail yoluyla yada bizzat makamımızı ziyaret ederek ulaşıyorlar. Bu konuda nasıl bir çalışma yapabiliriz noktasında uzun zamandır çalışmalarımız sürüyordu. Bilgi İşlem Servisimiz, bununla ilgili bir uygulama başlattı.” diye konuştu. Uygulamanın sadece cenaze ilanları ile sınırlı olmadığını ifade eden Çoban, Belediye’nin önemli haber ve duyuruları bu sistem sayesinde vatandaşa bilgi mesajı şeklinde ulaşacağını aktardı. Kullanıcıların, şehrin herhangi noktasında gördüğü bir aksaklığı cep telefonundan resmini çekerek “Çek Gönder” sekmesi sayesinde çekilen resmin adres bilgisini girmeden anında Belediye’ye gönderebileceğini söyleyen Çoban; nöbetçi eczaneler adres ve iletişim bilgilerine ulaşabileceği gibi termal otellerinde harita üzerinden konum bilgisinin görülebileceğini sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme