Cem Evi törenle açıldı

Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesi ve Cem Evi açılışı dün düzenlenen törenle yapıldı   Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesi ve Cem Evi açılış töreni dün öğleden sonra yapıldı. Fuar Alanı arkasında gerçekleştirilen Cem Evi açılışı programı kapsamında Birlik Cemi yürütüldü. 'AMAÇ KARDEŞÇE YAŞAMAK' Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Alevi Kültür Dernekleri Şubesi ve [&hellip]

Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesi ve Cem Evi açılışı dün düzenlenen törenle yapıldı

Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesi ve Cem Evi açılış töreni dün öğleden sonra yapıldı. Fuar Alanı arkasında gerçekleştirilen Cem Evi açılışı programı kapsamında Birlik Cemi yürütüldü.
“AMAÇ KARDEŞÇE YAŞAMAK”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Alevi Kültür Dernekleri Şubesi ve Cem Evi açılış töreninin ilk konuşmasını Ali Dede yaptı. Cem Evi açılışının birlik ve beraberliği pekiştireceğine olan inancını dile getiren Ali Dede şöyle konuştu:
“Sayın Başkanımız insanlar hangi inanç ve görüşe sahip olursa olsun biz yaratılanı Yaratandan ötürü severiz diyerek insanlara eşit bir vaziyette kucaklayıp, kimsenin etkisi altında kalmayıp, işte görevimiz diyerek örnek insan oldunuz. Keşke tüm insanlar sizin gibi olsaydı insanlar arasında kin ve ikilik olmazdı. Siz sadece Cem Evi yapmadınız, insanların arasında ki ikilik zihniyetini yıktınız. Ayrımcılık yapmadan insanları eşit şekilde gördünüz. Hacı Bektaşi Veli gibi ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ sözü ile birlik ve beraberliğe önder oldunuz. Sayın Başkanımıza tüm Aleviler adına saygılar sunarım. Yıllardan beri Cem Evi açılışını Kur’an ve Ehli Beyti yaşamak ve yaşatmak için istedik. Bu görevlerimiz sadece ibadet etmeyi değil bir lokma ekmeği paylaşıp bir arada huzurlu kardeşçe yaşamayı öğreniyoruz.”
“CEM EVİ VE DERNEK BİNASI
TAM DONANIMLI”
Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Mustafa Güllü açılış töreninde yaptığı konuşmada, şubenin bu yıl açıldığını belirterek kendilerinin görev aldıklarını ifade etti. Dernekte bugüne kadar görev alan yöneticilerle birlikte Alevi inancını ve kültünü gerektiği şekilde yaşamak ve yaşatmak için çok çalıştıklarının altını çizen Güllü şunları söyledi:
“Çok çalıştık bu süreçte bazı sorunlarla karşılaştık. Bunun en önemlisi de müstakil bir Cem Evi binamızın olmamasıydı. Açılışını yapacağımız Cem Evimiz de; Cem İbadet Yeri, Dede Odası, Semah Ekibi Odası, Yemekhanesi, Mutfağı, Yemek Pişirme Yeri, Kurban Kesim Yeri, Kütüphanesi, Gasilhanesi, morgu olan günümüz şartlarına uygun donanıma sahiptir. Bu binayı Alevi inancına sahip tüm vatandaşlarımıza ve tüm Afyon’a kazandırmaktan başta Afyonkarahisar Belediyesi’nin iki dönem Başkanlığını yapan mevcut İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban’a ve ekibine, açılışımızın ihtiyaçlarını karşılayıp destek veren mevcut Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve ekibine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda; Kent Konseyi’nde birlikte görev aldığımızda dernek binamızın kirasını karşılayan ESKKK Başkanı M. Emin Birliktir’e, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Ahmet Gök’e de teşekkür ediyorum. Hep birlikte Cem Evimize ve dernek binamıza ibadetimizi yaparak ve birlikteliğimizi koruyarak sahip çıkalım.”
AÇILIŞA GENİŞ KATILIM
Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ali Değirmenci, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Meral Doğan, CHP Gençlik Kolları Başkanı Can Kolsuz, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Dernek Genel Sekreteri Aysun Gökçe, Genel Sayman Seher Şengüllü Yılmaz, ABF İnanç Kurulu Üyesi Hüseyin Gökçe, İzmir Seferihisar Şube Başkanı Bölge Sorumlusu Alev Selçuk, İzmir Buca AKD Şube Saymanı Şule Kavak, İzmir Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Demir Ali İlhan, Ankara’dan Sinan Dede, ESKK Başkanı M. Emin Birliktir, İHH İl Temsilcisi Ahmet Ertürk, CHP eski İl Yöneticisi Sezai Yılmaz, Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç, Millet Partisi Şuhut İlçe Başkanı Akın Demir, Uşak Alevi Kültür Derneği Dedesi Nazmi Aydedeoğlu, Uşak Alevi Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Bektaş Şentürk, Ozan Musa Karatepe, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı İsmail Kılıç, Seyit Battalgazi Ocağı Dedesi Tuncay Uslu, Eskişehir Afyonkarahisar Alanyurt Dernek Başkanı İbrahim Kartal, Söğüt Zemzemiye Köyü Dernek Başkanı Mustafa Ersoy, Kütahya Avda Dernek Başkanı Battal Bingöl, Sucuhattin Ocağı Dedesi Mehmet Demirtaş, Asbarış İnşaat Temsilcisi Ayhan Sülük, Eskişehir Esosder Başkanı Ali Güven, Eskişehir Teknik Üniversitesi Dr. Ali Ulu, Araştırmacı Yazar Muhammet Taha Gergerlioğlu, Tunceli Munzur Üniversitesinden Dr. Coşkun Kökel, Seyit Cemal Sultan Vakfı Adına Ali Demir Dede ve Ramazan Suna, Kütahya Hacı Bektaş Veli Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nizayi Togay, Meclis Üyeleri Abdullah Ertekin, Kemal Kaya, Ali Ordukaya, Hüseyin Erdoğdu, Sosyal Yaşamı Geliştirme Dernek Başkanı Muzaffer Kıymık, Sanayi Sitesi Başkanı Bekir Koçak, Erenler Durak Başkanı Ahmet Dinler, AKD Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Demir Ali İlhan, Denetim Kurulu Üyesi Ergün Kurt, AKSAM Halk Dansları ekibi, Muharrem Ferhat Han, Şuhut Kayebelen’den Ali Erim Dede, Eskişehir’den İsmail Dönmez Dede, Alanyurt Köy Muhtarı Hüseyin Azak, Oto Galericiler Dernek Başkanı Remzi Çelikten açılış törenine katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme