Celal Hocaya özel anma programı

Merhum Âlim, Müftü Celal Yıldırım için İl Müftülüğü'nce bu akşam Vefa ve Anma Programı düzenlenecek   Merhum Müftü Celal Yıldırım'a özel Vefa ve Anma Programı Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonunda bu akşam saat 20:00'de başlayacak. Vefa ve Anma Programının açılış konuşmasını İl Müftüsü Şükrü Kabukçu yapacak. 'Âlim Yetiştirmenin Önemi' başlıklı konferansı [&hellip]

Merhum Âlim, Müftü Celal Yıldırım için İl Müftülüğü’nce bu akşam Vefa ve Anma Programı düzenlenecek

Merhum Müftü Celal Yıldırım’a özel Vefa ve Anma Programı Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonunda bu akşam saat 20:00’de başlayacak.
Vefa ve Anma Programının açılış konuşmasını İl Müftüsü Şükrü Kabukçu yapacak. “Âlim Yetiştirmenin Önemi” başlıklı konferansı Afyonkarahisar eski Müftüsü Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşleyen verecek. Daha sonra AKÜ İslami İlimler Fakülte-si’nden Dr. Ercan Şen, “Celal Yıldırım Hayatı, Eserleri ve Düşünce Dünyası” başlığında sunum yapacak. Program hatırat bölümü ile tamamlanacak.

CELAL YILDIRIM KİMDİR?
Merhum Müftü Celal Yıldırım 1927 yılında Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde dünyaya geldi. İlk tahsilini memleketinde yaptı. Daha sonra babasından hususi dersler aldı. 1956 yılında Kuyucak Müftülüğüne atandı. İzmir Müftülüğü’nde ki 4 yıllık görevinden sonra 1966 yılında Afyon Müftülüğüne atandı. 11 yıl Afyon’da müftülük yaptı. Şu anda kullanılan mevcut Müftülük binası rahmetli Celal Yıldırım’ın eseridir. Bir süre İzmir Merkez Vaizliği görevini yürüten merhum 1979 yılında emekli oldu. 2019 yılı Ağustos ayında da vefat etmiştir. Eserlerinden bazıları; Ahiret Alemi, Amellerin Faziletlileri, Türk İslam Tarihinin Altın Sahifeleri, İslam Bahçesinin Gül Demetleri, Dört Mezhebe Göre Kur’an Ahkamı, İslam Hidayeti Tercümesi, Riyadan İhlasa, Zulmetten Nur’a, Kur’an ve Modern İlm Tercümesi, El İbriz Tercümesi, Büyük Günahlar, Büyük Sevaplar, Tarikat-ı Muhammediye Tercümesi, Müslümanlara Öğütler, Kaynaklarıyla İslam Fıkhı, Dört Mezhebe Göre İslam İlmihali, İlmin Işığında Asrın Kur’an Tefsiri.

Bakmadan Geçme