Cem Garipoğlu, Hayatta Mı, Bilirkişi Ne Diyor?

Münevver Karabulut'u vahşice öldürmesiyle ülke gündemine oturan cezaevinde intihar ettiği belirtilen ancak ölümünde esrar perdesi olduğu iddia edilerek pek çok kişinin intiharına inanmadığı Cem Garipoğlu, hayatta mı?

GARİPOĞLU 15 YIL ÖNCE KARABULUT’U VAHŞİCE ÖLDÜRMÜŞTÜ

Münevver Karabulut’u vahşice öldüren katil Cem Garipoğlu’nun otopsi fotoğrafları yayımlandı. İstanbul’da 15 yıl önce öldürülen Münevver Karabulut’un katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun hayatta olup olmadığı gündemdeki yerini korurken Garipoğlu’nun otopsisine dair görüntüler yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Münevver Karabulut’un katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun hayatta olup olmadığıyla ilgili yürütülen soruşturmada Garipoğlu’nun otopsisine ait görüntülerin incelenmesi için bilirkişi ataması yapılırken bilirkişinin incelemeyi tamamladığı açıklandı. Bilirkişi otopsi fotoğraf ve videolarını izleyerek dökümünü yaptı ve savcılığa sundu.

GARİPOĞLU’NUN İNTİHAR ETMEDİĞİ İDDİASI GÜNCELLİĞİNİ KORUDU

İstanbul’da Bahçeşehir’de, 15 yıl önce Cem Garipoğlu tarafından 17 yaşında katledilen Münevver Karabulut cinayeti Türkiye gündemine oturmuştu. Katil Garipoğlu, cinayetten 5 yıl sonra 2014 yılında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde intihar etti. Ancak intihar eden kişinin Cem Garipoğlu olmadığına dair iddialar, kamuoyunda yıllardır gündemdeki yerini korudu. Münevver Karabulut’un ailesi Cem Garipoğlu’nun mezarının açılarak tartışmaların son bulmasını istedi. Ancak talep hem savcılık hem de Adalet Bakanlığı tarafından reddedilmişti.

OTOPSİ FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Bilirkişi, 12 Kasım 2014 tarihinde yapılan otopsi işlemine ait video kayıtları ve fotoğraflarını inceledi. Bilirkişi, inceleme sonucunda fotoğraf ve videoların dökümünü yaparak, raporunu hazırlayıp soruşturma dosyasına sundu. Bilirkişi raporunun bir örneği Karabulut ailesine de sunuldu. Görüntülerde, Cem Garipoğlu’nun sağ ve sol el parmaklarındaki morarmalar gözlendi.

Bakmadan Geçme