Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Cenab-I Hak Zor Zamanlarda Takati Açıyor”

Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’nın önde gelenlerinden Osman Nuri Topbaş Hocaefendi, Afyonkarahisar’da katıldığı programda Gazze’deki direnişi örnek gösterdi. Topbaş Hocaefendi, “Gazze’de zor zamanlarda, sabırlarının zorlandığı zamanlarda Cenab-ı Hak imanlarını test ediyor. Oradan gelen bir şikâyet duymuyoruz” dedi.

VİDEOYU PAYLAŞ

Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’nın önde gelenlerinden Osman Nuri Topbaş Hocaefendi, Uydukent’te bulunan Altınoluk Metin Yurter Kız Kur’an Kursu bahçesinde düzenlenen sohbet programına katıldı. Erkeklere ve kadınlara yer ayrılan sohbet programının öncesinde ikramda bulunuldu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin ardından öğle namazı cemaatle kılındı.

“Cenab-I Hak Zor Zamanlarda Takati Açıyor”

“GAZZE’DE BİR İNTİHAR DUYMUYORUZ”

Öğle namazının akabinde kürsüye gelen Osman Nuri Topbaş Hocaefendi, imanın sağlamlığının önemine dikkat çekti. Topbaş Hocaefendi, “Cenab-ı Hak imanımızı test ediyor. Bu çok mühim. Gazze’ye baktığımız zaman, Gazze’de zor zamanlarda, sabırlarının zorlandığı zamanlarda Cenab-ı Hak imanlarını test ediyor. Oradan gelen bir şikâyet duymuyoruz. Dünyada çok intiharlar var. Maddi hayatın getirdiği intiharlar var. Fakat Gazze’de bir intihar duymuyoruz. Cenab-ı Hak takat fazlasını istemiyor; fakat zorluklar karşısında takati açıyor. Bunu zaman zaman tarihte görürüz. Eshab-ı Kiram’da görürüz. Bugün Gazze’de görüyoruz. Cenab-ı Hakk’ı ne kadar sığınak, barınak haline getirebilirsek, kalbimiz Cenab-ı Hak ile beraber olabilirse dünyanın bütün meşakkati gücünü kaybetmiş oluyor” dedi.

“Cenab-I Hak Zor Zamanlarda Takati Açıyor”

FEDAKÂRLIK VE AMEL GEREKİR

İnsanın Allah’a kulluğunun farkında olması gerektiğine dikkat çeken Osman Nuri Topbaş Hocaefendi, “İslam, imanda fedakârlık istiyor, amel istiyor. Resullah (S.A.V.) şefaat-i uzma sahibi. Fakat kızı Fatıma Validemiz ve halasına ‘Allah katında makbul ameller işleyin, bunu yapamazsanız benim Peygamber olduğuma güvenmeyin. Kulluk yapmadığınız takdirde ben sizi Allah’ın azabından kurtaramam’ buyuruyor” ifadelerini kullandı.

“Cenab-I Hak Zor Zamanlarda Takati Açıyor”

“İSLAM MÜKEMMELDİR, BİZİM İÇİN BÜYÜK NİMET”

Osman Nuri Topbaş Hocaefendi, İslam’ın mükemmel olduğunu hatırlatarak ‘dinlerarası diyalog’ kavramının da bir aldatmaca olduğunu vurguladı. Osman Nuri Topbaş Hocaefendi, şöyle konuştu:

“Bir Mü’min İslam şahsiyet ve karakterini koruyacak. Dalalettekilere benzemekten kendisini koruyacak. Bugün dalalettekine benzemeler arttı. Birtakım cep telefonları, vesaire medyalar, taklit ediyor. Bu da büyük bir tehlike, bu imana zarar verir. Cenab-ı Hak Fetih Suresi’nin sonunda ‘Muhammed, Allah’ın resulüdür’ buyuruyor. Onun birinci şartı akaidde,  imandan taviz vermemektir. İmanı yaşamak ve yaşatmak… Şunu hiçbir zaman unutmamak lazım ki İslam mükemmeldir. Mükemmelin nakıs olan batıl dinlerden herhangi bir takviye ve proteze ihtiyacı yoktur. Diyalog mesela, zamanla İslam’a sokulmuş, İslam’ın gücünü kırmak için bir aldatmaca… Batıl ehlinin adetlerine özenmek, ona benzemeye çalışmak kalbe manen zarar verir. İslam mükemmeldir. Mü’min de dinini mükemmel şekilde yaşamaya gayret edecek ki muhteşem olan Cennet’e layık hâle gelecek. İslâm bizim için en büyük nimet. Cenab-ı Hakk’ın büyük bir nimeti. Diyalog demek, daha aşağısıyla mesh olmaktır. Buna İslam’ın ihtiyacı var mı? Hep bunlar nedir? Kandırmaca…Bu nimetin farkında olmayın gayrimüslimlere özenirsek define üstünde oturduğundan habersiz aç ölen bedbahtların durumuna düşülür.”

 

DİĞER VİDEOLAR