Cemiyet’in Yeni Başkanı Önder Artuk

Afyon Gazeteciler Cemiyetinde seçimli olağan genel kurul yapıldı, yeni yönetim göreve başladı

Afyon Gazeteciler Cemiyeti (AGC) seçimli genel kurul toplantısı bugün öğleden sonra Karaman İş Merkezi 3’üncü katta bulunan cemiyet binasında gerçekleştirildi. Genel kurul toplantı divanı Mahmut Emin Birliktir’in Başkanlığında; Mehmet Emin Güzbey ve Mehmet Abdioğulları’ndan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gelir, gider tablosu ve bilançoları okunup müzakere edildikten sonra oylanarak kabul edildi. Yönetim kurulu faaliyet raporu oybirliğiyle kabul edildi. Açık oylama ile yapılan seçim sonucu Önder Artuk ve ekibi göreve seçildi.

Haber

AGC BAŞKANI ÖNDER ARTUK OLDU

Afyon Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetim Kurulu Üyeleri Önder Artuk’un Başkanlığında; Bekir Yeşilay, Mehmet Emin Güzbey, Mahmut Emin Birliktir, Sezer Küçükkurt, Mehmet Abdioğulları, Ömer Elçi, İsa Kuş, Faruk Kılınç, Yasin Köksal ve Ali Osman Okşar’dan oluştu. AGC Denetim Kurulu Üyeliklerine; Muhittin Yeşilay, Necati Taşpınar ve Ertuğrul Sevim seçildi. AGC Üst Kurul Delegeliklerine: Önder Artuk, Mahmut Emin Birliktir, Sezer Küçükkurt ve Ömer Elçi seçildi. AGC Kadınlar Komisyonu Üyeliklerine; Hülya Kasnak, Burcu Aydın, Hilal Ayça Parlak, Zeliha Ertek, Fadime Özkaran, Yağmur Efe, Süreyya Işık, Gamze Karabulut, Gurbet Çetinkaya, Sıla Oral ve Merve Çelik seçildiler. AGC Disiplin Kurulu Üyeliklerine; İsmail Hakkı Nakilcioğlu, Arif Yağcı, Ahmet Sarlık seçildiler.

Haber

“DESTEK VEREN CEMİYET ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Seçimin ardından Afyon Gazeteciler Cemiyeti üyelerine hitap eden AGC Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk, şunları söyledi: “1983 yılında kurulan Afyon Gazeteciler Cemiyeti, yıllardır çalışma ve etkinliklerine devam ediyor. Takdir edersiniz ki 2018 yılında Sayın Mehmet Emin Güzbey beyefendinin Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak, Sayın Mehmet Abdoğulları’nın Afyon Gazeteciler Derneği Başkanı olarak görevlerinden fedakârlık ederek, cemiyet ve dernek tek bir çatı altında güçlenerek birleşti. Bu oluşumda Onursal Başkanımız rahmetli Hacı Hakkı Özsoy ve rahmetli Muammer Türker’in oldukça büyük emekleri vardı. Kendilerini rahmetli anıyorum. Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir beyefendi, OSB Başkanı Bekir Yeşilay beyefendi, ATSO Başkanımız Hüsnü Serteser beyefendi ve camiamızın duayen gazetecilerin de emeklerini görmeden geçemeyeceğim. Hakkı Bey’i ve Muammer Bey’i rahmetle anarken emeği geçen tüm gazetecilerimize, tüm cemiyet üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yeni oluşum sonrası takdir edersiniz ki Sezer Küçükkurt Başkanım, Afyon Gazeteciler Cemiyetinin Başkanı olarak görevine devam etti. Yönetimiyle birlikte çok güzel işlere imza attı. Emeklerinden dolayı başta kendisine ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Bugün gelinen noktada olağan genel kurulumuzu yaptık. Afyon Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulumuz oy birliği ile şahsımın genel kurula kadar yönetim kurulu başkanı olarak belirlemişti. Şimdi de değerli üyelerimizin desteği ile yönetim kurulu başkanı olarak karşınızdayım. Hepinize desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum.”

“AFYON BASINI ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATMAYI SÜRDÜRECEK”

“Afyon Gazeteciler Cemiyetimiz hem gazetecilik mesleği açısından hem de kent açısından büyük önem arz etmektedir.” diyen Başkan Artuk, şöyle konuştu: “Basın sektörü ilimizin sosyo-ekonomik gelişiminde lokomotif görev üstlenen önemli bir kuruluştur. Afyonkarahisar basının bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ilimiz ve ülkemiz adına önemli çalışmalara imza atacağına eminim. Haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasiyi işleten ve ona hayat veren en önemli öğelerden bir tanesidir. Bu nedenle, bir ülkede özgür basının varlığı, demokrasinin de bir göstergesidir. Basın, toplumun sesi ve yol göstericisi, sorunlara karşı toplumdaki duyarlılığı pekiştiren bir unsurdur. Vatandaşlık bilincinin gelişimine katkıda bulunan, biz basın mensupları aynı zamanda toplumun ortak bir faydada buluşabilmesinin de önemli bir katalizörüdür. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti anlayışı ile Afyon Gazeteciler Cemiyeti ilkelerini özümseyen basın çalışanlarını bir araya getirerek sosyal ve mesleki dayanışmayı sağlamak, düşünce, iletişim ve basın özgürlüğünün gerçekleşmesi için çalışmak, ülke ve toplum yararına faaliyetlerde bulunmak misyonundayız. Mensubu olmaktan onur duyulan, kamu yararına nitelikli hizmet üreten ve önderlik eden bir kurum olarak üye, çalışan ve paydaşlarının memnuniyetini en üst düzeyde tutmak vizyonumuzu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımıza büyük bir titizlikle devam edeceğiz. Yönetim kurulumuzun güçlü networkü üyelerimizin desteği sayesinde sektörün barınmadan yurt dışı ve yurt dışı eğitimlerine kadar tüm sorun ve ihtiyaçlarının farkındalığı ile çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ederek kısa sürede hep beraber tamamlayacağız. Cemiyet üyelerimize verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum.”

Haber

“BELEDİYE OLARAK BASINLA DAHA İYİ BİR AFYON İÇİN İŞBİRLİĞİNE VARIZ”

Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Basın cemiyet halinde çok daha güçlü. Bir dernek çatısı altında çok daha güçlüdür. Afyon basını pek çok alanda başarılı, yetişkin, yetişmiş insanları olan, anlamına uygun temsil edebilen bir basındır. Biz Afyonkarahisar Belediyesi olarak Afyon basınının iş birliğiyle daha güzel bir Afyonkarahisar’ı yaratmak için hazırız. Bu iş birliğine varız. Afyon basınıyla birlikte olabilecek hatalar, daha güzel bir Afyonkarahisar, kent kimliği Afyon geleceğinin örülmesinde birlikte çalışmaya varız. Tahmini bütçeleri dinlerken gazeteciler biraz geleceğe dair şeyleri hesap ederler, bilirler mantığıyla. Herhalde personel giderleri üç sene sonra genel bütçenin dörtte biri oranında olacak. Ben Belediye’de yürüttüğüm görevde mali kısma da bakıyorum. Şöyle bir şey düşünmek istemedim. Emekçilerin maaşları hiç artmıyor gibi düşünmek istemedim. Ama Türkiye’nin ekonomik durumu düzelecek. Personel giderleri genel bütçenin dörtte biri seviyesine kadar inecek diye düşündüm.”

Haber

“AGC’NİN 33 KİŞİLİK YÖNETİMİYLE AFYON’U MEDYADA DA DAHA GÜÇLÜ HALE GETİRECEĞİZ”

AGC Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Güzbey, genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Yeni yönetim kurulu üyelerine görevlerinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Burada tüzük gereği aslında Başkanımız açıklardı. Ama açıklamak bana düşecek. 11 kişilik yönetim kurulu tüzük gereği. Bunun haricinde Başkanımız yedek olarak adlandırılan 11 kişinin genç arkadaşlarımızdan oluşmasını düşündü. Onlar da aynı yönetim kurulu üyeleri gibi çalışacaklar. Bir de dikkati çekmiştir, Kadınlar Komisyonu Üyeleri var. Onlar da 11 kişi ve Afyon’da gerçekten gazetecilik yapan 11 arkadaşımız. Onlar da yönetim kurulu üyesi gibi çalışacaklar. Başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri o şekilde düşündü. 33 kişilik bir yönetimle Afyon’u inşallah medya anlamında daha güçlü hale getireceğiz.”

“ÜÇÜMÜZ DE BAŞKANKEN KİMSEYE EĞİLMEDİK, MAŞA OLMADIK”

Mehmet Emin Güzbey, sözlerine şöyle devam etti: “Buradan bazı mesajları da vermek istiyorum. Çünkü burası genel kurulumuz. Burada konuşalım, anlatmamız gerekenleri burada anlatalım. Dışarıda da bilgi sahibi olduktan sonra da konuşulanlara daha rahat cevap verebilirsiniz diye düşünüyorum. Afyon Gazeteciler Cemiyeti kolay kurulmadı. Çok zor süreçlerden geçtik. Cemiyet ve derneğin birleşilmesinde çekilen sıkıntıları Mehmet Abdioğulları ve en çok ben hissettim. Bu sancıları birlikte çektik. Bunları ikimizin de iyi bir şekilde göğüslediğimizi düşünüyorum. Etiket peşinde olan bazı arkadaşlarımız vardı. Onlara da buradan bir kaç laf söylemek gerekiyor diye düşünüyorum. Afyon Gazeteciler Cemiyetinde etiket peşinde olanların koltuk sevdalarının yeri olmadığını bu süreçte gösterdik. Bu yönetim kurulu üyeleri arasında gururla söyleyebilirim ki, şimdiki arkadaşlarımın içerisinde hiç kimse başkan olmak istemedi. Önder Bey’e biz zorla başkan olmayı kabul ettirdik. Hatta Bekir abi söyledi, az işi var dedi, biraz da burayla meşgul olsun dedi. Çok yoğun işlerine rağmen kabul ettiği için, bizleri kırmadığı için de ayrıca ben teşekkür ediyorum. Bir söz var. Bilindiği üzere görev istenmez verilir. Biz kendisine görevi tebliğ ettik, o da kabul etti. Bu cemiyette, bırakın başkan olmayı, yönetim kurulu üyesi olmayı, bu cemiyette üye olarak bulunmak bile bana göre bir şereftir. Ben hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. Afyon Gazeteciler Cemiyetin üyesi olduğunuz için de üyelerimizle gurur duyuyorum. Geçmiş dönemlerde de oldu. Hem Gazeteciler Cemiyeti’nde hem de Gazeteciler Dayanışma Derneğinde cemiyet ve dernek birleştikten sonra da Afyon Gazeteciler Cemiyeti üzerinde bazı oyunlar oynamak isteyenlerin olduğunu gördük. Burası kimsenin bir basamağı olarak değerlendirilmemelidir. Gazetecilik ve gazeteciler cemiyeti üyesi olmak güzeldir. Ama özellikle Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin üyesi olmak ayrı bir şereftir. Neden derseniz Afyon, Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklardır. O nedenle bizim Afyon Gazeteciler Cemiyeti olarak ayrı bir misyonumuz var. Biz bunun bütün arkadaşlar bilincindeyiz. Ben de, Mehmet Abdioğulları kardeşim de, Sezer Küçükurt Başkanım da, başkanlık dönemlerimizde hiçbir siyasiye veya bürokrata eğilmedik. Onların maşası olmadık. Ayrıca bölücü değil, birleştirici olduk hep beraber. Maalesef bir bilen olarak gördüğümüz ve bu saygıyı bir bilen olarak devam ettirmesini beklediğimiz bir arkadaşımız bölmeye çalışan bir kişi olarak tarihe geçti. Bunu hepimiz biliyoruz. Biz kimsenin Afyon Gazeteciler Cemiyeti üzerinde oyun oynamasına izin vermedik. Bu nedenle de mücadelemizi sürdürdük. Bugün de genel kurul salonumuzu gerçek gazeteciler de doldurarak da bir ilki burada yaşatmış olduğumuzu düşünüyorum.”

“ZORLA İSTİFA ETTİRİLENLER OLDU”

“Bilindiği üzere bazı arkadaşlarımız Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nden ayrıldılar. Birçoğu da zorla istifa ettirildiler.” diyen Güzbey, şu ifadeleri kullandı: “Onlar çıkartıldıktan sonra şu andaki aktif üye sayımız 127 olarak Hazirun Listesi’nde kayıtlara geçti. O zorla istifa ettirilen arkadaşların çoğu oynanan oyunları fark ederek tekrar geri dönmek için bizlere müracaatta bulundular. Süreç içerisinde onların hepsine elbette kapımız açık. Yalnız iki kişi var ki bunlar tekrar Afyon Gazeteciler Cemiyetine gelmek isterlerse ben bir yönetim kurulu üyesi olarak bunların aleyhinde oy kullanacağım ve o iki kişinin cemiyet üyesi olmaması konusunu genel kurula taşıyacağım. Şimdi aramızda Ata Gündüz Kurşun var. Kendisine zorla istifa ettirilen arkadaşlarımızdan birisi. Ben diğer arkadaşlarımızı temsilen onu buraya davet ediyorum. Çünkü tekrar üye olmak istedi. Onun üyeliğini imzasını burada almak istiyorum. Kendisini de tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

Emin Güzbey, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Benim oğlumun basın kartı var. Gazetenin de sahibi. Kardeşim Nadir Güzbey, Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin Afyon Temsilcisi ve onun da basın kartı var. Ama benim hem oğlum hem de kardeşim Afyon Gazeteciler Cemiyetine üye değiller. Ama bir arkadaşımızın kayıtlarda baktım, gördüm, mimar oğlu İstanbul’da çalışıyor, resmi bir işi var ve Afyon Gazeteciler Cemiyetine üye imiş. Bunu da görmüş oldum. Bu da sizlere bazı şeyleri sanıyorum anlatıyordur. Şunu çok iyi bilin ki burada bunu söylemem lazım. Biz o arkadaşlarımızın hiçbiri gitmesin diye hem Sezer Başkan’ım, hem Önder Bey hem tüm yönetim kurulu arkadaşlarım çok çırpındık. Çok gayret ettik. Gitmeyin dedik. Ama maalesef gidenlerin sayısı zorla istifa ettirilenler hariç 10 kişi arasında bunu da ifade etmek istiyorum. Biz elimizden geleni yaptıktan sonra elimizden giden de buradan giden de inanın hiç umurumuzda değil. Bunu da burada ifade etmek istiyorum. Bir şey daha söyleyeyim de biraz içimize boşaltmış olayım. Bazıları kendisini bulunmaz bursa kumaşı sanıyor. Afyon Gazeteciler Cemiyeti, o bursa kumaşlarının en iyisini üreten bir fabrika. Bunu lütfen bu şekilde bilin. Afyon Gazeteciler Cemiyeti akredite olan bir cemiyettir. Naylon değildir. 41 yıllık bir geçmişimiz var. Geçmişte çok kişinin bu cemiyetin duvarına koyduğu tuğlalar var. Bizler onların bilincindeyiz. Güneş’e ihanet eden üşüyeceği günü de iyi hesap etmelidir. Onu da iyi beklemelidir.”

“İLK HEDEF EVSİZLERİ TOKİ’DEN EV SAHİBİ YAPMAK OLACAK”

AGC’nin yeni dönemde hedefleri olduğunu belirten Güzbey, “Yeni dönemde hedeflerimiz var. Bunu yönetim kurulunda da konuştuk. Önder Bey bir kısımdan bahsetti. Ben de hem cemiyet üyesi hem yönetim kurulu üyesi olarak da bazı arkadaşlarımın da genel kurul başlamadan önce benden mutlaka dile getirmemi istedikleri hususlar var. Yeni yönetim olarak ilk önce evi olmayan arkadaşlarımızın TOKİ’den ev sahibi olmalarını inşallah bu dönemde başaracağız. Bu konuda Sezer Küçükkurt Başkanım ve o yönetimimiz gerçekten ciddi çalışmalar yaptı. Binali Yıldırım’a gittik. Mehmet Özhaseki, Afyon’a geldiğinde cemiyet olarak yemeğimize katıldığında orada kendisine de durumu anlattık. Yerimizi de tespit ettik. Maliye Bakanlığı’nın Çevre Şehircilik Hizmetleri, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün personelinin de arasında bulunduğu yaklaşık 500 kişilik bir konut yapımı için yerimizde tespit ettik. Bu noktada Sayın Valimiz Kübra Gürhan Yiğitbaşı, ona da buradan tekrar teşekkür ediyorum, ilgilendi. Ankara’ya dosyamızı gönderdik. Ama deprem felaketi biraz bizi geciktirdi. Bu dönemde inşallah bunu yapacağız. Bunu yaptıktan sonra da şimdi içinde bulunduğumuz bu belediye binası, sağ olsun Mehmet Zeybek Başkanım bize tahsis etmişti. Burcu Başkanımız da aynı şekilde devam ettiriyor. Süreç Burhanettin Bey ile başlamıştı. Ama bize burası yeterli değil. İnşallah yeni dönemde 3 yıllık süre içerisinde Ömer Yıldız Başkanım da aramızda. Uygun bir arsa temini ile bedelini ödeyerek cemiyete kazandıralım. O binanın bir katını Güzbey Ailesi olarak ailemle birlikte yapacağım. Üç kat olarak planlayacağım inşallah. O üç katı da bu üç yıllık dönem içerisinde bitirelim. Kendi genel kurul salonumuz, toplantı salonumuz, başkanlık ofisimiz ve diğer gelen arkadaşlarımızın hatta küçük çaplı nişandır, nikâh kıyılabilecek cemiyetin kendisine ait bir yeri olsun. Ben bunu çok uzun yıllar öncesinde MHP’nin ve AGC’nin birer binaları olsun diye düşünmüştüm. Allah’a şükür MHP’nin binası bitmek üzeredir. Afyon Gazeteciler Cemiyeti binasının temelini de inşallah bu sene atalım. Belediyemiz bu konuda bize sadece arsa için bedelini ödemek şartıyla destek olursa biz geri kalanını inşallah yapacağız.” diye konuştu.

“GAZETE VE İNTERNET SİTELERİNE YER EDİNME ÇALIŞMASI YAPALIM”

Gazete ve internet sitesi sahiplerinin de sorunları olduğunu dile getiren Güzbey, “Bir başka husus, gazetecilerimizin sorunları olduğu kadar gazete sahiplerinin, internet sitesi sahiplerinin de problemleri var. Gerçi biz televizyon olarak, TV3 olarak bir sıkıntımız yok. Bekir abinin binasına el koyduk. Bir daha da oradan çıkacak değiliz. Onu da oradan çıkarttık. Yakında da TV3 inşallah yayın hayatına geçecek. Gazete sahiplerinin, gazetelerin, internet sitelerin kendilerine ait bir iş yeri içinde inşallah yeni dönemde biz adımımızı atalım. Belediyemizden de kooperatif şeklinde bir destek olduğu takdirde onu da arkadaşlarımızla mülk sahibi yapmak istiyoruz. Biraz da sosyal faaliyetlere değinmek lazımdır. Kısa zamanda Önder Başkanım, siz de uygun görürseniz, şimdi aklıma geldi. Nevşehir’e, Kayseri’ye ve Alanya’ya arkadaşlarımızla hep beraber gidelim. Orada öğrenmemiz, görmemiz gereken yerler var. Valimiz Gökmen Bey inşallah orada olursa, biz gidene kadar bakanlık veya başkaca bir göreve atanmazsa onu da orada ziyaret etmiş oluruz. Ayrıca Afyon Gazeteciler Cemiyeti Üyelerinden, Afyon’daki termal tesislerde gidip geceleyen ailesiyle birlikte kalan kaç kişi var? Ben dâhil sadece kardeşim, Hayrettin’in nikâhında 3-4 saat ikbalde kalabildim. O da misafirleri uğurlayabilmek için. Sandıklı hariç Afyon’daki hiçbir otelde gitmiş kalmış değilim. Ama buradan bir çağrıda bulunuyorum. Termal otellerle konuşalım. Bütün arkadaşlarımız, cemiyet üyesi, 127 kişi gelecek olanlarla dahil patronlar hariç bütün çalışan gazetecilerimizi üçer gün ücretsiz olarak beş yıldızlı termal otellerde aileleriyle beraber ücretsiz şekilde misafir edelim diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“AGC ÜYESİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPACAKLAR”

AGC Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk’tan söz eden Güzbey, şu ifadelere yer verdi : “Biraz da Önder Bey’den bahsetmek istiyorum. Önder Bey mütevazı bir insandır. Ama biraz kapalı bir kutudur. Ben onu önceden tanıyordum. Ama yakından geç tanıdığım için gerçekten pişmanım. Sizler de onu tanıdıkça seveceğinize inanıyorum. Kendisini çok fazla dışarıya açmayan, özelliklerinden çok fazla bahsetmeyen, ama televizyonda da bir programda kendisini onu da konuk edeceğim inşallah. Hatta belki Yasin Köksal’la beraber özel bir program yaparız. Ona güzel sorular sorarak onu biraz terletiriz. Bütün kamuoyunun onu daha iyi tanımasına vesile oluruz. Ben bu görevi kabul ettiği için Önder Bey’e bir alkış rica ediyorum. Biz bu şehirde yaşıyoruz. Bu şehre de sahip çıkmalıyız. Şehrimizin bütün sorunlarını kamu adına elimizden geldiğince yazıyor, tüm sorunlarına değiniyoruz. Ama bana göre bu yeterli değil. Şimdi yeni bir dönem başladı. Burcu Köksal Başkanımız Afyon’da ben kendisinden umutluyum. Güzel işler yapacağına inanıyorum. Bu dönemde bizim gazeteciler olarak da kendisine destek vermemiz gerektiğine inanıyorum. Çünkü şehir hepimizin şehridir. Şu veya bu parti değil artık el birliğiyle, gönül birliğiyle çalışmamız lazım. Cemiyetimizin iki yönetim kurulu üyesi Ömer Elçi Bey ve Mahmut Emin Birliktir belediye meclisinde. Bu o partiler tarafından Afyon’daki gazetecilere verilen bir değerdir. Elbette kendileri bu göreve elbette layıktırlar. Ama o partilerin de Afyon’daki gazetecilere, bu camiaya verdikleri bir önem olarak değerlendiriyorum ve her ikisini de ayrı ayrı tebrik ediyorum, kutluyorum. Orada da kendilerinden hem Afyon için hem cemiyetimiz için başarılı çalışmalar yapacaklarına inancımı bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

“SURİYELİLER ÖRTÜLÜ İŞGAL HALİNDELER, BAŞKAN KÖKSAL’IN ÖN GÖRÜSÜNÜ TAKDİR EDİYORUM”

Geçici sığınması statüsünde olan Suriyeliler hakkında düşüncelerini açıklayan M. Emin Güzbey, sözlerini şöyle tamamladı: “Suriyeliler konusu var. Suriyeliler bizim de gündemimizde. Sümerliler nasıl yıkıldı biliyor musunuz? Sümer uygarlığının nasıl yıkıldığını hafızalarınızı biraz tazelediğiniz zaman daha iyi hatırlayacaksınız. Sümerliler bolluk ve refah içerisinde yaşarken Akatlar diye bilinen, Arabistan’dan gelen bazı kavimler Sümerlilerin oldukları yere göç ettiler. Bunlar yıllar içerisinde o kadar çok geniş çaplı orada yer kapladılar ki tam 150 yıl sonra kendilerine kucak açan Sümerlileri katlettiler ve Sümerliler tarihe geçti. Oraya Akat’lar el koydular. Sümerlilerden bir bilge bir tablete yazmış. ‘Biz fark edemedik, geç kaldık. Bu vahşiler hepimizi yok edecek. Tanrım bizi affet. Bizden sonra gelenler bunları okursa belki ders alırlar ve Sümer Devleti’nin hakikatleriyle yüzleşirler.’ Bu sessiz işgale göz yummanın bedeli, Sümerlerin yaptığı hatanın nedeni olarak kendilerine 150 yıl sonra torunları tarafından ödetildi. Bu bağlamda Burcu Köksal’ın öngörüsünü ben burada tebrik ve takdir ediyorum. Gerekli adımları atmaya başladı. Arkadaşlar biliyorsunuz Güneydoğu’da Reyhanlı var. Orada her iki kişiden birisi Suriyeli’dir. Kilis’te de aynı şekilde. Kilis ve Reyhanlı’da bizim yerleşik nüfusumuz 120 bin. Ama Suriyeli nüfusu 150 bin. Gaziantep, 5 binin üzerinde Suriyeli firma var. Çok sayıda atölye ve esnaf var. Bunlar ne SGK primi ödüyor, ne vergi ödüyor. İş yerleri ruhsatsızdır. Gaziantep de sadece yüzde 10 sığınmacı destek almıyor. Geri kalan yüzde 90’ı ise bizim devletimizden destek alıyor. Türkiye’de şu anda kayıtlı Suriyeli çocuk sayısı 1 milyon 726 bin 44 kayıtlı çocuk var. Bunlardan Suriyeli 0-4 yaş arası 570 bin 236’dır. 5-9 yaş arası 495.023’dür. 10-14 yaş arası 384.995’dür. Yani neredeyse yüzde 80’i Türkiye’de doğmuş. Sadece Gaziantep’te 127.970 Suriyeli çocuk okullarımızda eğitim görüyor. Suriyelilerden dolayı Gaziantep’teki gazeteci arkadaşlarım illallah demiş vaziyetteler. Cemiyetin genel kurulu olduğunu sosyal medya hesaplarımda paylaştığımda Gaziantep’teki arkadaşlarımız arayarak bu konuya değinmemi istediler. 12-13 yılda bu hale gelen Suriyeli sığınmacılar 20-30 yılda acaba hangi hale gelecekler? Bunu e lütfen düşünün. Bu konuda ben Belediye Başkanı Burcu Köksal’a, şahsım ve ailem adına ve Odak Gazetesi adına tam destek vereceğimi ifade ediyorum.”

Haber

“HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA KONUTA İHTİYACIMIZ VAR”

İHA Afyonkarahisar Temsilcisi Gökten Ceylan, toplantıda yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Sahada sürekli olarak çalışan bir arkadaşınız olarak yönetiminde olduğum cemiyetimizden bir isteğiniz olacaktı. Sayın Başkanım her zamankinden daha fazla şu anda konut ihtiyacımız var. Bu süreci bizler hep birlikte, el birliğiyle değerlendirerek, makul süre içerisinde bunu gerçekleştirmemiz, emin olun bütün meslektaşlarımız adına çok olumlu bir gelişme olacaktır. Çünkü mevcut şartlara baktığımız zaman, ekonomik şartlar, sosyal şartlara baktığımız zaman, konuşmamın da başında söylediğim gibi her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bir diğer husus da ne yazık ki son yıllarda yaşadığımız mesleki dejenerasyondur. Birçok yeni genç meslektaşlarımız var. Bunlarla ilgili cemiyet tarafından bir eğitim faaliyetinin yürütülmesi, özellikle gazetecilik ve habercilik noktasında bunun elzem olduğunu düşünüyorum. Bunu birçok platformda bizler zaten dile getiriyoruz. Ama gazetecilik mesleğinin devamına dair bunun daha fazla konuşulması gerektiğine inanıyorum.”

Haber

“CEMİYETİ EMEK EMEK BÜYÜTTÜK”

AGC Yönetim Kurulu eski Başkanı Sezer Küçükkurt, törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Üç dönem boyunca şahsıma, yönetimimize cemiyet üyelerimizin verdikleri destekten, duydukları güvenden dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Malumunuz olduğu üzere yerel seçimler öncesinden MHP’den Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı olarak gösterilmem üzerine tüzükte herhangi bir mecburiyet olmamasına rağmen etik değerleri gözeterek Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı gibi onurlu bir görevden istifa etmiştim. Bu ayrılış kararımda değerli yönetim kurulu üyelerimiz böyle bir şeye gerek olmadığını belirtmelerine rağmen hep birlikte emek emek büyütüp bugünkü saygın kurumuna getirdiğimiz Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin siyasi mülahazalara konu olmaması amacıyla bu kararımı desteklemişlerdi. Böylelikle buluştuğumuz kongre sürecine ulaştık. Ben bundan dolayı yönetim kurulu üyelerimize de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin yönetim kurulları, başkanlık görevi, temsil görevi bugüne kadar hep ortak akıl birliği, fikir birliği şeklinde istişareler sonucu oluştu. Hep beraber oylayıp yönetime kabul ettiğimiz yeni yönetimimizle yine aynı şekilde fikir birliğiyle, görev birliğiyle oluşmuş bir yönetim kurulu. Burada camiamızın genç, başarılı ve sevilen ismi Sayın Önder Artuk beye bu görevi devretmekten ben onur ve mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Kendisi camiamızı layıkıyla temsil edecektir. Bizler de yönetim kurulu üyeleri olarak her zaman onun yardımcısı, destekçisi olacağız. Bu sadece yönetim kurulunun yapacağı bir iş değil. Elbette ki tüm basın camiası olarak üstleneceğimiz bir sorumluluk. Afyon Gazeteciler Cemiyeti ilk kurulduğu andan itibaren ‘Ayrılıkta azap vardır, birlikte rahmet vardır.’ Hadisi şerifi gereğince yol almış, bugünlere gelmiş bir kuruluştur. Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğine inanıyorum. Üyelerimizin göstermiş olduğu katılım ve destekten dolayı da hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Haber

“ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

AGC Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci Yasin Köksal, dilek ve temenniler bölümünde söz alarak şöyle konuştu: “Kamera karşısında konuşmak galiba biraz daha kolay. Bütün meslektaşlarımı bir arada görünce biraz heyecanlı olacağım kanaatindeyim. Öncelikli olarak her şey olabilirsiniz. Belediye Başkanı, milletvekili olabilirsiniz. Ama bence en önemlisi ve en onurlusu bu memlekette gazeteci olabilmektir. Ben iyi bir gazeteci olduğumu düşünüyorum. Hemen hepinizle iyi ilişkiler kurduğumu düşünüyorum. Benden büyüklerin kardeşi, küçüklerimin ise abisi olmaya çalışıyorum.. Umarım Önder Başkanımızın başkanlığında da büyüklerimin kardeşi,  küçüklerimin de abisi olmaya devam edeceğim. Üzerimize bir şey düşerse canla başla elimizden geleni yapacağız.” Genel kurul toplantısı Mehmet Abdioğulları’nın duygu ve düşüncelerini ifade etmesiyle tamamlandı.

“SAYIN GÜZBEY ADAY OLMAYINCA BEN DE ADAY OLMADIM”
Genel kurul toplantısının son konuşmasını Mehmet Abdioğulları yaptı. Abdioğulları şunları söyledi: “Toplamda 7 kişiydik, 7 baron denilmişti. O zaman Afyon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Küçükkurt’tu. Generaller ordusuna hizmet edemezsiniz, bu sayıyı 11’e çıkartalım dedim, sağ olsun çıkarttı. Bu yönetimde yine Sayın İsmail Akar ve Sayın Mehmet Emin Güzbey’in olduğu yönetimde Genç Müteşebbis Kurulu’nu kuralım istedik. Sayın Güzbey sağ olsun, ‘Ben ve ailem bu cemiyete aday değiliz.’ demişti. Ben de. ‘Siz aday değilseniz ben de aday değilim.’ dedim. Yani aslında meydan boştu, biz meydanı gençlere bırakacağız dedik. Yine gençlere bıraktırdık. 11 kişilik yedek olarak adlandırdığımız, aslında icra kurulu, bizim aldığımız kararları aktif hale getirecek arkadaşlardan oluşmakta. Bazı arkadaşlarımız biraz önce taleplerini dile getirdi. Neden? Sahada gezen ile havada gezenin aynı yerde olmadığını biliyoruz biz. Önder Başkanımın önderliğinde inşallah kadın girişimciler gibi bayanlarımız aktif olacak. Biz gazetecilik mesleğine başladığımızda meslekte bir veya iki tane kadın vardı. 2000’li yıllarda Fuar Hastanesi’nde gerçekleşen bir seçim vardı. O seçimde Mehmet Bey bana iyi bir fark atmıştı. Yalnızca 3 oy alabilmiştim. Fakat ben 3 oy alacağımı bilerek girdim o seçime çünkü demokrasi denen bir şey var. Keşke ayrılık yaşamasaydık da o arkadaşlar burada bugün sizin gibi yiyor içiyor olsaydı. Ayrılıkta azap, birlikten rahmet doğar. 2000’li yıllarda Fuar Hastanesi’nde bir seçim vardı. Genel Kurul’da, o Kurulda Mehmet Emin Güzbey karşısında aday oldum. O seçimde Mehmet Bey bana iyi bir fark atmıştı. Yalnızca 3 oy alabilmiştim. Fakat ben 3 oy alacağımı bilerek girdim o seçime çünkü demokrasi denen bir şey var. Keşke ayrılık yaşamasaydık da o arkadaşlar burada bugün sizin gibi yiyor içiyor olsaydı. Ben bu kurumun hak kapısı, demokrasi kapısı olduğuna inanıyorum. Yine bu birleşmenin bu çatı altında gerçekleşeceğine inanıyorum. Çünkü genel kurul sonrası oluşan listede demokrasiyi görmek mümkün. İçimizde tüm siyasi partileri destekleyen insanlar var. Biz bu demokrasinin ışığını ülkemize yansıtamazsak sorumluluğumuzun bilincinde değiliz demektir. Afyon Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında kol kırılacak, yen içinde kalacak.”

Bakmadan Geçme