• Haberler
  • Genel
  • Çelebi: Erdoğan’ı destekliyoruz – Kocatepe Gazetesi

Çelebi: Erdoğan’ı destekliyoruz – Kocatepe Gazetesi

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, parti olarak AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a niye destek verdiklerini gerekçeleriyle anlattı Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ve beraberindekiler bir dizi ziyarette bulunmak üzere dün Afyonkarahisar’a geldiler. Çelebi, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nde basın toplantısı düzenledi. TÜRKİYE TARİHİNDE MİLAT Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi yarın yapılacak [&hellip]

Çelebi: Erdoğan'ı destekliyoruz

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, parti olarak AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a niye destek verdiklerini gerekçeleriyle anlattı

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ve beraberindekiler bir dizi ziyarette bulunmak üzere dün Afyonkarahisar’a geldiler. Çelebi, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nde basın toplantısı düzenledi.
TÜRKİYE TARİHİNDE MİLAT
Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi yarın yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile Türkiye’nin bir miladı yaşıyacağını söyledi. Türkiye’nin tarihinde ilk defa cumhurun başkanını seçeceği bir seçim yaşanacağını söyleyen Çelebi; “Eskiden cumhurbaşkanlığı seçimi için aracı kullanıyorduk. Biz parlamentoyu seçerken bizim de seçtiğimiz milletvekilleri cumhurbaşkanını seçiyordu. 2007 Senesin de bizim 27 kişilik milletvekili grubumuzla şu anki Başbakan ve Cumhurbaşkanımız Anavatan Partisine geldiklerinde bu öneriyi biz kendilerine ilettik. Sandalye sayısı parlamento da fazlaca olup bu öneriyi icraata geçiren AK Parti, çorbada tuzu olan parti de Anavatan Partisidir.” dedi.
“HEPSİNİ AYRI TEST ETTİK”
İbrahim Çelebi, Anavatan Partisi olarak emeklerinin olduğu bir seçim sürece yaşandığını, bu süreçte toplumun önünde ve toplumu yönlendirerek, önünü açan bir parti olduklarını dile getirdi. Çelebi şöyle konuştu: “Her zaman gelişim, değişim, hizmet, sevgi ve saygının adresi olan Anavatan Partisi olarak toplumu yönlendirmek adına uğraşıyoruz. Belki de şu süreçte Sayın Başbakan’ı kendi partisinin haricinde destekleyen tek partiyiz. Biz Sayın Başbakan’ı körü körüne desteklemiyoruz. Üç adayın mevcut durumlarını tüm arkadaşlarımızla birlikte irdeledik. Hepsinin Türkiye’deki pozisyonlarını ayrı ayrı test ettik. Sayın Selahattin Demirtaş’ın değişen söylemlerini önemsemekle birlikte, Türkiye’yi kucaklayacak bir düşünce yapısına haiz olmadığına inanıyoruz. Geriye iki aday kalıyor. Birisi çatı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Bu çatının başından sağlıksız olduğunu düşünüyoruz. İki genel başkana bu isim zarfla mı verildi, ne şekilde verildi? Belki de iki genel başkan bizim gibi sadece dışarıdan tanıyorlardı.”
ERDOĞAN HEYECANINI KORUYOR
İki partinin genel başkanlarının çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismini dahi doğru söyleyemediklerini, kendileri inanmadıkları için tabanlarını ikna edemediklerini belirten Çelebi şunları söyledi: “Çatı aday olayında çok ciddi problem var. Başbakan’ın adaylığına baktığımızda; 12 yıldır Türkiye’nin Başbakanı. Tabii ki büyük hizmet atılımlarında yanlışlıklar olabilir. Geçmişte Özal döneminde bizde de olduğu gibi. Büyük icraatlarımızın yanında yanlışlarımız da oldu. Şu anda Başbakan Erdoğan’ın bu ülkeye kazandırdığı çok ciddi şeylerde oldu yanlışları da oldu. Bunları en aza indirgemek lazım. 12 Yıllık devlet tecrübesi, devleti, milleti tanıması bizim için önemli. 12 Yıldır devleti yönetmesine rağmen hala Yeni Türkiye’den bahsetmesi yeni şeylerden ve ufuklardan bahsedip, heyecanının ilk günkü gibi sürdüğünü görüyoruz. Seçim kampanyasında bile biz bunu çok rahat görebiliyoruz.”
ERDOĞAN’A TEVECCÜH VAR
Türk insanının ayaklarındaki prangayı Özal döneminde Anavatan Partisi’nin aştığını devamını AK Parti iktidarı ile Başbakan Erdoğan’ın getirdiğini belirten Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bunları önemsiyoruz. Biz ülkemizde istikrarın devamı, bölgemizde güven verebilmemiz için bu istikrarlı Türkiye sürecinin devamı lazım. Bilindiği üzere bizim coğrafyamız da güçlü bir Türkiye Cumhuriyetine ihtiyacımız var. Bİr sürü Türk Cumhuriyetlerimiz bizden ağabeylik bekliyor. Önümüzdeki süreçte halk oyu ile inşallah ülkemizi Başkanlık sistemine geçirerek devleti bu hantallıktan kurtarırız. Türkiye’yi bölgesinde lider dünya ile entegre gelişmiş bir ülke olmasını istiyoruz. Onun için bu seçimde Anavatan Partisi olarak Sayın Erdoğan’ı destekliyoruz. Anadolu’nun tüm illerini gezmeye çalışıyoruz. Gezdiğimiz her yerde halkın Cumhurbaşkanlığı konusunda Sayın Erdoğan’a büyük bir teveccüh var. Ben bu seçimlerin ikinci tura kalacağına inanmıyorum. Bu iş ilk turda biter. Elbirliği ile ötekileştirme, nefret politikasından ülkemizi kurtarırız.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme