• Haberler
  • Genel
  • Çek Kanunu'nda olumsuzluklar giderilmeli – Kocatepe Gazetesi

Çek Kanunu'nda olumsuzluklar giderilmeli – Kocatepe Gazetesi

ATSO Meclis toplantısının ardından bir basın açıklaması yapan Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, noterlerin çalıştıkları havuz sisteminin kaldırılması gerektiğini belirtirken, çek kanunun tekrar gözden geçirilerek olumsuzlukların giderilmesine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti HAVUZ SİSTEMİ KALKMALI Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu yaptığı açıklamada, ilde 7 noterin havuz sistemi ile çalıştıklarını bu durumun ortadaki rekabeti [&hellip]

Çek Kanunu’nda olumsuzluklar giderilmeli

ATSO Meclis toplantısının ardından bir basın açıklaması yapan Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, noterlerin çalıştıkları havuz sisteminin kaldırılması gerektiğini belirtirken, çek kanunun tekrar gözden geçirilerek olumsuzlukların giderilmesine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti

HAVUZ SİSTEMİ KALKMALI
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu yaptığı açıklamada, ilde 7 noterin havuz sistemi ile çalıştıklarını bu durumun ortadaki rekabeti kaldırıp vatandaşı mağdur ettiğini belirtti. Böylece herkesin daha az çalışma isteği ile vatandaşları birbirine havale ettiklerini ifade eden ATSO Başkanı Mustafa Hancıoğlu; ” Vatandaşımızın daha fazla mağdur olmaması ve daha kaliteli hizmet alması için havuz sisteminin kalkmasını ve rekabetin oluşturulması bütün taraflar için olumlu olacağı kanısını taşımaktayız.” dedi.
ÇEK KANUNU GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
Çek yasasının geçmesinden sonra karşılıksız çekte hapis cezasının kaldırılması sonucu bu durumda artış gözlendiğine dikkat çeken Hancıoğlu şu ifadelere yer verdi: “Çek Kanunu’nun tekrar gözden geçirilerek olumsuzlukların giderilmesi düzgün çalışan tüccar ve sanayicilerimizi büyük ölçüde rahatlatacaktır. Ticaretin eskisi gibi düzgün ve güvenilir bir şekilde döngüsü sağlanacaktır. 12 Temmuz 2012 tarihinde 28351 sayılı Resmi gazetede yayımlanan madde 30-18 Mayıs 2004 tarihli ve 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununun 81 inci maddesinin beşinci fıkrası değiştirilmiştir.”
RAMAZAN HAYIRLI OLSUN
Ramazan ayına ulaşabilmenin sevinci içerisinde olduklarını belirten ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, Ramazan ayının hoşgörü, paylaşma şefkat, merhamet ve rızkın bol olduğu bereketin eksik olmadığı, birliğin, dayanışmanın, hoşgörünün arttığı değerli bir ay olduğunu vurguladı. Mustafa Hancıoğlu, mübarek Ramazan ayının Türkiye’ye, Afyonkarahisar’a, ve tüm İslam alemine bereket, huzur ve barış getirmesini diledi. Hancıoğlu, her yıl Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, geleneksel hale gelen Birinci Küçük Sanayi girişine kurulan Oda’nın iftar çadırının bu Ramazan ayında da hizmet verdiğini sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme