• Haberler
  • Genel
  • Çelikten Afyon'dan İlk Yüze Giren Kooperatifleri Kutladı

Çelikten Afyon'dan İlk Yüze Giren Kooperatifleri Kutladı

ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten, Afyonkarahisar'dan, Türkiye'de ilk yüz kooperatif arasına girmeyi başaran 28'inci sıradaki Afyonkarahisar İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 75'inci sırada yer alan Afyonkarahisar Pancar Ekicileri Kooperatifi yönetimlerini kutladı.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2024 yılının Ağustos Ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten’in idaresinde, ATSO Meclis Salonu’nda düzenlendi.

Çelikten Afyon'dan İlk Yüze Giren Kooperatifleri Kutladı

ÇELİKTEN: ORMANLAR GELECEĞİMİZ DEMEK

Toplantı açılışında konuşan ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten, 11-13 Ekim 2024 tarihleri arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde, ATOS Meclis Üyelerinin katılımı ile eğitim düzenleneceğini bildirdi. Çelikten, “Sektörel sunumlar, eğitimler ve bilgilendirmelerin yapılacağı programa hepinizin katılımını bekliyorum. Meclis Üyemiz Osman Ulupınar‘ın babası Âdem Ulupınar, önceki dönem Meclis Başkanımız Mehmet Sıtkı Merdivenci’nin babası Yılmaz Merdivenci ve Yönetim Kurulu Üyemiz Kerem Güzel’in amcası Ali Güzel vefat etti. Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun inşallah, kalanlara başsağlığı diliyorum. Tabi, bizleri üzen olaylardan birisi de İlimizde yaşanan orman yangınları olması. Orman geleceğimiz demek, ciğerlerimiz demek, hiç bugüne kadar bu şekilde orman yangını olduğunu duymamıştık, görmemiştik. Burada hepimize çok iş düşmektedir. Biz bu dünyayı, bu toprakları ve bu suyu dedelerimizden miras almadık, çocuklarımızdan ödünç aldık, ona göre kullanmamız gerekiyor ve bu hassasiyetle de yaşamalıyız. 5-6 Ağustos 2024 tarihlerinde Ankara’da Tarım ve Orman Bakanlığında ortak tarım politikaları oluşturulması ile alakalı bir toplantı oldu. Türkiye’deki tarım hayvancılık ve gıda politikaları ile ilgili bir çalıştaydı. Afyonkarahisar’da Vali Yardımcılarımızı, Tarım İl Müdürlüğümüzü ziyaret ettik. 2004 yılından itibaren devam eden çalışmalar var. Ama bu çalışmalar neticesinde Türkiye’de 11 binin üzerinde birlik ve kooperatif var, bunların sadece 103 tanesi aktif halde çalışıyor. Diğerleri tamamen tabela şeklindedir. Bu 103 birlik ve kooperatif içerisinde Afyonumuzdan sadece 2 kuruluş var.  Birisi 28. sırada olan Afyonkarahisar İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, diğeri 75. sırada yer alan Afyonkarahisar Pancar Ekicileri Kooperatifi. İlimizdeki sayının artmasını talep ederiz. Türkiye genelinde en fazla başarılı birlik ve kooperatifler Konya, Balıkesir ve İzmir yörelerinde yer almaktadır. İki tane bizim Afyonumuzdan olması sevindirici.” dedi.

Çelikten Afyon'dan İlk Yüze Giren Kooperatifleri Kutladı

TOPLANTIDA GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLECEK

Toplantının ikinci ve üçüncü gündem maddelerinde ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, Meclis Üyeleri’ni bilgilendirdi.  Toplantının ikinci gündem maddesinde 2024 yılı Temmuz ayı karar özetleri oy birliği ile onaylandı. 2024 yılı Temmuz ayı hesap hülasası oy birliği ile tasdik edildi. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Sömer, Yönetim Kurulu’nun Temmuz-Ağustos 2024 faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Toplantının son gündem maddesi olan dilek ve temenniler kısmında; ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, gündemdeki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Daha sonra toplantının aynı kısmında; Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper Meclis Toplantısı’na teşrif etti. İGM Başkanı Siper’in sunumun ardından soru cevap kısmı ile toplantı devam etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten, İGM Başkanı Mehmet Siper ve Meclis Üyeleri’ne katılımları dolayısıyla teşekkür ederek toplantıyı kapattı.

Çelikten Afyon'dan İlk Yüze Giren Kooperatifleri Kutladı

Çelikten Afyon'dan İlk Yüze Giren Kooperatifleri Kutladı

Çelikten Afyon'dan İlk Yüze Giren Kooperatifleri Kutladı

Bakmadan Geçme