Cemal Safi, şiir dolu dakikalar yaşattı

Türk Edebiyatının usta şairi Cemal Safi, Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencileriyle buluştu Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden İşletme ve Ekonomi Kulübünün öğrencilere ve AKÜ personeline yönelik sunduğu hizmetlerinden Pozitif Card’ın Lansman Gecesi kapsamında düzenlenen “Cemal Safi ile Şiir ve Söyleşi” adlı etkinlik, Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Pozitif Card sahiplerine indirim imkanı [&hellip]

Cemal Safi, şiir dolu dakikalar yaşattı

Türk Edebiyatının usta şairi Cemal Safi, Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencileriyle buluştu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden İşletme ve Ekonomi Kulübünün öğrencilere ve AKÜ personeline yönelik sunduğu hizmetlerinden Pozitif Card’ın Lansman Gecesi kapsamında düzenlenen “Cemal Safi ile Şiir ve Söyleşi” adlı etkinlik, Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Pozitif Card sahiplerine indirim imkanı sağlayan Afyonkarahisar’daki 41 işletme yetkilisinin de yer aldığı söyleşiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Söyleşi, AKÜ Halk Oyunları Topluluğunun halk oyunları gösterisinin ardından İşletme ve Ekonomi Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, İşletme ve Ekonomi Kulübü Başkanı Mükremin Okur ve Pozitif Card Koordinatörü Ayşegül Kaymak’ın açılış konuşmalarıyla başladı.
Söyleşide AKÜ öğrencileri ile bir araya gelen Türk edebiyat dünyasının ünlü aşk şairi Cemal Safi, katılımcılara şiir dolu dakikalar yaşattı. Safi, şiire dair düşüncelerini de paylaştığı söyleşide günümüzde şiirlerin düz yazı şeklinde yazıldığını ve kafiyeden uzak olduğunu ifade etti. Safi, öğrencilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, öğrencilerin, AKÜ’nün ve organizasyo-nun mükemmel olduğunu söyledi. Yazdığı şiirleri AKÜ Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölümü öğrencilerinin çaldığı enstrümanlar eşliğinde okuyarak, katılımcılara duygu dolu dakikalar yaşatan Safi, ayakta alkışlandı. Söyleşi sonunda Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, Cemal Safi’ye katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti. Söyleşi, Cemal Safi’nin kitaplarını öğrenciler için imzalamasının ardından sona erdi.
Cemal Safi Kimdir?
Cemal Safi, 1938 yılında Samsun’da doğdu. Öğrenimine Sakarya İlkokulu’nda başladı. Samsun Sanat Okulu’nda son verdi. Şiire ilgisi küçük yaşlarda başladı. Ancak 40 yaşına dek fazlaca dışa açılmadı. 1978 yılından değişik çevrelerde duyulmaya başladı. Başta sevgi olmak üzere hemen her konuda şiir yazmaktadır. Ayrıca taşlamaları geniş çevrelerde bilinip okunmaktadır.
İlk şiirlerini Orhan Gencebay besteledi. Şairin bu güne kadar 40 tanesi Orhan Gencebay tarafından olmak üzere, 150 civarında şiiri bestelendi. 1990 yılında, Rüyalarım Olmasa, 1991 yılında, Vurgun adlı bestelerin güftekârı olarak iki yıl ardarda yılın şairi seçildi. 1990 yılında müzikli bir şiir kaseti çıkarttı. 1993 yılına kadar yazdığı şiirleri, “Vurgun (1978)” adlı ilk kitabında yayınladı. “Sende Kalmış (2000)” ve “Kıyamete Kırk Kala (2002)”, şairin kitapları arasında yer alı-yor. Şair, yaz aylarını geçirmekte olduğu Akçay’da her yıl Akçay Şairler ve Bestekârlar Festivali’ni organize etmektedir. Cemal Safi, evli ve üç çocuk babasıdır. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme